Mamma är det Julafton???

SÅ sa Julia i morse när hon kollade ut genom fönstret kl 6.30 i morse... Näää.,, Fick hon tillbaka! Men det har snöat sa jag! Julia överlycklig rusar ner i pyjamas å öppnar dörren å kikar ut! Ropar att hon tänker/vill gå ut! Fick masa mej upp o ner å fixa frukost till henne! 7.15 så var hon ute i snön! Å gjorde en snögubbe! Tänk om man kunde vara lika lycklig som J är över denna snö! Vill absolut inte ha det här nu! Bara jag tänker på snön så molar d till i magen! Uscha! Vill inte föda nu! Hihi! Inte så att jag inte litar på att G kan köra i detta vädret utan jag tänker på alla andra galningar som är ute på vägarna utan vinterdäck o alla lastbilar som säkert ligger i dikena! Hua! Nä du bebben vi väntar nån dag till va?!
Julia är i alla fall hos dagmamman å leker en stund å jag sitter här o kikar ut! Tänkte åka till bollnäs å storhandla men tror jag väntar ett tag å ser om det lugnar ner sig lite, dom har i o för sig plogat vägen men.... Lite fessig är man när första snön kommit, i alla fall jag! Bjuder på lite bilder....







Vet inte om jag törs....

Haha! Göran knäppte kort på mej i går... Hua hur man ser ut alltså, vet inte om jag törs lägga ut magkorten, man ser ju bara FÖR gigantisk ut... Men men jag är inte den som skäms så värst mycket... Är bara att inse att så här ser jag ut... Varnar känsliga tittare...  Korten är tagna i går då jag gick in i v 40 ( 39+0)


O här kommer ett värre kort... På fel ledd så ni får vrida lite på huvudet... Lägg märke till LILLA dubbelhakan! Men den bjuder jag på ;-)

Nu till nån som e sötare....


I dag har Julia å jag redan hunnit vara ner till Bollnäs, hon hade tandläkartid kl 9, o det gick jättebra, inga hål! Jippi!
Hon var så stolt när hon var klar, fick välja en "leksak", blev en ring med en gul sten! Jag säger då att tandläkaren vi hade var gjord för att jobba med barn! Riktigt proffsig o pratade med Julia å inte med mej! Julia hade ritat en teckning som hon fick! Nu är prinsessan hos Barbro o leker en stund! Skönt för en trött mamma! Ska inte göra så mycket i dag! Får se om det blir en promenad i dag oxå! Gick ju till verkstan i går o på kvällen gick julia o jag dit oxå, så d blev två svängar i går! Låter som om jag gått värsta långa promenaden, är kanske 400 m enkel resa... Men rätt långt för mej! Kände ju av lite i magen när man gick å så men d stannar av bara man vilar... Tuvärr!

Nä nu ska jag surfa runt lite! Ha de bra!

Beställa kort....

Ska snart sätta mej o beställa kort från internet... Jobbigt men nödvändigt, har bara gjort det en gång förut o attans vilken tid d tog :-( Kanske gjorde nå fel när det tog så lång tid sist... Men men kort fick jag i alla fall då så jag hoppas d blir nå kort den här gången oxå!

Julia är hos dagmamman nu å jag ska nog ut å röra på mej lite så d sätter i gång nån gång! Tänkte gå upp till verkstan en sväng i alla fall! Kan ju inte sitta i soffan å dega hela dagen heller! Tror jag ska baka nånting så har man en anledning att gå upp till gubbarna! Blir nog en rulltårta, har fått lite begär på å göra såna ett tag! Är så lätt åsså går d snabbt oxå!

I går var vi ner till Cissi & barnen i Fly å lekte, Anki o barnen kom oxå dit å d var kul å prata lite o vi blev där nästan hela dagen, var hemma vid 15, tjejerna hade kul o omvartannat så var d bråk! Hihi! Det är väl så d ska vara! Käkade lite korv med bröd å fikade lite oxå!

Nä nu ska jag försöka mej på kortbeställningen... Ha en bra dag å håll tummarna för att jag får träffa min bebbe snart!

Brrr.. Kallt i dag!

Riktigt kallt i morse... Minus 4 grader här hemma! Julia trodde d va snö på gräset! Men inge snö än å d har jag ingen lust med förrän bebisen e ute... Vi har i o för sig vinterdäck på volvon sen flera veckor tillbaka för säkerhets skull! Å d e skönt, man vet ju aldrig när man ska åka in! Mycket tjat om denna kommande bebis nu, jag vet! Men det är liksom det som finns i min hjärna nu!

I går så åkte jullan å jag hem till Ockelbo! Allt gick jättebra, Julia var duktig på tåget! Smällde i sig bäde banan å äpple på nedvägen ;-) Mamma mötte upp oss på tåget! Åkte hem till mamma å fikade å tog det lungt! Mamma fållade upp gardiner åt mej medans jag gjorde henne sällskap! Julia röjde på som vanligt! Mamma fixade även 4 lakan till spjälsängen, delade på ett naturvitt påslakan! Blev jättebra! Tack så mycket mamsen! Käkade lite lunch å så innan det bar av hemmåt igen! Tog tåget kl 14.30. När vi satte oss på tåget fick vi veta att tåget bara skulle gå till Holmsveden sen så vart det buss till Kilafors, det hade varit nån olycka alldeles efter holmsveden så tåget inte kunde passera! Men d gick jättebra å Julia var duktig, tackade min lyckliga stjärna för att jag inte tog med vagnen till Julia.. Hade inte varit skoj å bubba den på bussen osv... Sen drog vi hemmåt hällbo igen å satte upp gardiner! Så nu har bebisen fåt fint i sitt rum å även vårat sovrum! Blev jättebra! Julia somnade som en sten kl 19.30! Å jag satte mej i soffan å slöade!

Nu ska vi snart ner till Cissi o leka av oss lite! Anki, Nathalie å Maximilian kommer oxå! Jättekul å träffas!!!


Julia i löven för nån vecka sen!

I dag drar vi hem till ockelbo

Julia o jag har lite hemlängtan så vi ska ta tåget hem till Ockelbo o hälsa på mamma lite, hon är ledig fram till klockan 15 så vi ska ta tåget vid 9 sen åker vi hem vid 14.30 igen! Alldeles lagomt...

Helgen har varit lugn, lördagen gjorde vi inte mycket alls o på söndagen var till bollnäs en vända sen hem till svärmor o fikade, när vi skulle åka hem därifrån så ville inte Julia följa med hem, hon lekte o hade skoj med Morgan som oxå var där, så vi lämnade henne där en stund å vi åkte hem å dammsög huset, jag tog nedervåningen å Göran fick ta trappen upp o övervåningen! Skönt när det blev lie fräscht igen!  Var så himla trött i går kväll, märks att man dragit tillbaka klockan, men sen så har jag typ vaknat 300 gånger i natt som vanligt, blir tokig, kan väl få sova nu innan bebisen kommer.... Har inga känningar än :-(  Men jag hoppas att det kör i gång snart! Längtar nå hemskt tills jag får ligga där på förlossningen! Vet att det gör ont, men jag vet oxå att det går över rätt snabbt, en fördel när det är andra gången!!! Åhh vad jag längtar, o jag är så nyfiken om det är en pojke eller flicka men mest hoppas jag på ett friskt å piggt barn!!!

Nu ska vi borsta tänderna! Hej'rå!!!

Lördag!

I dag e d lördag å va ska vi hitta på i da då?! Ingen aning! Julia å jag sitter framför tv.n o har allmänt tråkigt! Göran åkte upp till verkstan för en timme sen, ska serva en bil åt en kompis, byta kamrem m.m. Vi ska upp dit senare med lite käk...  Julia togsovmorgon till strax före kl 8 så d va rätt skönt å få sova lite längre!

I går var jag till Bm igen, tycker jag springer där titt som tätt nu! Allt såg bra ut så d e bara å vänta... Men jag VILL inte vänta! Vill träffa lill'n nu! Men snart så! Inte långt kvar nu!
Var på dollar å kikade lite i går men hittade inget roligt... Eller jo, nog finns d roliga saker men jag måste försöka hålla i pengarna lite, vet inte när pegarna från F-kassan kommer... Var på albert å herbert en sväng oxå å hittade en hänglykta  som jag hängt upp i badrummet. Blev jättemysigt! Hittade i alla fall refillborstar till Julias eltandborste på elgiganten så hon borstade tänderna riktigt noga i går! Innan jag åkte hem till hällbo igen så var jag in på Hemköp å handlade mat, å satans va dyrt det är med mat nuförtiden! 800 spänn blåste jag å inte tycker jag att jag fick så mycket mat för dom pengarna!
I går kväll kom lillebror upp å käkade tacos med oss o det är ju alltid sååå gott o man blir ju såååå mätt!!!
Julia å göran fick en varsin film av honom i efterskott eftersom dom fyllt år, Julia fick "Horton" och Göran fick "21" började kolla på den i går kväll men vi blev för trötta så vi får kolla klart i kväll! Snacka om trötta småbarns föräldrar å värre blir d väl när 2.an kommer!

Nä nu ska jag gå upp å bädda sängarna å sen får vi se vad vi hittar på! Ha en bra lördag hörrni!

Äntligen fredag!

FAst jag har ju fredag eller lördag eller vad jag vill varje dag ;-) Rätt skönt! Julia ville inte vakna i morse, sa att vi skulle ta sovmorgon i morrn i stället, loooovar du det mamma sa hon! Haha! Lovar att i morgon e hon uppe å springer vid 6! Suck!

I går var d en lugn dag! Gjorde rent avloppet i köket, inte fräscht kan jag säga men nödvändigt då inte vattnet inte rann undan... Så lite duktig var jag! Julia cyklade o jag gick upp till verkstan å fikade med dom på fm sen gjorde vi inte många knop! Låg i sängen å käkade vindruvor o jag kollade på datorn å julia kikade på film på sin nya bärbara dvd! Den är välanvänd kan jag säga! Mysigt å ligga å dra sig lite mitt på dan!

Senare på fm sak jag dra ner till bollnäs för jag ska till barnmorskan åsså ska jag handla lite (läs. MYCKET) mat! Ska även kika på såna dära refilltandborstar till Julias eltandborste! Lovat henne det, hoppas dom har det på elgiganten! Har ni det Carina??? Julia har en sån där "musse pigg" eltandborste som spelar?!
Lillebror kommer upp i kväll o äter mat med oss, han ringde häromdagen å undrade vad vi skulle äta på fredag... hihi! Ja, kan väl käka tacos sa jag! Okej, då kommer jag fick jag till svar!!!

Nä ska jag snart hoppa in i duschen å fräscha till mej lite!!!

9 år!!!

I dag har Göran å jag varit tillsammans i 9 år! Helt oroligt länge... För 9 år sedan var jag 18år o han 20år, usch vad ung å fräsha vi var då! Haha! Nu 9 år senare är vi snart 2 barns föräldrar, husägare o har 3 bilar på gården! 
Och han är fortfarande killen/mannen i mitt liv!!!


I dag e Julia hemma från dagmamman o jag har lovat att hon ska få vara ute o cykla lite i dag, men än är det lite kallt ute
-3.8 grader, brrr... Tror vi går upp till verkstan så hon får cykla omkring där på den stora grusplanen dom har där, det tycker hon är jättekul åsså slipper jag jaga henne efter vägen vilket är rätt jobbigt!

I går kom cissi o Linn å hälsade på! cissi hade köpt med sig lite nybakat bröd o pålägg o d var inte dumt kan jag säga! Mums! Var jättekul med lite sällskap å få surra lite! På eftermiddagen så kom Sofie o Axel upp å hälsade på å grattade Julia i efterskott! Dom blev kvar till kl 19 o efter det var det sängen som gällde för Julia å hon somnade snabbt som vanligt! Å i natt har hon sovit hela natten i sin säng igen! Hoppas hoppas att det hå ller i sig... Nä nu ska jag ägna lite tid å dottern o sluta vara en sån datanörd!!!
See you!

V 39 ( 38+0)

13 dagar kvar till förlossning eller så det dubbla... Hatar att inte veta! Vill veta NÄR jag ska åka till BB... Planeringsmänniska ut i fingerspetsarna! Har i alla fall dragit ihop bbväskan nu så nu tror jag den får vara packad å klar! Ska packa en lite övernattningsväska till Julia oxå, men jag tänkte hon skulle få vara med o göra det oxå!

I går var vi ner till Bollnäs Jullan & jag! var in på Lindex å böt en tröja som J fick när hon fyllde år som hon hade en precis likadan redan, hittade lite annat oxå, bla 3 par mjukisbyxor, Julia har så dåligt med byxor så d var jättebra att jag hittade några, sen var det såna där byxor som man får ta 3 o betala för 2! Perfekt! Hittade även en stickad tunika/klänning som var så fin så jag kunde inte låta bli ( var rea på den så den blev inte dyr). Julia köpte även ett par ballerina skor som hon kikat på en gång förut o hon fick ju pengar när hon fyllde av både gammelmorfar & av Jimmy så då fick hon köpa dem! Efter vi varit på stan så åkte vi hem till Nathalie, Maximilian & Anki o hälsade på! Tjejerna lekte o vi  pratade! Fick även lunch! Mumsigt värre! Sen var ju inte kladdkakan till efterrätt dum heller!!! Tack för i går Anki!
Kvällen var rätt lugn! Fick främmande av Johan ( en kompis till G) och hans tjej! Julia blev helt upptrissad som vanligt när det kommer hem folk till oss o speciellt på kvällen när hon e trött, men efter ett tag fick hon gå å sova så hon skulle orka upp till dagmamman i dag...
O i natt har Julia sovit i sin säng hel natten, var rätt länge sen hon gjorde det så det var verkligen jätteskönt å få sova ordentligt, fast jag har vaknat tusen gånger i alla fall... Suck! vridit o vänt mej! Är trött på den här magen som ska vara i vägen jämt! Men jag kommer säkerligen att sakna den när den försvunnit oxå!

Om en stund kommer Cissi & Linn o hälsar på! Kul med sällskap!!!

Vecka 39 - 22 okt - 28 okt 2008
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna anteckningar:Ja nu är det nära!!! Känner igen mej i det som skrivs ovan... Känner av ilningarna rätt mycket neråt benen! Känns oxå som om att magen sjunkit ner ganska mycket mest för att jag kan andas mycket lättare å bättre! Är rätt trött o har liksom ingen lust till nåt vissa stunder medans nästa stund röjer jag runt som en virvelvind! I går så röjde jag i skåpen inne i badrummet så nu har bebisen fått ett eget skåp där jag plockat in blöjor, tvättlappar, kräkhanddukar, badhandukar m.m. Sen tog jag fram skötbädden oxå! Känns bra att allt är i sin ordning! Vill ju verkligen att det ska sätta i gång nu! Vill verkligen inte gå över tiden, men blir d så är det bara att bita i hop! Det jag mest önskar är att bebisen mår bra å är frisk och att förlossningen ska gå bra! Känner mej hemskt peppad o laddad för att FÖDA nu!!!! Håll tummarna för att det blir snart! Längtar efter våran lilla skatt nu!



Vilket blåsväder i natt!

Fanken vad det blåste i går kväll! Trodde på allvar att det skulle bli strömavbrott här i natt så jag tog med mej en ficklampa upp men den behövde jag inte använda... Gillar inte när det blåser jag!

Vår kära dotter som varit så duktig å sovit i sin säng HELA natten tills för ett tag sen... Händer alldeles för ofta nu att hon kommer in till oss... Å hon kommer liksom inte på morgonkvisten heller utan vid 1-2 tiden... Har varken ork eller lust eller plats för det just nu å jag hoppas att det vänder till bebisen kommer, då kommer vi verkligen inte att ha plats för Julia i sängen för man kommer säkert ha bebisen i vår säng i bland! Å jag är så trött på natten så jag/vi orkar inte gå tillbaka med henne... Ja, jag hoppas verkligen att hon slutar upp med den här ovanan!!!

I dag ska vi dra ner till bollnäs å hälsa på Anki, Nathalie & Maximilian! Ska bli jätteskoj å prata lite strunt! Ska in på lindex innan å byta en tröja som julia fick när hon fyllde som hon redan hade en likadan av...

Nä nu ska jag försöka komma ur morgonrocken å i nåra kläder om det finns några som passa min stora hydda!

Kram på er

Våran lilla princessa som inte är så liten längre!

Inte konstigt....

Inte konstigt att man ser ut så här........








... När man sitter å smäller i sig en massa sånt här....

Men gott är det... Å så här mysigt har jag det nu!...


tack o hej!!!


Äntligen MÅNDAG!!!

Har haft kalas HELA helgen så nu är det faktiskt skönt att det är vardag igen! Är jättekul att ha kalas å ha lite folk hemma men det är skönt när det är över oxå!!! I fredags fyllde Julia så då kom farmor m familj, mormor & morfar, farfar, Cissi & Morgan ( Roger jobbade), och Lotta & Pär! Var full rulle hela kvällen! Julia som vaknade halv 6 på morgonen var det oxå full fart på hela dagen förutom 1½ tim mitt på dagen då hon faktiskt fick sova middag för ovanlighetens skull så hon skulle orka hela kvällen!






Såhär såg det ut på morgonen när vi grattade Julia!

Hon fick jättemycket fina presenter o hon var så nöjd å glad över allihopa! Tack så mycket!

På lördagen var det rätt lungt på dagen! Handlade på Boa lite o så! Göran å Ronny släpade lite ris sen i somras när vi röjde lite ner mot ån... Julia fick ta en sovstund hon på lördagen oxå, skulle ju få främmande på kvällen! Anneli, Jocke, Emma, Jimmy, Lisbeth & Lasse kom å grattade! Julia fick 2 st "väskor" 1 större & 1 mindre, såna i hård kartong med knäppe som var fylld med massa roliga saker! bla. 1 pyjamas, 2 små tomtar, ögonskugga, penna m.m. Det fick hon av anneli, jocke & emma. Av Lisbeth & Lasse fick hon ett nattlinne, halsband, 1 bok & hårborstar. Allt jättefint! Av jimmy fick hon 5 st guldtior! Så nu ska hon på stan å handla säger hon! Emma & Julia lekte å hade jättekul hela kvällen! Kl 22 somnade hon på 1 sekund nästan!

I går söndag så hade hon lite kompiskalas för Thea, Hanna & Linn! Mumsade på glass, kolasås å sånt! Av dom fick hon en barbiedocka som var lillasjöjungfrun Ariel! O så fick hon en tröja!
I går kväll somnade princessan utan problem kl 19.30, så nu är allt som vanligt igen! Jag var oxå helt slut i går kväll o somnade snabbt men sen så ska jag jäklas med å vakna vid 1 som varje natt nu ett tag tillbaka o jag är pigg då oxå! Fattar inte... Cissi trodde att jag ställde in mej på att få va vaken framöver sen... Kanske är det så! Vem vet :-)
 
I magen är det som vanligt, rör på sig o hickar som attans i bland men den verkar inte vilja kika ut än, känner inte av nå vidare förvärkar heller, kan känna lite mild "mensvärk" i bland men mer än så är det inte! Vill gärna att det sätter i gång snart! Vill ha min lilla bebis nu!!!

Den här veckan blir rätt lugn! Har väl inget inplanerat förutom på fredag när jag ska till barnmorskan igen! Tror att vi kanske ska träffa Anki, Nathalie & Maximilian i morgon o det ska bli skoj så jag kommer hemmifrån lite! Nä nu ska jag försöka röja undan i köket lite... Ser rätt stökigt ut! Hushållerskan sköter sig inte! Haha!

Julia har garnerat tårta!

Fick princessklänning av mormor o morfar

Spelar ett spel m pappa & morfar som hon fick

Öppnar farfars paket! Snövits hus var det i!

Ännu mera paket :-)
Klart slut! Ha en bra dag!


Grattis min lilla skitunge!!!


 
Ja i dag fyller våran stora tjej 4 år!!! För 4 år sedan just nu hade jag rätt ont... Julia är född 10.20 så nu på morgonen låg man troligen å andades rätt mycket lustgas... Just nu ligger vi i sängen Jullan å jag... Hon tittar på film på sin nya bärbara dvd som hon fick i morse o jag knappar på datan... Vi hade planerat att väcka henne strax efter 6 innan Göran ska till jobbet å sjunga å ge henne presenter, men klockan halv 6 kom hon in till oss... Suck! Men vid 6 så sa vi åt henne att ligga kvar å att vi skulle gå ner å fixa med en överraskning o att hon skulle ligga kvar... Så vi sjöng lite å så, och så hade jag satt tårtljus i en ostsmörgås... Öppnade lite paket å nu ligger vi här o drar oss... Blir en lång dag i dag så jag tänkte försöka få henne att sova en stund mitt på dagen... Vi får väl se hur det går med den saken!  I kväll blir d kalas för hela slanten så det blir kul! Ska fixa tårta i dag oxå, har lovat att hon skulle få en rosa princesstårta så det är bara å hålla vad man lovat! Ha en bra dag allihopa! Det ska vi försöka i alla fall!


16 oktober

För 4 års sedan så vaknade jag på morgonen precis som vanligt, det var en lördag! VAr på toa och "antog" att slemproppen gått... Pratade med barnmorskemottagningen o dom sa att det kunde ta tid så det var inte så mycket att göra... Vi ( göran å jag ) åt frukost o drog i väg upp till Hällbo å svärfars verkstad å skulle byta däck på våra 2 bilar... Jag tittade mest på ;-) Efter ett tag tröttnade jag å åkte till svärmor! VArt där hela dagen, Göran passade på å laga avgassystemet på v70:n, men han hann inte klart... Vattnet gick för mej på eftermiddagen å attans vad vatten det var... Haha! Kom i omgångar å hann duscha flera gånger innan det lugnade ner sig... Svärmor ringde hem Göran som kom rätt snabbt efter han snabblagat bilen, men han fick vända i dörren å åka å städa upp efter sig i verkstan eftersom jag inte hade ont eller så... Pratade med förlossningen o dom tyckte vi skulle avvakta å vänta in värkar ( som inte kommit) o om dom inte kommit så skulle vi komma in till kl 9 morgonen efter! Vi beställde pizza med svärmor m familj o käkade lite innan vi åkte hemåt, då började värkarna kännas mera å vid 20 tiden så ringde vi förlossningen å sa att vi skulle komma in... Fick till svar att vi var välkommna in...

I morgon fyller våran stora tjej 4 år!!! Fattar inte att tiden har gått så fort! Hon föddes alltså morgonen efter att vi åkte in till BB! Var en rätt lång förlossning, (kändes mest för att man kämpade som mest under natten när man var så himla trött) ... 13 timmar från det att vi kommit till BB...

I dag så är det en lugn dag! Ska städa å dona lite inför kalaset i morgon, slå in lite paket å så!

I går var jag till barnmorskan, min barnmorska som jag har haft tills nu har tagit tjänsteledigt å nu fick jag en "ny" barnmorska, hon var jättetrevlig men hade varit skönast att få ha den gamla tills bebisen var ute... Men men inte mycket å göra åt... Allt såg bra ut utom järnvärden... Har nog glömt järntabletterna lite titt som tätt ska jag erkänna så det är bara att knapra på! Magen hade växt en centimeter på 2 v å hjärtljuden låg på 150 slag... Vikten låg på + 1.5 kg sen sist, har sammanlagt gått upp 12 kg.... Bebisen ligger fortfarnade fixerad! Pratade lite om förlossningsplan, men jag tror jag tar det som det kommer, svårt å veta nu hur jag kommer att vilja ha det när jag väl ligger där...

I går gjorde julia å jag kakor som hon tagit med sig till dagmamman i dag som hon skulle bjuda på eftersom hon fyller i morgon å då är hon ledig... Blev vanliga kolakakor men vi piffade upp dem lite med rosa glasyr o hjärtströssel! vart jättegoda, vi var ju tvungen att provsmaka så klart!!!







Fina kakor va ;-)

Nä nu ska jag slöa lite innan jag ska ta tag i städningen!!!
 

Tisdag...

Ja ni... Nu har det gått en dag på min ledighet... Känns skönt å vara ledig å jag är mycket piggare å gladare på kvällen... I går tog jag det rätt lungt, slöade framför tv.n, men bäddade rent i våra sängar + att jag dammsög under våran bäddmadrass och så vädrade jag sängkläderna! Var riktigt skönt å lägga sig i går kan jag säga, orkade jag hade jag bytt  sängkläder var å varannan dag men det skulle bli rätt mycket tvätt då, hängde även upp en lampa julia fått av mormor i hennes rum i går, en jättemysig med massa hjärtan på!
En sak till jag gjorde i går var att jag fixade så att Julia ( förhoppningsvis) kommer med i tidningen på fredag, nån kanske märkte att hon var med i bollnäsnytt i söndags oxå! Tycker jag är himla duktig som fixat det här ;-) Världens mest sämsta på datorer ( eller kanske inte den sämsta men dålig e jag).
Fick även lite oväntat besök i går eftermiddag... Sofie ( en kompis) kikade förbi en sväng å fikade lite! Alltid kul med lite sällskap!

Lagade Lasagne i går å det blev gott! Göran ringde å sa att han skulle jobba över så Jullan å jag gjorde en matlåda å J fick sätta sig på cykeln å jag fick dagens motion ( max 500m tur å retur) så pappsen fick lite mat! Sen när vi kom hem så lade vi oss i badkaret en stund innan bolibompa! Det är ju så skönt å bada!!! Fast det är inte lätt å komma upp ur badkaret kan jag säga...

Sitter å kollar på rix morronzoo på tv nu! Gillar dom jag ;-) Ska ta å baka lite i dag tänkte jag! Negerbollar ska det bli å så ska jag göra snoddaskaka tänkte jag! Lika bra å börja nu, blir ju kalas hela helgen!! Synd att jag inte har större frys, har bara halv kyl/frys å det är inte kul kan jag säga! Måste/borde kosta på oss en frysbox, men då ryker ju flera tusenlappar...

Inge intressant inlägg det här mest bara surr känns det som! Men det är nog lite så jag känner mig nu efter att Julia vaknat 5.45 i morse, tur att vi la oss tidigt i går kväll!

Ha en bra dag i finvädret!


Mammas gohjärta!!!

Älgjakt!!!


Så här såg Julia ut för en stund sen när jag skjutsade i väg henne till skogen... Jajamen ni hörde rätt... Dagmammorna och barnen är i skogen hela veckan å har älgjakt! I skogen alldeles brevid Anneli ( en av dagmammorna) har dom satt upp presseninngar så d blir lite tak o där under har dom bänkar o granris som dom kan sitta på å mysa. En eld har dom oxå så klart, är hur mysigt som helst, ska knäppa lite kort där senare tänkte jag! Dom är ute hela dagarna, hela veckan å dom har hur kul som helst! Är riktigt avis o skulle gärna vara med där kan jag säga! Så i morse var julia laddad med bössan i högsta hugg!

I går var vi kalas igen... Roger fyllde 26 å d blev massa gotta! Mums!!! Annars var gårdagen rätt lugn... Jag stod på alla 4 i ett trädgårdsland å planterade tulpan o påskliljelökar! Göran bytte däck på min bil å lagade lite diverse grejor som var trasiga, bla ett motorvärmaruttag som nån haft sönder! Hihi!
  

Nu ska jag skicka in kort på Julia till ljusnan tänkte jag! Fyller ju 4 år på fredag, usch vad tiden går fort!!! Sa till Göran häromdagen när jag låg med magen i vädret... Tänk att för 4 år sen så hade jag lika stor mage! men snart försvinner den hoppas jag!!!

Knäppte lite kort på julia ute i går men våran lilla dam är ju inte still en sekund så det är lite svårt att få nå bra bilder!!










åsså nån magbild



framifrån! ser rätt stor ut!! hihi...



Nä nog med magbilder nu!!! Ha en bra da

Snart natta för mej!

Ja ni... Farlig med bärbar data o trådlöst internet... Ligger i sängen nu jag!!! Himla skönt!

Vilken dag d varit!!! Rätt lungt i morse... Vid 10 var J o jag till hällboboa å handlade lite, sen var vi hem med varorna å hämtade upp G å drog ner till Kilafors, var in på Flinks å uppgraderade boxerkortet, hade bara grundutbudet som e gratis innan så nu har vi ett antal kanaler till... Kan ju vara skönt å ha lite att kika på i vinter när man blir hemma! Mest glad över 3:an o 5:an... Sen vr vi in på järnhandeln å kikade lite men dom hade ingen fågelstuga som vi letade efter, men på konsum hittade vi en... Tror våra fåglar ute i trädgården börjar bli hungriga, satt på fönstret å pickade i morse! Så då fick vi tag på en sån i alla fall å köpte lite frön oxå! Sen bar det ut till Fly på kalas! Thea har ju fyllt år så d blev ett himla röj på tjejerna! Kul hade dom som vanligt men dom har starka viljor båda två kan jag säga ;-) Vi fikade massa gott å till på köpet fick vi i oss en varsin pizza från hambogrillen oxå innan det var klart! Hehe!!! Mumsigt å skönt å slippa laga mat i dag! Var där halva eftermiddagen innan det bar hemåt igen!

 Röjde lite ute på gården å plockade undan lite leksaker å utemöbler å sånt! Sen fick vi främmande! Tommy, Mela, Felix å Mathilda kom å fikade lite! Trevligt!!! Julia var både i golv å tak samtidigt å hade jättekul med felix å mathilda! Märktes att hon var heltrött o gick på överskottsenergi! Hihi! Men hon somnade lätt sen i alla fall! Men tvivlar på att hon tar sovmorgon i morgon så jag ska ta å sluta mina ögon jag med snart så jag får lite skönhetssömn i alla fall!!!

I morgon blir d rätt lungt! Ska på kalas på eftermiddagen som jag redan nämt men annars ska vi pula lite här hemma bara! Göran ska nog byta däck på min bil så det är gjort... Man vet ju aldrig när vi får åka till Gävle å d skulle ju vara tråkigt om d e minusgrader då å vi hade sommardäck....

Nu ska jag försöka sova om mitt lilla pyre i magen vill lugna ner sig lite... Full rulle där inne just nu å sparkar mamma så hon nästan tappar andan! Men gud va mysigt det är i alla fall, sparkarna kommer jag nog sakna mest sen när h*n är ute!!!

Go natt sov gott allihopa!

V 36+3

Så långt har jag kommit nu å nu är jag äntligen hemma på "heltid"! Ska bli himla skönt samtidigt som det kommer bli lite ensamt... Vad ska jag hitta på om dagarna?! Julia ska fortsätta hos dagmamman, tänker inte vara taskig o ha henne hemma hela dagarna... Hon behöver verkligen få komma å leka av sig med sina kompisar!!!
Känner att jag slutade jobba i rätt tid i alla fall! Det har varit rätt jobbigt dom senaste dagarna om jag ska erkänna ( vilket jag inte gärna gör ;-) )... Men nu så... Ska jag vara hemma å dona å försöka bli av med tvättberget! Vill försöka bli av med allt sånt innan bebben kommer... HAr börjat blivit lite lugnare i magen nu... Antar att bebisen inte har så stor plats å leva om i nu... men den ger ganska bra sparkar fortfarande med jämna mellanrum ;-)

Nu har vi i alla fall kommit överens om ett killnamn... Jihoooo!!! Men d e lite hemligt tror jag ;-) Ni får veta snart... Lovar!!!
Tjejnamn funderar vi lite till på....

I dag är det i alla fall lördag å i dag ska vi på kalas hos Thea! Julia tjatar redan om att hon vill åka dit... 4 timmar innan...
I morgon blir det oxå kalas... Görans lillebror fyller... Mmm... Gott med massa fika!!!!

I torsdags var jag o Julia ner på öppna förskolan i bollnäs med Cissi o Linn o det var jättekul! Julia trivdes jättebra där! Så mycket kul å leka med! Men innan vi åkte ner till bollnäs gjorde jag en repris från i våras... SUCK!!! Råkade glömma dra ur motorvärmarkabeln innan jag körde i väg! PANG! sa det kan jag lova... Vet inte om uttaget på bilen gått sönder igen... Vill inte veta heller... kostar bara 635 kr att byta! Suck vad less jag blir o Göran vart lika less han kan jag säga.... Men men... Gjort e gjort... Var ner på stan ef´ter vi var på öppna förskolan å kikade på Jeans å Julia... Suck där oxå! Hon har "lite" runda lår... Absolut inte tjock på nå sätt... Tog med ett par i stl 116 in i provrummet å hur gissa om hon får på sig dom?! Jorå... Ända upp till låren där säger d stopp... Byxorna är sååå himla smala, undrar om det är tänkt att barnen ska kunna leka i dem eller om dom bara ska ha dom när dom är finklädda?! Blir galen på kläder! Hittade ett par tillslut, men d var såna där "pösiga" med resår upptill! Tyckte synd om Julia men tror inte hon brydde sig...

Nä nu ska jag greja lite frukost åt dotter! Mannagrynsgröt ville hon ha så då fixar vi det åt princessan!


SÄGER BARA....

SKITVÄDER!!!! Tur att Cissi ringde för en stund sen å vill att vi skulle följa med ner till stan å gå på öppna förskolan!!! Dax å göra sig klar!!! Ha en bra dag hörrni!!!

Annonsbokning

Ojojoj! Var ju ett helt företag för att få in en bild i bollnäs nytt! Haha! I alla fall för en som inte kan ;-) Men tillslut så! Så nu e jag stolt över mej själv! Har bara ljunan som ska fixas oxå... Hmm... Osså lovade jag mamma å maila in en bild till arbetarbladet ( Gävletidning). Men nu kan jag ju så då går d nog bra oxå!

Slänger in lite bilder innan jag ska göra äppelpaj! ska ju få främmande i dag så då får d bli en sån å bjuda på!


Julia ser ju jätteliten ut brevid megamagen... Hihi!






Vårt hus!!!




Vi har redan hunnit ut en sväng på morgonen ( Göran glömde lite saker hemma) var upp till verkstan en sväng å vilket underbart fint väder!










Julia älskar sin vagn... synd bara att hon börjar växa ur den...

Nä nu ska jag baka...

Grattis Älskling!

I dag fyller Göran 29 år! Hua vad gammal han blir!!! Haha!  Hade kalas i går för honom! Full rulle kan jag säga! Julia å jag gjore princesstårta på fm o på eftermiddagen kom lite släktingar å grattade! Sista åkte vid 20 å då stoppade jag julia i säng å hon tvärslocknade!
Annars har helgen varit lugn! I lördags var vi uppe med tuppen, J vaknade halv 7 å jag gick upp med henne vid halv 8, göran fick lite sovmorgon ( han hade jobbat i 12 dagar i sträck så d var han värd)... Putsade fönstren invändigt i köket ( har 3 fönster där) å röjde rätt mycket, bakade även en morotskaka:: Duktiga jag ;-) Sen när G kommit upp fortsatte vi att städa o sen drog vi till bollnäs o inhandlade en "byrå" att ha i vår minihall, så man har nånstans att göra av alla vantar, mössor o sånt! Hittade en prefekt på Jysk å till rätt pris!

Så ser den ut å det blev jättebra!!!
Sen käkade vi lite på Max innan vi drog till dollarstore o gjorde av med ännu mera pengar! Usch vad dyrt d blir bara man ska ner till bollnäs, sista affär blev hemköp inna vi åkte hemåt! Sen fortsatte röjningen! Lastade skrothögen ( Julias namn på en gammal 740 Göran har) med massa brännbart å åkte till Svärmor o Arne, dom höll på å eldade ute å vi lastade på vårt skräp! Så vi var riktigt duktiga i lördags!!!
O hör å häpna så har jag faktiskt nästan packa klart bb-väskan :-) Har letat tofflor men inte hittat några så jag får väl ta med foppisarna i värsta fall.. ska ner med en intersport dress oxå bara som ska tvättas först, den e så skön så den tror jag att jag vill ha med mej! + NYPONSOPPA! Får inte glömma köpa det, på förlossningen med Julia så fick jag sånt, men bara ett glas, sen var den slut, fick nån äcklig mjölkdrink i stället som smakade fan å d ska jag inte riskera nu, 2 l ska jag packa ner för jag skulle tro att min älskade sambo oxå kommer vilja ha ;-) Så nu e nästan allt klart för bebisens ankomst!
Ska jobba i dag, på onsdag o på fredag, sen så är jag LEDIG!!! Ska bli såååå härligt!!!

I morgon kommer Anki, Nathalie& maximilian hem till oss å hälsar på! Ska bli jättekul å träffa dom å snusa lite bebis!!!

Nä nu ska jag jobba vidare! Ha en bra dag i solskenet, sjläv sråt jag här inne å ser solen genom fönstret!


Åhhh... Förästen!!! Grattis Thea på 4 års dagen!!!! Kommer med paket på lördag!!! Usch vad våra tjejer blir stora fort!!!

BARNENS HUS

Jajamen, dit ska vi (  jag o Göran ) åka snart.. Ska skjutsa i väg Jullan till farmor först bara! Fått rätt så mkt gjort i dag! Men dammsugningen återstår o den tror jag att jag spar till en annan dag... Blev i alla fall dumlekakor, falsk toscakaka o en rulltårta gjord i dag! Rulltårtan e redan slut... Gick upp till verkstan med den å den är nog slut vid det här laget! Haha! Tänkte baka mera, men våran frys är full.. Har bara halv kylskåp o halv frys o det är helt värdelös... Borde köpa frysbox men det är en liten detalj som fattas! Pengarna!!! Men men, hinner nog baka lite på lördag oxå å då behövs d ju inte frysas, ska ju ha kalas på söndag för Göran!

Nä nu ska jag göra mej klar o skjutsa i väg gangster!!!


Julia å sin älskade docka!

Attans va svart det blev!!!

Vaknade i natt å det var verkligen kolsvart i rummet! Brukar vara lite ljust eftersom vi har en lyktstolpe ute på gården som lyser in i huset liksom! Men nu var d kolsvart o knäpptyst! Brukar ju oxå va en massa annat som surrar, bla vår luftvärmepump som sitter i trappen. Men det hade blivit strömavbrott... Somnade om å nästa gång jag vaknade till så blinkade klockradion... Så då var strömmen tillbka å jag gick upp på toa! Nån mer i Hällbo som haft strömavbrott i natt??? Undra varför! Blåste väl inte nå vidare mycket va?

I dag är Julia och jag ledig! Skönt! Var slut efter gårdagens jobb, plus att jag kände av lite förvärkar i går! Gick å la mej efter idol o tog med mej vetekudden! Så skönt!
I dag ska vi försöka städa lite, måste jaga bort alla dessa dammråttor! Finns nåra stycken kan jag säga! Sen ska vi baka lite! Fast vi bakar nog först, vet hur det brukar bli när Julia å jag bakar! Rätt mycket på golvet, mjöl o sånt! Ska baka morotskaka o falsk toscakaka! Mumsigt! Göran fyller år på måndag å vi ska kalasa lite för honom på söndag!

I dag efter Göran slutat skaller år  vi åka till söderhamn på barnens hus å handla födelsedagspresent åt Julia, hon fyller ju 4 år den 17:onde stor tjejen! Hon får vara hos farmor medans vi åker dit!!! Ska kolla på ett par tofflor på skokanonen oxå, vill ha ett par såna med mej till bb osså behöver jag ett par här hemma sen oxå!

Nä nu ska vi sätta fart så vi får nåt gjort i dag! See you!

v 36!!!

Nu ni!!! Nu är det nära! Eller så inte... Får säkert gå över 2 veckor som straff för att Julia kom tidigare!!! Hihi!

I går var jag till Bm i alla fall! Allt såg bra ut! Hjärtljuden låg på 130 denna gång! Å bebisen har fixerat sig... så det var ju posetivt tycker jag! Magen hade inte växt så värst mycket på 2 veckor, 1 cm, men det berodde på att bebisen sjunkit ner å fixerat sig sa bm. O jag hade bara gåt upp 0.5 kg! Jihooo!!! Har faktiskt bara gått upp 11 kg hittills o det är jag nöjd med!!! Har att ta av om man säger så! ;-)

Var även på stan å shoppade lite!  Min älskade sambo fyller år på måndag så jag köpte present till honom, sen blev d massa annat nyttigt o mindre nyttigt! Som vanligt!
Fikade med en kompis oxå å det var skoj å prata lite strunt!

Nu ska jag jobba lite! Hare bra allihopa!

RSS 2.0