Lördag!!!

Äntligen helg! Men ack så fort den går! I går när jag kom hem från jobbet var det sååå skönt att bara sätta sig i soffan å bara vara!!! Har varit så mycket på sistone nu! Båda ungarna har varit riktigt sjuka å fått medicin & även jag var riktigt klen ett tag! Blä! Men vad det verkar så är vi friska nu! Hoppas hoppas! Varken vill eller orkar några mer sjukdomar nu! Har även sovit riktigt gott i natt, bäddade rent i sängen i går och det finns nog nästan inget som är bättre än det! Hugo vaknade 1 gång så han fick komma till oss, åt lite välling sen somnade han om! Sen så drog vi oss lääänge i morse! Skönt! Dagen i dag har varit lugn! Julia ville inviga sina skridskor i dag så vi åkte upp till Stenvallen å hon fick prova. Det gick riktigt bra, har en envis å duktig dotter :) ! Synd bara att det var så grönjäkla kallt! Blev inte kvar där länge alls! Åkte hem å grillade korv i quick grillen å mös framför brasan!
Nu sover barnen å det är riktigt lungt å skönt!
Är verkligen full rulle på minstingen nu! Han är varken still eller tyst en sekund av sin vakna tid! Helt galen men sååå glad hela tiden! Han har sån energi så man blir anfådd bara av att titta på honom ;) Julia var så mycket lugnare i ett års åldern än vad Hugo är nu! Phu! Men han är sååå himla go! Å ett humör har han oxå! Får han inte som han vill så lägger han sig på golvet å surar... I typ 3 sekunder sen är det full fart å stora leendet igen! Å storasyster tycker det är jättekul att reta lillebror! Syskonkärlek på hööög nivå ;) Men det är väl så det ska vara antar jag!

Nä nu ska jag nog krypa ner i sängen å sova tror jag! Har lite att dona med i morgon! Ska städa lite å baka nå gott för i morgonkväll kl 16.30 är det ljusparty här hemma! Nån som vill komma så är ni hjärtligt välkomna!!!!


Lycklig!!!

Snacka om hemomvändning mot för förra inlägget!!! Haha! Mår mycket bättre i dag!!! Sååå skönt! Mina älskade ungar är hos dagmamman så jag får vila upp mig! Känns riktigt skönt att få ta igen sig lite efter alla dessa sjukdomar... Men det är egentligen en fis i rymden motför hur hemskt det är på många andra ställen, på Haiti till exempel.. Julia har oxå hört om jordbävningen, dem har pratat om det hos dagmamman och hon sa till mig en dag förra veckan: mamma jag tycker vi ska ge pengar till barnen på haiti så dem kan få mat å vatten... Mammas go tjej!
Så det har jag gjort! La en slant i en bössa på kvantum!

Å i går satt jag å kollade på spårlöst och sånt ska ju jag inte se på egentligen... Fyy! Jag blir sååå blödig... Tänk er bara tanken att ni måste lämna bort ert/era barn för att man inte har råd att försörja dem. Fy fan va ont det måste göra! Bara vetskapen att man kanske aldrig får träffa sina barn igen får mig att må illa! Såå jag satt där o tittade i går å tårarna bara rann när dem där 2 killarna i går fick träffa sin mamma efter typ 30 år.
När jag ser sånt på tv blir jag såå himla lycklig över mina 2 barn som jag älskar över allt annat på denna jord!!! Att jag vet att dem har det bra och att dem har en familj som älskar dem och att vi har tak över huvudet å mat på bordet för det är inte så himla självklart överallt. Åhh vad jag älskar min familj!!!


Inte kul!!!

Har absolut inget roligt att skriva nu... Bara elände känns det som... I och för sig har barnen tillfrisknat å dem är pigga å glada igen, har lite pencellin kvar att äta. Men nu är det antagligen min tur. Har ont som fan i halsen å huvudet känns stor som en ballong å jag går å knaprar alvedon som värsta knarkaren, hade rätt hög feber i går när jag kom hem från jobbet! BLÄ!!!... Känns det inte bättre i morgon så måste jag nog upp på HC jag med... Hugo fick ju besöka HC i fredags han med. Å det var ju så klart halsfluss för honom med fast barn under 2 år "inte brukar" få halsfluss, men det lyckades han med och fyy vad klen å varm han varit. Men nu har jag fått tillbaka min lilla pigga kille igen :)

Fick reda på en rolig sak i dag! Julia & Hugo ska få ännu en tremänning :) tror det är 3 tremänningar på jäsning just nu varav en kommer vilken dag som helst!!!!  Jättekul!!!

Ja roligare än så här blir inte mitt inlägg i dag ;)

Ha en fortsatt bra dag!


Halsfluss!

Precis som jag anade var det halsfluss som Julia fått... Så det blev pencellin i 10 dagar! Bläää! Det är en riktig kamp här hemma när medecinen ska tas. Sist hon hade halsfluss som var det skitsvårt att få i henne flytande så denna gång tänkte jag testa med tabletter som man kan krossa i lite sylt eller dyligt... Ingen bra ide det heller... Smakar rent ut sagt fan!!! Stackars min lilla tjej, å jag håller på å få ett vredesutbrott när hon vägrar ta den... Men i morse kom vi på en ny metod... Delade tabletterna på mitten ( hon ska äta 2 tabletter 2 ggr om dagen) och tröck in den i en rejält stor bit glass. Då fick hon ner den. Fyyy för medeciner. Kan ingen tillverka nån medecin som är god?! I alla fall mår hon bra å äter igen! Skönt!!!
Så i morgon blir det dagmamman för mina 2 vildar! Puh!!!

Ska jobba nu fre-sön. Lite drygt att jobba helg men men bara att bita i hop...

I går var det en lugn dag. Jag å julia var ner på kvantum å storhandlade på fm ( Hugo lämpade vi av hos farmor), resten av dagen städades det här hemma i Rehnslarses ( gårdsnamnet). Men tror ni det syns nu att jag städade, näpp!

I dag har jag haft främmande av "tant" Cissi! Hugos favorit "tant"! Hihi! Hugo fick försenade födelsedags presenter! Fick en plastservise, en bok & en jättesnygg slipover. TACK!!!
Resten av dagen vettetusan hur den blir. Lillgrisen sover nu, tror vi ska ta å gå ut en sväng efter han vaknat! Behöver lite frisk luft känns det som! är ju lagomt kallt ute nu oxå! Åka lite pulka kanske!





Tisdag

Här hemma är det lite sjukstuga just nu... Julia har ont i halsen, jag misstänker halsfluss. Ska till doktorn på eftermiddagen så vi får väl se om det blir pencellin eller ej... Hugo hade feber i går och även lite i går. I går var göran hemma å vabbade och i dag börjar jag 15.30 så då kommer han hem tidigare eller så kommer Yo och är barnvakt en stund.

Ja, vad har hänt sen sist då!? I lördags skjutsade jag ner barnen till Ockelbo, Cissi & Thea följde oxå med. Vi handlade lite scrapbookinggrejor på tobakshörnan och på eftermiddagen bar det i väg hemåt igen utan Julia & Hugo. På kvällen var G & jag ute å åt på Take Off. Riktigt mumsigt! Sen var vi upp till Freluga å hälsade på Michael & Helena. Riktigt trevligt! Blev bjuden på lite vin å det satt ju inte fel kan jag säga!

På söndagen gick vi upp tidigt för att ta en tur med skotern! Vi var 6 skotrar som styrde kosan mot Gopen. Grillade och hade det mysigt. Tror det blev drygt 4 mil på skoter... På kvällssidan kom mamma & pappa upp med barnen.

Helgen har varit riktigt bra trots lite feber å halsont. Hoppas det går bra hos doktorn för Julia!!!

I morgon var det tänkt att Hugo skulle få sin andra spruta mot svininfluensan men jag vet inte om han får ta den nu när han har/haft feber... Ska nog ringa Annelie i morgon å höra...  Var tänkt att vi skulle träffa Anki, Nathalie & Maxen i morgon oxå, får se hur det blir med den saken oxå... Hoppas på att det inte är halsfluss utan vanligt halsont!!!!

Fortsätter med lite kort för nu verkar det funka igen...

Förväntansfull framför granen, ja, Julia alltså inte Göran ;)

Hugo å mormor tänder tomtebloss

Min morfar & storebror Björn

mamma, pappa, Björn & Rickard

Hugo leker med sina nya saker

Julia ser lite trött ut, jobbigt med paket

En av julklapparna var man tvungen att testa ute :)

Å det gick jättebra att åka skidor

Senare på kvällen spelade Julia gitarr för oss & sjöng samtidigt våra favoritlåtar!

Haha! den här bilden tycker jag är riktigt rolig! Julia är helt inne i tv:n medans lillebror är helt inne på att käka upp Julias choklad tomte!

och tillslut fick han smaka!!!

hugo fick en bil av farmor & Arne i julklapp! En egen Volvo!

Morgan & Julia är ute i snön & leker

Lillkusinen Vilgot, alltid såå glad!

Hugo gillar att leka i bokhyllan

Gillar även att softa i fotöljen

Julia redo för skotertur med pappa!


Sååå... Nu blev det en hel del bilder! Nu ska jag försöka fåp min son att förstå att han måste sova en stund!!!




Bildkavalkad!!!


Nu slänger jag in en massa bilder som jag lovat!


Hugo upptäcker granen! Kan säga att det inte var många kulor som fick sitta kvar!

Dagen innan julafton hade vi lilla julafton hemma hos oss och barnen fick öppna julklapparna från Göran & mig.
Julia fick frina röda ballerina skor! Sååå nöjd!

Hugo fick en av många traktorer!

Paket är kul!

Julia in action!

Hugo har fått ett paket hemma hos mormor & morfar på Julafton så han har något att pyssla med i väntan på maten...


Va less jag blir... Nu slutade det att funka ladda upp bilder... Jaja! Får bli fler en annan dag...

I går hade vi finfrämmande en snabbis av Anki & kidsen! Trevligt, synd bara att det blev en så kort stund eftersom jag var tvungen att åka i väg på ett möte, men på onsdag blir det en längre träff!

Nu är det bara 1 dag kvar sen så blir det ledigt i 2 dagar, och vi blir till och med lite barnlediga oxå! Riktigt skönt faktiskt! Mamma & pappa får äran att ha hand om skitungarna mellan lördag och söndag. Göran å jag ska tat lungt å så ska vi ut å åka skoter på söndagen! Ska bli riktigt mysigt!

Nä nu ska jag hänga tvätt, sen blir det tidig kväller! Natti natti!


Ledig = Bvc, städning, tvättning, mathandling m.m.

Ledig dag i dag, har jobbat hela helgen å knappt sett varken karl eller ungar, riktigt jobbigt men ändå kul att jobba! I dag är jag och barnen lediga å dagen började med att jag fick väcka mina skitungar, dem har kommit in i nån tonårs period å sover halva förmiddagen ;). Men i dag fick dem minsann gå upp strax efter 8. Kl 10 skulle vi infinna oss på bvc för besiktning av Hugo. Allt gick bra. Väger nu drygt 12kg och är 80.5 cm lång. Följer kurvan å allt ser bra ut! Annelie fick sig ett gott skratt för varje gång jag frågar Hugo om han kan säga mamma så säger han pappa... Och det HELA tiden. Go gubben våran!

Sen efter bvc blev det kvantum och matinköp! Sen bar det hemmåt.
Nyss har vi varit ute på första promenaden på VÄLDIGT länge. Har ju varit så förbaslkat kallt så man knappt har kunnat stuckit näsan utanför dörren! Brrr! Men vi tog en tur, Jullan på spark o Hugo i vagnen. Gick till Hällboboa för jag hade givetvis glömt att handla lite grejor. På ditvägen gick det trögt på sparken för Julia, men hemmåt hade hon nedförbacke och så mutade jag henne med choklad! Hehe! Bra va!!!

Nu ska jag hänga tvätt å sen börja förbereda maten! Ska ladda upp lite bilder senare så för se om det blir några i dag eller en annan dag... Vågar inte lova...

I kväll blir det tv soffan kl 20.00, då börjar familjen annorlunda å det missar jag INTE!!!

Ha det bra!!!


Måndag!

I dag var det dax för jobb igen efter 4 dagars ledigt över nyår, dem dagarna har gått sjukt fort å fråga inte vad vi har gjort för det kommer jag inte ihåg ;) Har haft grymt snälla barn i alla fall som sovit till 8-9 tiden varje morgon! Sååå skönt!

Nyårsafton var lung å mysig! Var här hemma, hade sällskap av Anneli, Jocke & Emma. Åt go mat å bara mööös!!!
Hugo somnade vid 21 men vaknade vid tolvslagen av alla raketerna, men somnade om en lite stund senare.

Det har flyttat in ett grönt monster på vår gård i alla fall, men tror ni jag fått provkört den än då?! Näpp! Men tiden har inte riktigt infunnit sig heller. Ja det är en skoter jag pratar om. Göran & Julia tog en tur till farmor med den alldeles nyss.

Känns som att detta inlägg är osammanhängande och innehållslöst! Men det är nog så det känns i min skalle just nu ;) Är rätt trött när man kommer hem från jobbet och då är det 2 små söta som vill ha all mammas uppmärksamhet. Men nu fick jag lite egentid när Hugo somnat och dem andra 2 är ute på skotern....

Med Hugo händer det en massa just nu! Ord kommer ur munnen och det är full fart hela tiden.
Han flyger fram på sina små ben och har en enorm vilja och när han inte får som han vill protesterar han vilt! Och skalleper börjar få lite fjun på huvudet oxå till våran stora glädje! Han kan klättra upp i soffan och kommer även ner själv & han har även lärt sig hur man klättra ur våran säng.
Favorit orden är : shjäva= stjärna, kacka= macka & kaka.

Den stora tjejen är det oxå full fart på! Har lite styrigt med henne på kvällen, hon förstår liksom inte att man kan härja på å skrika hur som helst när lillebror har lagt sig och sen tar det sån himla tid innan hon kommer till ro och somnar. Men allt har blivit lite tokigt nu när barnen & göran är jullediga men om en vecka borde det ordna till sig igen, för då är det dagmamman som gäller igen...

Nu ringde Cissi så nu ska jag prata lite med henne!
Ha det så bra allihopa!!!


Tillbaka blick 2009

Tänkte göra som många andra och summera året som gått...

Januari. Nyårsafton spenderade vi hemma hos G:s kusin Jimmy. God mat å raketer!
Var ute på sjön rätt mycket å titade på när grabbarna körde bil på isen. Hugo sov nöjt i vagnen.

Februari: Hade dop för Erik Hugo Olov i hällbo kapell. Gick jättebra. I samma veva som dopet började Hugo få ersättning i stället för mammas tutte eftersom han inte blev tillräckligt mätt.
Lilla Edla föds i början på februari.

Mars: I mars fick Hugo en jobbig hosta, var in på akuten både en & två gånger, fick andas adrenalin i mask o blev piggare. Fick hostmedecin som hjälpte skapligt bra.

April: lotta och Pärs lilla Axel föds! Våren kommer till Hällbo och allt är Så härligt. Julia tar första provturen på cyklen för i år. Hon är oxå påskkärring med dagbarnen. Hinner med både ett besök på sandvikens badhus & på buspalatset i Hudik! Mysigt!

Maj: Hostan är tillbaka igen hos Hugo, blir ett besök på Hc igen... Får ännu en medecin...  Hugo lär sig sitta själv å är en riktigt glad kille som upptäcker världen! Julia är en ( oftast) snäll storasyster som passar lillebror å älskar honom över allt annat! Var riktigt fint väder i maj så det blev lite trippar till långnäs ( bla med anki m familj) och lite fika på stan!

Juni: Julia har för första gången en kompis som sover över, Thea! hugo börjar krypa å ställa sig upp mot saker. Marknad i Ockelbo hinner vi oxå med. Min bröder fyller år. Ronny tar studenten. Firar midsommar här hemma med Tommy, Mela, Mathilda, Felix, Roger, Cissi & morgan! Riktigt mysigt!

Juli. Åker på minismester till leksand. Blir även en ålandstripp utan barn med Anneli & Jocke. Sååå härligt! I lyxhytt!  Åker på mysig furvikstripp med familjen Borg/larsson Edwin & Noa föds!

Augusti: Jag fyller 28år. Gammeltanten! Är i Ockelbo å badar en helhelg, var kanonväder!!! Hugo å Julia ÄLSKAR verkligen att bada! Vilgot föds, Julia & Hugos kusin nr:2.

September: Det grävs av bara sjutton hemma hos oss, förberedelser för både kommande carport & garage.
Jobbar lite på tobakshörnan när mamma & pappa åker utomlands. Är på 30-års fest hos Peter & cissi. Hugo tar sina första steg.

Oktober: Får nys om ett nytt jobb! Ringer å söker å jobbet blir mitt! LYCKA!!! Göran fyller 30år & Julia fyller 5 år!

November: Hugo fyller 1 år. 2 dagar senare börjar inskolningen hos dagmamman! Går galant. Börjar mitt nya jobb & trivs som sjutton!

December: Jobbar å sliter å hinner knappt med julbestyren. Som pricken över i:et åker vi på magsjuka över jul! NICE! nyår blir superlungt hemma med familjen Blom.
Min barndoms kompis Erika får en dotter, Nora.


RSS 2.0