Fredag!

I morrn kommer ÄNTLIGEN min stora älskling hem, som vi har längtat efter honom. Julia var tvungen att gråta en liten skvätt efter pappa innan hon kunde somna...

I dag har varit en riktigt bra dag!
Började dagen med att sova till 7.30.. Sen var det full fart på lilla H. Jag låg o försökte sova men fick inte riktigt för honom... Han försökte lyfta på mina ögonlock ;)

Vid frukosten kom jag på att det borde handlas, Storhandlas... Inte kul med 2 barn, varav det ena inte vill sitta i kundvagen mer än typ 2 minuter och det andra är rätt duktig på å tjata ;) Så det blev ett sms till svärmor som snällt tog hand om mina illbattingar en stund så jag fick handla i lung å ro. Å tack Bollnäs som äntligen fått Willys! Märks verkligen i plånboken tycker i alla fall jag :)

Efter lunch ringde Anneli ( G:s kusin) å frågade om Julia ville komma å leka med hennes dotter Emma. Om hon ville!!! Anneli kom å hämtade henne å dem skulle åka å bada & hälsa på lammungar m.m.
Så medans Hugo sov middag tog jag en filt, kudde , vattenflaska, chokladbit & bok å gick ut å la mej å solade lite! Underbart skönt! När lilleman vaknat bar det va till Bns med svärmor för lite födelsedagsfika hos hennes syster, hann även i på systemet, mobackes & dollar en sväng. Fick 2 fina blommor av svärmor som jag sen köpte amplar till som nu hänger fint på våran bro! Blev sååå nöjd!

Julia kom hem nöjd & glad kl 18.30. Sen blev det en sen middag + lite fredagsmys innan lilleman fick hoppa i säng. Julia & jag spelade lite kort ute på bron innan hon fick krypa till kojs. Å nu är det snart dax för mej med känns det som!

Slänger in lite bilder från massa olika tillfällen...


Badpojken som plockat blomma till mamma

Inte helt fel med egen badplats ;)

Hugo gillar att springa i och ur vattnet hela tiden! Puh...




Julia i sundsvall, stannat för fika paus på resan upp till Boden.

Julia & jag bak i morfars bil.

Glasspaus


Björn ( gör en ful min)  & Jossan! 

Julia & Assar myser

Mamma & pappa i en av Bodens roliga lekparker...

Julia & Björn spelar wii

På vägen hem passade vi på å bada i pite havs bad, kallt men fint!

Åkte över Höga kusten bron

Rätt cool bro tycker jag!

Kusinerna Bus! Ville & Hugo

Hugo chillar hemma hos mormor & morfar



Mina goa ungar

Puss på er!

Natti
natti!


Semester!

Har ÄNTLIGEN fått en efterlängtad semester, eller ja, jag har tagit föräldraledigt i 4 veckor... Men jag kallar det semester! Är underbart skönt att få vara ledig efter en tuff vinter med massa jobb efter att ha varit mammaledig i 1 år... Känns lite som att jag inte riktigt hunnit med allt jag skulle viljat hinna... Har lite dåligt samvete för att barnen inte fått den tid dem riktigt behöver med sin mamma osv... Men jag vet ju att det inte hjälper att älta sånt i efterskott... Ska försöka ta igen det nu i sommar i stället!

Fast för tillfället är det rätt tufft med vår (snart) 6 åring! Trots är BARA förnamnet... Hon är spydig, kaxig & elak... Hånler åt oss när vi säger åt henne... Gör absolut inte som vi säger... Det slutar med att man blir totalt galen å bär in henne på sitt rum där hon säger att hon ångrar sig etc. Vi försöker prata med henne om att vi tycker att det är jobbigt när hon är sådär mot oss... ( vi är absolut inga stränga föräldrar som inte låter henne göra någonting)... FY! Är rätt drygt just nu, men nu känns det bättre när jag fått skriva av mej lite... Men emellanåt är hon ju vår underbara lilla tjej som är sååå gosig å mysig! Som tex i kväll ( efter en vild diskussion) lägger armarna runt mig å ger mig en puss å säger att hon ska försöka vara snäll! Antagligen har hon väldigt jobbigt med sig själv just nu... Mycket som händer nu! Ska ju för sjutton börja skolan i höst å har nyss lämnat sin trygghet hos dagmamman! 

Å det lilla vilddjuret kan han med... Vet precis hur man ska göra för å reta storasyrran... Fast han har faktiskt blivit lite lugnare å är inte lika "vild" något mera... Numer kan han sitta å leka för sig själv bra länge eller sitta å titta på tv i alla fall 10 minuter i sträck... Förr var det bara fullt ös hela tiden!!! 
Börjar komma lite mera ord från den lilla munen nu, och man förstår rätt bra vad han vill och inte vill...
Låter hemskt gulligt när han ropar på julia.
Jujja= Julia
Vaff= voff
Mommo= Mormor
Avva= Farfar ( han säger även avva om traktorer, grävare & dyligt eftersom farfar kör sådana)
Momma= Blomma
Aaja= Sara
Bö= Björn

Det var några ord/namn i alla fall som jag kom på nu...
Frågar man honom: Vad säger mamma? Så säger Hugo: Nej nej nej ( med en elak min) Nåt som mormor lärt honom ;)

Som sagt så är det semester nu...

Började semestern i fredags med att bila upp till Boden ( ca 75mil) & hälsa på älskade storebror Björn, Jossan & Assar ( hunden). Det var mamma, pappa, jag & Julia som åkte. Vi hade supermysigt hela helgen! Åt go mat, spelade tv-spel, promenerade, lekte i lekpark, shoppade & tittade på film! Resan upp gick jättebra, tror jag var mera rastlös än Julia ;) På vägen hem så badade vi i Pite havsbad.. Brrr, men superfint var det. Vi kom hem sent på söndagkväll...

På måndagkväll åkte Göran till Östersund för att jobba i några dagar...
I tisdags tog jag barnen å åkte ner till Ockelbo å var där tills i dag... Nu sitter jag här, barnen sover å jag saknar mitt hjärta... Vi har inte varit i från varandra många nätter på dessa 10 år vi varit tillsammans å jag tror det är när man är i från varandra man inser hur mycket man tycker om varandra! Vill inte gå å sova, är ju så himla tomt i sängen! Förhoppningsvis kommer han hem i morgonkväll!!!

Har massa bilder på mobilen som jag skulle vilja visa men nu orkar jag inte fixa det, får bli en annan dag, men ni har alla fall fått ett livstecken från mig!



RSS 2.0