Snöar....

Är lite trött på snön nu om jag får vara ärlig... Tycker vi har så det räcker faktiskt! Å i dag ska jag å barnen upp på stan o allt blir så mkt jobbigare när det snöar. Tycker inte det är nå kul å köra bil i snön heller och i morgon förmiddag åker vi till ockelbo o den vägen är inte så värst kul å köra, speciellt inte om det snöar.. Mkt gnäll nu!! Haha!

Lilleman sover fortfarnande, men inte den stora damen... Känner mig rätt trött fasktiskt... Somnade väl vi 22.30. halv 1 vaknade Hugo å var hungrig, var ner å värmde mat sen åt han o somnade om till halv 4. Hungrig igen, samma prosedur... O vid 6.15 var han hungrig IGEN!!!! Åt nästan en flaska o somnade om å sover ännu... Lite drygt är det å springa upp o värma mat om nätterna. Men förhoppningsvis så kanske han sover hela nätter snart! HOPPAS!!! Mamman i familjen behöver det ;-)  Ska på Bvc på måndag o kolla vikten! Hoppas han kommit tillbaka på sin kurva nu! Men det är jag ganska säker på, så som han äter!!!

I dag ska vi som sagt upp till bollnäs å kika lite. Julia ska få gå på Lekstugan å köpa en leksak! Hon har 200kr! Ska bli kul å se vad hon väljer. Hugo måste ha en ny mössa, ska kika på lindex. Sen ska vi upp å träffa doktorn kl halv 12. Urinprov fixade vi i morse. Julia fick kissa i pottan!


Gofisen!!!

Gofisan!!!




25 februari!

I dag är det exakt ett år sedan vi fick veta att vi väntade den lilla killen som nu sitter brevid mig i babysittern! Sjukt va det här året har gått fort! Å ingen kan vara lyckligare än jag! Älskar livet just nu!

Å i dag fyller Julias o Hugos farbror Håkan 11 år! Grattis!!!! Ska dit å gratta i kväll!

Nu är Julia hos dagmamman o jag ska strax gå ner å duscha tänkte jag, Hugo får ligga på golvet i badrummet medans! Det gillar han! + att han får ligga naken eftersom det är golvvärme där!

Har inte så värst mycket att skriva... Jo!
Hugo o jag var å hälsade på Linda o William i går! Å det var jättekul! Alldeles för sällan man ses!!! Tog en liten promenad å så fick jag både semla å lunch! Mumsigt värre!

I morgon ska vi till Hc med Julia igen, ska lämna urinprov å kolla att hon mår bra nu! Sen har vi lovat henne att hon ska få gå in på lekstugan å köpa en leksak eftersom hon tagit medecinen så duktigt! tror lillebror ska få en ny leksak oxå...

Nu har jag så gott som slutat amma i alla fall.. Känns både bra å dåligt! men mest bra! I natt ammade jag inget så nu är det nästan 2 dygn sen sist! Han äter jättebra ur flaskan å även lite gröt slinker i! Duktiga grabben våran! Ska till Bvc på måndag å kolla om vikten går uppåt men det borde den göra i alla fall! Han bajsar som han ska oxå, han höll ju uppe förut i typ 1 vecka men nu kommer det ett lass var o varannan dag! Å det är jätteskönt!

Till helgen är det vintermarknad i ockelbo! Jag o barnen åker ner, får se om pappan i familjen ska med eller inte, han är ingen marknadsdiggare precis! Inte jag heller riktigt men det är kul å träffa lite folk o så! Å Julia ser fram emot det hon!!! Ska köpa lite strumpor i alla fall!
Välkomna till Ockelbo vintermarknad, lördag-söndag 3-4 mars 2008
Ha de bra allihopa!!! Kram!!!


ERIK HUGO OLOV

Ja nu är dopet över... Var helt slut i går när vi kommit hem! Mycket att tänka på och så vill man ju försöka prata med allihopa! Men kul var det och väldigt lyckat!
Hugo skötte sig bra i kyrkan, började gnöla lite, men Göran bytte lite ställning på honom i famnen så blev han nöjd. Julia vägrade stå framme vid dopfundet med oss, hon satt hellre på bänkarna med tremänningen Emma. När allt var klart så vill jag ha fram henne till oss så vi kunde knäppa lite kort... Å som mamma vet man vad som funkar... MUTA!! Haha!
Viskade lite i örat att hon skulle få en chokladbit efteråt... hehe! Då gick hon snällt fram å lät sig fotas! Prästen skrattade gott när han fick veta vad jag sagt till henne!
Efteråt fikade vi lite smörgåstårta o efter det blev det kaffe o lite fikabröd. Å vilka fina presenter Hugo fick!!! Allt var verkligen kanon! Han fick pengar ( sammanlagt 1500:-), taklampa till sitt rum, tavla, 2 fotoramar, brioskallra, matservis haklapp o bok ( allt i spöket laban), bodysuit, filt, sverigebodysar, nallebjörn, lasse åberg asiett o mugg, lyckosmycke, första året tavelram, 2 st jättefint målade galgar... Tror jag fick med allt nu...

Brossan o Henke ( tremänning till J& H) fotade mde sina systemkameror så jag antar att det blev en hel del fina kort. Pappa knäppte nåt med vår kamera så jag lägger upp nåt här, inga bra men alltid nåt tills jag får dem andra korten!






Ja ni... Så såg vi ut...

Sen har jag lite fler kort när jag ändå håller på!

Julia leker picnic i vår säng...

SÖtnosarna...

Halva Julia under snön...

gokillen våran!

Julia läser för morfar

Har fått gröt! Mums! Haklapp efter syrran!!! Rosa å fin!

Pust....

Nu tror jag att jag har allt under kontroll för i morgon... Har gjort fyllningarna till smörgåstårtorna o försökt lagt fram allt som vi ska ha med oss nu på eftermiddagen när vi ska till klubbstugan ( lokalen vi ska fika i efter dopet) o duka o jag ska även lägga i hop tårtorna där o garnera dem! Ska ner till kilafors om 2 tim å hämta mamma oxå. Sitter här å tar igen mej lite, Julia kollar på tv o Hugo somnade i sängen!

Kollade mej i spegeln nyss å såg att håret ser fördjävligt ut... Kom på att det var x antal månader sen jag tonade det, ser skitdassigt ut... Får se om jag köper en toning i kilafors å slänger i håret i kväll, kanske inte nån som ser att håret ser risigt ut, men det räcker att jag gör det ;-)

Julia verkar rätt pigg trots att hon inte borde vara det. Men det är väl så med barn! Tyckte så synd om henne i går när vi var tvungen att åka till doktorn. Men hon var ju sååå himla duktig o sa inte ett pip när dom stack henne i fingret, annat var det med hugo, han gillade inte att vara på hälsocentralen å gnällde å gnölade mest, förutom när sköterskorna gullade med honom så han var tvungen att skratta lite!


Sjukan i går...

I går trodde jag det skulle bli en vanlig hemma dag eftersom J var ledig, men icke.... Hon vaknade runt 8 å kom in till oss, jag säger som vanligt åt henne att gå å kissa och då säger hon att det svider när honj kissar o jag ser att hon har lite blod i trosorna... URINVÄGSINFEKTION tänker jag... Pratar med Cissi som tycker jag ska ringa till HC på en gång, vilket jag gör. Får tid kl 10. Så då blir de fart så vi ska hinna i väg.
På HC får vi träffa en underbar doktor som julia rätt snabbt blir kompis med!!! Får ta lite prover o det är Uvi och även streptokocker i halsen. Hua! Blir pencellin i 7 dagar o så ska vi tillbaka till Hc om en vecka o kolla hur halsen ser ut!
Sen bar det av hemåt...

På em åkte vi upp till bollnäs å inhandlade ALLT till dopet, svärmor var med å hjälpte mej med barnen! Vilket var behövligt. Helt omöjligt att handla en massa tillsammans med både Julia å Hugo, har tuvärr bara 2 armar... Tog med oss mat från MAX på hemvägen! Väl hemma var det "bara" att få in allt i kylskåpet... Men det gick det oxå ;-)
Så nu är allt klart inför dopet i morrn, ska fixa smörgåstårtorna i dag å så ska vi duka! Mamma kommer upp på em å hjälper till!

Det går i alla fall jättebra med Hugo å flaskan! Han äter som attans! Mammas stackar bebis var väl utsvulten! Å i går så provade vi att ge honom lite gröt oxå å det slank ner det oxå! Vet att han inte är 4 månader än, vilket dom bör vara när man börjar med smakportioner, hade inte börjat med det heller om inte Anneli på Bvc tyckte att han behövde det! Ammar han lite på dagarna å så får han snutta på nätterna när han vaknar... Fast det märks att han inte blir mätt av ammningen, blir grinig å gnällig typ 1 timme efter bara...

Nu ska jag göra frukost till min lilla sjukling! Fast det konstiga är att hon är hur pigg som helst ;-)

Flaska!

Varit på Bvc i dag å fått bekräftat det jag anat... Min lilla bebis får inte tillräckligt med mat. Han hade bara gått upp 150gram på 2 veckor å det är inte likt honom, han har tidigare gått upp ca 500 gram på 2 veckor. Så nu var det dax å börja ge lite tillägg! Känns faktiskt skönt så kanske han blir lite nöjdare å inte snuttar hela nätterna! + att han kanske börjar bajsa som han ska oxå! har inte bajsat sen förra tisdagen, Annelie ( bvc sköterskan) trodde att han gjorde av med allt han fick å därför blev det inget över till bajs typ. Så efter bvc drog jag å Hugo å köpte flaska å ersättning, skulle även börja ge lite gröt så det inhandlades oxå! Sen drog vi hemåt å kokade flaskan sen fick han prova lite ersättnig, o gissa om han gillade det! Slurp så hade han slukat 60ml. Å mer ville han ha, men då fick det bli tutten i stället! Ska bara ge han lite till å börja med å se hur magen reagerar. Fick även 60ml nu i kväll ( göran gav honom) o det gick med buller å bång det med! Känns så skönt att han tar flaskan utan protest! Ska försöka fortsätta amma oxå men vi får se hur det blir, tar det som det kommer!

Annars är allt bra här, Jullan har lite ont i halsen å utnyttjar det riktigt bra så hon får i sig nån galss per dag ;-) vet inte om det är så farligt egentligen!

I morrn ska det inhandlas ingredienser till smörgåstårtorna som vi ska ha till dopet! Mums! Ska bli kul med dop fast det är så mycket som ska fixas innan! Tur att mamma å svärmor hjälper till! Ska ta en sväng på max oxå i morrn, länge sen vi käkade där. Julia sa i söndags att hon ville käka krabburgare på max, hihi... Tror att min dotter ser liiite för mycket på svampbob fyrkant.. Eller vad tror ni?!

Nä nu ska jag surfa runt lite innan det blir sängen! Å hoppas på att det blir en skapligt bra natt!

 

Just ja!!! Hemlisen som jag hade tidigare är att Julia & Hugo ska få en till liten kusin!!! Grattis Roger, Cicci & Morgan!!!
Kommer i augusti!!! Sååå KUL!!!!

Otroligt...

Båda barnen sover å klockan är bara kvart i 20... Hmm... För bra för att hålla antagligen... Återstår å se om H sover för natten nu?! Han har varit jätteskrikig å gnällig några kvällar nu å inget har dugit. Så nu testade vi att lägga honom i sängen vid samma tid som Julia ( runt 19). Han har varit uppe längre  förut o bara sovit en liten stund i vagnen runt 19 i stället, men det verkar som om han vill sova för natten vid den tiden i stället. I fredags somnade han uslagen efter 1.5 tim skrik i vagnen o sen bar jag upp honom o han fortsatte att sova... Så det är nog sängen han vill ha ;-) Såå svårt å veta hur dom tänker å vill dom små liven ;-) 

Blev ingen 30 års fest i går för oss... Mest på grund av att H varit sååå bökig på kvällen å sen så har G blivit förkyld, å ni vet ju hur killarna är då ;-) Ingenting mot för att föda barn vet ni ;-)
Mamma å pappa kom upp i alla fall ( dom skulle ju vara barnvakt åt J när vi skulle på fest) å dom hade med sig pizza! Mums!
Sen så var vi ju på Me&I party i går med! Jättefina kläder men min plånbok tillåter inte nå sånt just nu! Vi har ju dop nästa helg å det blir ju inte gratis...

I dag har vi varit å hälsat på farfar som kom hem från Thailand i går ( har varit borta 1 mån), så det var kul å se honom igen! Fick lite fina presenter. Julia fick en ursnygg jeansklänning!! Blev rikitgt avis! Skulle oxå kunna tänka mej nåt liknande! Ni får se kort sen nån dag! Hon fick även en till klänning! Hugo fick shorts o t-shirt! Perfekt till sommaren med Spiderman på! Urgulligt!
Göran fick Wiskey o jag fick en liten presentask med ljus å nå rökelser! Lutkade rikitgt gott!
Fick höra en jätterolig nyhet i dag oxå!!! Berättar mer sen ;-)

Nu ska jag gå ner å vara lite trevlig med gubben!

Kram på er!!!

Förkylt å hostigt....

Sitter här framför datan o har nyss käkat lite lunch... Lite tidigt kanske men Hugo sover en stund nu å då måste man passa på så man får äta i lite lugn o ro... Han sover så kasst inne så jag blir galen ;-) Max en halvtimme... Vill ha mildare väder nu så jag kan ha honom ute i vagnen!!! Lite för kallt för det nu när det är över 10 minus.

Julia är hos dagmamman å leker! Hon är lite hostig, fast bara på natten ( hostar så hon kräks nästan låter det som). Hugo är lite snorig han, blir helt galen när han ska få näsdroppar. men inge feber eller så så det är skönt!!!

I helgen ska vi på 30 års fest, får väl se hur länge Hugo tillåter oss att vara kvar, han är lite kinkig på kvällarna å vill gärna somna i sin säng runt 22. Men en sväng ska vi åka i alla fall. Mamma & pappa ska vara här å ta hand om Julia under tiden!
Just ja! Ska ju på Me&I party hos Cissi oxå i morgon! KUL!!! Får se om jag gör mej råd att köpa något...

Alltså! Det är riktig bloggtorka i min hjärna nu... Har inget som helst kul å skriva...  Borde börja baka lite till dopet men har ingen lust med det heller. Hinner nog, är ju en vecka kvar! Ska inte baka så där överdrivet mycket, ska ju bjuda på smörgås tårta o då brukar man inte orka så mycket fikabröd sen...

Nä, nu ska jag gå ner å slänga in lite ved i kaminen! Åsså ska jag kolla om posten kommit! Dagens höjdpunkt! Haha!


Faster Jenny 24 år!!!

STORT GRATTIS TILL JENNY SOM FYLLER 24ÅR I DAG!



Tisdag!

I dag var det satans kallt ute.. -22 grader, då har man inte så värst stor lust å sticka ut näsan, tur att Julia är ledig i dag så vi slapp på med kläder å i väg i morse. Var i alla fall tvungen att gå ut i vedboden å hämta i ved så vi kan elda i alla fall.

Nu i morse bestämde sig Hugo för att bajsa i alla fall! LYCKA! Han hade inte bajsat sen förra måndagen, alltså 8 dagar. Tycker det är lite jobbigt när han ska hålla sig så länge, får för mej att varje gång han är gnällig o grinig så tror jag att det är för att han inte bajsat på så länge... Men nu är det lungt ett tag i alla fall. Får väl se hur länge han håller sig efter dagens lass... 9 dagar är rekordet. Nån mer som varit med om att sin bebis hållt sig så länge??? Nog om bajsprat!

I går var jag o Hugo upp till Anki & Maxen å hälsade på. Det var meningen att vi skulle ut å promenera, men i Bollnäs var det 19 grader kallt så det blev inge av med det, det konstiga var att i Hällbo var det bara minus 9 på morgonen kl 7.30. Men när göran gick upp kl 6.30 var det 22 minus. Mysko! Så nån promenad blev det inte, men jag blev bjuden på mumsig lunch! Tacopaj o sallad! Mums!

Nu har klockan hunnit bli snart halv 14. Har hållt på å skrivit på det här inlägget sen i morse o nu har vi vågat oss ut en sväng. Tog lite fika med oss å bäddade ner Hugo i vagnen o Julia tog sparken åsså gick/sparkade vi upp till verkstan å åkte lite stjärtlapp. Graderna hade blivit lite varmare o nu är det bara minus 10 grader. Satt mej på sparken i solen medans julia klättrade i snöhögarna å vilka vårkänslor det kom!!! Solen värmde inte så där jättemycket men det var bra härligt ändå! Gud vad jag längtar till sommaren när man slipper alla dessa kläder å kan vara ute mycket mera!!! Älskar att vara ute å älskar våren o sommaren här i Hällbo!!!! ÅÅÅÅÅ SOMMAR NU!!! TACK!!!

Nä nu ska jag hänga tvätt!!!

Lite sommarminnen...

Leksandsommarland i Juli

Bad i lillvik

Å så här såg Hugo ut i sommras!!! Söt va?? ;-)

GRATTIS!!!!!

STORT GRATTIS TILL NINA & TORBJÖRN SOM FICK EN LITEN FLICKA I GÅR!!!
LILLA EDLA!!!
Amore

All by my self...

Eller inte riktigt... Julia sover å Hugo ligger å gnäller i sin säng... Känner mig lite ensam eftersom inte Göran är hemma. En kompis till honom tyckte att han skulle komma å hälsa på å dricka lite öl... Öldrickande blev det inte men han åkte dit en sväng i alla fall.
Så jag å Hugo har kollat på melodifestivalen. Tyckte Caroline af Ugglas var rätt cool faktiskt! Rätt egen av sig om man säger så. Scotts var värdelösa... Tycker inte dansband ska va me på melodifestivalen fatiskt...

Dagen i dag har varit lugn ( som alla andra dagar). Julia följde med farmor på kalas o vi andra 3 slappade. Sen åkte vi till farmor o käkade hamburgare med dom när dom kalasat färdigt. Ja det är typ det som hänt i dag! Har klippt håret på Göran oxå! Blev fin min gubbe ;-)

I morgon blir det nog snöskottning på schemat, snöat lite i dag juh! Var ju lössnö den här gången så den är ju inte så tung i alla fall! Tack för det! Göran ska väl skotta uppe i verkstan o så får han dra av lite här hemma oxå!

På måndag ska jag ner till Bollnäs å promenixa med Anki! Skönt å röra på sig!
Har faktiskt bara 2 kilo kvar nu tills jag är nere på min invägningsvikt när jag väntade Hugo! Sååå glad. sen skulle det ju inte skada om det rasade av typ 5 kilo till heller! Har lite å ta av om man säger så men sån brådska har jag inte! Men man har ju lite extra deg runt magen! Men så har jag ju 2 fina barn oxå ;-)

tror jag ska ta å gå å lägga mej å läsa lite, för sova kan jag nog inte göra förrän Göran kommit hem... Fjolliga jag ä lite mörkrädd...

Förrästen!!! Nån som e intresserad av en babykorg i rotting? Har en som Hugo legat i! den har liksom ben men inga hjul, ville inte ha hjul på den för då hade det blivit race här hemma med julia som chaufför kan jag säga. Den har varit kanon! Vi hade den både i köket å i bland i v-rummet. Perfekt när man har sovrummet på övervåningen men vill ha någonstans på nedervåningen som bebisen kan ligga i. Vi använde den flitigt de 2 första månaderna! Är en madrass som hör till oxå! Är ni intresserad så kan jag fixa nån bild...

Nu har nog sonen somnat oxå! Mammas duktiga kille!
Puss å kram!


Hugo 3 månader i morgon!

Säger det igen å kommer å säga det massa gånger framöver! usch vad tiden går fort! Vart har min lilla bebis tagit vägen?? Han som bara låg på mitt bröst å sov o som var så liten.... Nu har jag/vi en stor grabb som väger nästan 7 kilo o som inte vill ligga ner i famnen eftersom han inte ser nånting då ;-) favoritsysselsättningen är att leka med babygymmet så det bara rasslar i det och så älskar han att ligga naken framför tv:n... Hihi!

Hugo har varit lite bökig å gnällig dem senaste dagarna, kan nog vara efter sprutorna han fick i måndags. I går kväll var han lite krånglig å få att somna men när han änbtligen somnade så sov han till kl5. Då hade han inte ätit sen kl 19.30 kvällen före, men då var han hungrig så han var tvungen å äta från båda tuttarna, brukar han aldrig göra på natten!
Sen somnade vi om o sov till kl7. Skönt! Har lämnat Julia hos dagmamman å så har Hugo o jag varit till Kilafors å handlat mat för helgen + godis! Mums!!!

Veckan som varit har det inte hänt så värst mycket. Sofia ( en kompis från skoltiden) & hennes dotter Moa ( 2 år) var upp till oss i onsdags. Var jättekul! Vi ses alldeles för sällan! Hon ska ha bebis nr2 till sommaren, saå då får jag snusa lite bebis då ;-)

I helgen blir det lungt! Skulle varit ut i ladan å röjt, men vi får väl se vad jag hittar på för ursäkt till å slippa ;-)


Hugo 2 dagar gammal... Sååå liten!!!!


Hugo nästan 3 månader! Lite större med lite rundare kinder!

Lägger in ett kort på våran jättestora tjej oxå!!!

Datanörd redan ;-)

Utmanad....

Har blivit utmanand av Frida , fridaforsblom.blogg.se ( kan inte länka så jag skriver hennes bloggadress i stället)

* Gå in i mappen Mina bilder
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade



Här är min bild....

När första snön kom i höstas så var julia ute klockan 7 på morgonen å lekte! Gjorde en lite snöhög på bron ;-)

Hua... 6 personer var lite många för min del att komma på å utmana, men...

Anki Engelbrektsson
Cissi Borg
Kaisa Sturesson
Carolina Norgren
Carina Nordgren
Emma Linden

Oj fick visst i hop 6 stycken!


Va jag e duktig!!!

Jag som är såååå helt värdelös på datorer!!! Har nu fixat in detta ( se ovan) på min blogg! De ni! Är sååå stolt över mig själv! Kanske egentligen är skitenkelt men inte för mej kan jag säga! Jag som knappt kan lägga in kort från kameran till datan! Så nu är jag så nöjd! Hihi! Duktiga jag! :-)

Förlossningsberättelse....

Jag har tänkt skriva en förlossningsberättelse ganska länge nu... men nu ska det bli gjort!

fredagen den 7 november 2008

Jag vaknade kl 4.45 på morgonen å hade ont i magen, trodde att jag kanske var kissnödig o gick upp å kissade men det onda gick inte över... Låg o vred o vände mig fram å tillbaka å funderade om det verkligen kunde vara så att bebisen bestämt sig för att komma nu äntligen!
När Görans klocka ringde 6.20 så sa jag åt honom att han skulle slippa gå till jobbet i dag. han blev så klart glad och han ringde eller sms:ade ( kommer ej i håg) sin pappa å sa att bebisen var på väg. Ringde även farmor o informerade henne om att Julia kommer snart, blev även ett samtal till dagmamman å berätta att inte hon skulle komma dit heller.
Vi väcker Julia å fixar frukost åt henne. Göran hoppar in i duschen å jag duschar efter honom. Värkarna släpper inte...
Ringer förlossningen kl 7.30 . Får det klassiska svaret... 2 alvedon o vetevärmaren... Hjälper det inte så är vi välkomna in! Å det hjälper inte kan jag säga!!! Pratar med Cissi en sväng oxå å berättar läget!

Göran skjutsar i väg en lycklig tjej som snart ska bli storasyster till farmor medans jag vankar av o an o packar i hop det sista!
Strax efter halv 9 sitter vi i bilen på väg till Gävle BB, ringer mamma å berättar att vi är på väg in å hon blir eld å lågor! Sms en massa oxå mellan värkarna eftersom jag lovat så många att berätta när vi åker in!
Strax efter halv 10 kommer vi fram å vi går upp för trapporna till förlossningen, får stanna några gånger å andas igenom värkarna... Puh!
Klockan 9.50 blir jag inskriven å får ligga med ctg

Allt ser bra ut! Bebisen mår bra, men jag är bara öppen 3-4 cm! Vilken besvikelse! Trodde verkligen att det skulle vara lite mera, men jag får i alla fall vara kvar å får ett förlossningsrum.

Kl 11 frågar barnmorskan om jag kan tänka mej att ta ett bad! Jippi! Å jag som inte kunde det med Julia för då¨hade vattnet gått så det vore ju underbart att göra det nu!
Ligger i badet å myser å får en akupunktur nål i huvudet i avslappnande syfte! Får oxå 1 stort glas jummen nyponsoppa. Mums vad gott!!!

Vid halv 12 vill jag upp i badet, nu börjar värkarna vara lite starkare å det gör så himla ont i ryggen.

Vid kvart i 12 får jag 2 akupunktur nålar i ryggslutet oxå! Å det hjälper mot värkarna i ryggen, men värkarna kommer i magen i stället...

Kl 12 undrar jag om det finns lunch åt mej. Är så hungrig å smäller i mig kycklingfile o potatisgratäng mellan värkarna.

Kvart i 13 så tar dem ctg igen. Tror dom tittade om jag hade öppnats något men det var lika som senast. 3-4 cm.

13.30 vankar jag av och an med hjälp av gåstol. Har rätt ont men är inte på värsta viset.

14.18 vill jag börja andas lustgas o det får jag!!! Härligt! Fortfarande bara öppen 3-4 cm. Men va faaan! Barnmorskan säger att efter skiftbytet som är just då så skulle dem ta hål på hinnorna så att vi skulle ha någon bebis innan kvällen.
Göran frågar mej om det är okej att han går ner till cafeterian å köper något att äta o eftersom jag inte har så ont så släpper jag i väg honom. Är själv på rummet en stund.


Göran kommer tillbaka ca kl 14.40. Å då har jag skitont... Vet inte var jag ska ta vägen, han ringer in barnmorskan som kommer in kl 14.44
Då har jag krystvärkar å är öppen 10cm... Alltså öppnade jag mej 6cm på typ 30 min... Hua...
I alla fall så blir det en jäkla fart på barnmorskan å helt plötsligt är det 5-6 personer inne i rummet, men ganska snabbt försvinner 4 st o kvar är barnmorskan å undersköterskan.

14.46 försöker dem ta hål på hinnorna med skalpelektroden men det går inte så bra...

Tillslut får dom hål på hinnorna å i nästa sekund kl 14.51 föds en fin pojke i framstupa kronbjudning o han skriker direkt! Vårt andra barn! Våran son! Våran Hugo! Julias lillebror!!! Vikten var 3740 gram & längden 52 cm ( precis lika siffror som pappa göran hade vid födseln)


Denna förlossning var verkligen jättebra!!! Gick fort å så var man sååå himla pigg efteråt!!!

Efter han fötts var det det vanliga, duscha, väga, mäta å det bästa! FIKA!!!

Åkte hem dagen efter eftersom vi mådde så bra allihopa!!!



Så var det gjort... Puh!!!

Å det gick bättre än förväntan! Hugo har alltså fått sina första sprutor! Han grinade lite men inte alls så mycket som dom brukar tyckte Annelie! Duktiga killen våran!!! Fick väga å mäta oxå! Väger nu 6750 o är 63cm lång! Går upp bra å följer sin kurva som ligger lite ovanför "normal"kurvan! Passade på å skita ner sig rejält gjorde han oxå busungen! Han hade inte bajsat sen i fredags så d kom ett lass kan jag säga! Hihi! Bara å byta kläder för dom var helt bajsiga... Blir nog badbaljan i kväll för herr Westlén!!!

Efter BVC så åkte vi på Kvantum å handlade lite mat å sen bar d hemmåt igen! Nu sitter jag här medans Hugo sover ute i vagnen! Var riktigt kallt i morse 22 grader, men nu var det "bara" 12 tror jag åsså är det ju bra mycket varmare nere i vagnen så jag tror inte att han fryser, Hugo sover bäst ute oxå... Inne sover han max 30 min...

Nä nu ska jag bädda sängen för ovanligehetens skull!!!

Kram på er!

Lägger in lite bilder oxå!!!

Sötnosarna våra!


Tränar på mage!!!


Hamnad på på fel led... Men vrid på huvet vettja! Min princessa!


Glad skit!!!!

Länge sen!

Söndag i dag å veckan har gått sjukt fort!!! Sist jag skrev var i tisdags... O sen har d varit full rulle!
 
I onsdags var jag ju till tandläkaren å det gick över förväntan!!! Hålet lagades snabbt, efter att jag fått 3 (!!!) bedövningssprutor så var jag halvt förlamad i munnen å kände inget! SKÖNT!

Torsdagen var lugn! Jag bakade bullar! Julia hjälpte oxå till men efter hon blivit lite kladdig så lessnade hon å gick å tittade på tv i stället!

I fredags drog vi ( jag Julia & Hugo) ner till Ockelbo! Julia o jag klippte oss hos Maggan å blev fina! Hugo var med mormor under tiden å det hade gått bra! Han var lite gnällig men när mamma lade honom i vagnen å skjutsade ut honom i friska luften så somnade han på en gång. resten av fredagen var lung! Åt gått, käkade godis o chips å spelade nintendo Wii! Å vad kul det är! Vann över mamma, pappa & gammelmorfar så då var man ju nöjd! Vi sov i ockelbo på natten.

I går så åkte jag o Hugo hem, Julia ville stanna kvar med mormor & morfar o det fick hon så klart! Jag å Hugo svängde in i Lingbo på hemvägen å hälsade på Lotta! Hon ska ha bebis i slutet av mars å är riktigt stor! Man saknar magen lite i bland!
I går kväll var Nina & Torbjörn å kikade på körslaget med oss! GRATTIS TEAM HANNA!!!!!!!!!!!  Nina har oxå en rejäl mage! Hon ska ha vilken dag som helst å jag gick känna på en liten fot som sparkade! Sååå mysigt!!!!

I morse blev det en välbehövd sovmorgon till halv 10! Sen gick vi upp till verkstan å städade lite! Pappa skjutsade hem Julia, så dom kom vid 13 tiden! Eftermiddagen har varit riktigt lugn! Är trött som fan! Känns att man har farit å flängt en massa! Å i morgon blir det ingen vila heller för då ska vi på Bvc å Hugo ska få 2 sprutor! Usch! Men bra ändå ;-)

Nä nu ska jag gå å byta sängkläder i sängarna! Kram på er!

RSS 2.0