Detta j-vla regn!!

Nu har d ju för sjutton regnat hela helgen! Var har haft ett skitväder på marknaden oxå! I o försig var d ju uppehåll i bland men mestadels så kändes det som om det regnade, o inte var d nåt snällt litet regn heller, utan det bara vräkte ner! Suck! Så försäljningen för ¨vår del i affärn har varit trög... Men men... Å på fedagen hade vi ett åskväder utan dess like oxå!!! Blixtrade å small på samma gång... Det hade slagit ner i kyrkan som ligger mitt i marknadsgatan! Var  väl bara ren tur att ingen kom till skada... Strömavbrott hade vi i 1 tim oxå.. Men annars har d gått bra! Julia har skött sig i bland ;-) Lyssnat när hon vill mest.. hihi.. Men d e ju så dom ska vara antar jag! Handlat lite har vi i alla fall hunnit med! Julia har fått mest som vanlig men jag har inte betalat ngt av det ;-) Fick en riktig princess klänning av Mormor.. Ojoj! Hur den ser ut ;-) (lägger in kort sen), röda fina foppisar av farmor, hon (julia) hade bestämt sig för röda som dom fick leta ett bra tag! O sen skulle hon ha ett sånt där märke att sätta på med en lila sol... Ojoj, men d fixade farmor :-) O av Morfar som fick hon en sån där studsboll som man sitter på med handtag... Ja ni vet säkert vad jag menar.. Så alla sakerna var perfekta!!!
Själv så fick jag en vetekudde av mamma å 5 par strumpor! ¨Jag köpte även 3 par kallingar till Göran... Han skickade i väg mamma sin som köpte (o prutade till sig) 34 par (tror jag) strumpor för 200 kr! Haha! Så nu har han strumpor ett tag! hihi!
Kom hem från ockelbo i går kväll å packade in d mesta, fattar inte att man ska ha sååå mkt packning för en helg! Men d har varit så mysigt, på kvällarna har vi grillat å suttit på mammas o pappas nya inglasade altan å bara jäst!!!

I dag står regnet som spön i backen å jag funderar på vad vi ska hitta på!!! Hmmm!!! Röja lite kanske, o så måste vi handla lite mat för kylen är rätt tom, ska försöka skrapa i hop lite frukost åt Jullan å mej!

Just ja... Har en lite hälsning... Ska hälsa till Ann-Marie från Gunilla :-)

Å kan ju oxå säga att bebisen mår bra i magen! Sparkar för fullt, mest på morgonen o kvällarna, så d verkar som om vår bebis får sin vakentid då! haha!

Ha en bra dag! Kram på er!

Marknad!

I morgon bär d av till ockelbo på marknad! Ska jobba hela helgen så d blir fullt upp! På söndag fyller min lillebror Rickard 21 år, så d blir nog lite kalas då oxå skulle jag tro! Hinner nog inte skriva nåt alls i helgen så jag uppdaterar till veckan i stället! Ha en bra helg allihop för d ska vi ha!!! Kram på er!

 Lillebror o Julia förra sommaren

Haha! Han ser rätt drogad ut...

V 22 i dag!

I dag går jag in i vecka 22.. Bara 18 v kvar! Låter rätt långt men d går så fort den här gången... Nu sparkar d för fullt i magen å det har börjat synas utanpå magen när bebben sparkar!
I går var jag å fyndade lite mammabyxor. Hittade på ett par jeans för 99:- (hade kostat 499:-) så d var ett klipp tyckte jag, sen köpte jag ett par trekvartslånga jeans oxå som d var ordinarie pris på 299:-.. Blev jättenöjd... Hann även med att luncha lite med Linda, Johan & William. Han hade blivit så stor William o fått så stora goa kinder sen sist!
Hittade lite kläder till Julia på rean oxå!

I dag har det varit jobb för hela slanten o d har gått bra! Nu sitter jag här å funderar på vad jag ska skriva o kommer fram till att jag inte har så mkt att komma med ;-)

Laddar inför Ockelbo Marknaden i helgen! Mamma har ju sin affär mitt i marknadsgatan så vi har liksom fullt upp hela helgen, kul å jobbigt på samma gång!

Ska ner å kolla om soffan vill ha sällskap nu ;-)

Kram på er!

Leta byxor!

Måste ner på stan i dag å leta mej ett par mammajeans, jag som bor i jeans jämt annars måste verkligen ha ett par såna nu... Var rätt längesen jag lade undan mina gamla jeans... Har haft typ såna där linnebyxor nu rätt länge men dom blir ju skitig jättesnabbt ju, hinner ju knappt till jobbet innan jag skitat ner mig åsså får man gå med lortiga byxor resten av dan, i alla fall om man heter Catarina Engman ;-)...  I alla fall så ska jag ner å kika lite, sen har jag bokat lunchdejt med Fransson, ska bli kul å träffas!
 Julia e hos dagmamman i dag, dom har fotbollsskola hela denna vecka... Fast i går o i morse så sa hon att hon inte ville gå på den.. Så vi får väl se om Lisbeth övertalar henne...
På eftermiddagen kommer lillebror upp till oss, ska hämta slushen (isdrickamaskin) som stått i vår lada ända sen förra sommaren när vi hade den på bymellan, o till helgen e d ju marknad i obo så då måste den ju ner dit, så då fick han som har semester komma å hämta den.. Lovat honom stuvade makaroner o köttbullar... HAns favorit!!!

Nu har jag inte tid å sitta här nå mer.. Ska hänga tvätt i stormen!


Pappas tjej! (kortet e från i vintras!)

Glad midssommar!

Hoppas alla får en trevlig midsommarhelg! JAg hoppas vi får det i alla fall! Blir nog inte nå mkt tid över alls för datorn i helgen! Mamma å pappa kommer upp i dag på eftermiddagen å blir kvar tills i morgonkväll! Ska bli kul å Julia e överlycklig!

I går kände Göran första sparkarna från bebben! Han har varit lite frustrerad över att han inte kännt tidigare! Med Julia kände han redan i v 17 (nu e jag i v 21) men denna gång ligger moderkakan fram så den tar emot mkt av sparkarna! Så nu e pappan lycklig i alla fall!!!
Julia pratade med bebisen i dag å berättade för den att hon hette Anna Julia Elsiabeth.. hihi!

Nu ska jag gå ner å duscha både mig o gangstern! Så vi kommer i väg till Boa till kl 10, ska köpa jordgubbar som jag lagt undan! Jullan å jag ska nämligen göra Tårta i dag har hon bestämt! Bara å lyda!!!

Kram å trevlig helg!!!

Midsommar afton för 2 år sedan! Julia 1½år! Gud så liten hon var ;-)

Grattis storebror!

Glömde ju bort att min storebror Björn fyller 31år i dag!!! GRATTIS! Tuvärr så kan vi inte åka dit å hälsa på i dag, han bor nämligen i Boden (eller nordpolen som Julia sa häromdagen)...Har i alla fall skickat ett paket till honom!!! Nu ska jag bädda sängar! Jihooo va kul!!!


Haha! Var den enda bild jag hade på datorn på brossan... Den har han tagit själv så jag är helt oskyldig!! ;-)

Halvtid!!!

Jihoo! Nu har jag gått 20 hela veckor med bebis i magen!! Så nu är d bara 20 v kvar... 20 långa veckor... Nu börjar kunderna på affärn (mitt jobb)  fråga om jag ska ha en bebis, till o med alla gubbar... Det är nog mest dom... Hihi! Kommer med både den ena å den andra komentaren ;-) Dom e go mina farbröder! Är mest kunder man känner igen å som man pratar o slänger käft med en hel del!! Allt känns bra i alla fall tror jag! Det rör sig i magen med jämna mellanrum å det är väl så det ska vara.

I dag e Jullan å jag lediga, ska försöka ta mej till kilafors eller bollnäs o handla mat inför helgen tänkte jag! MEN tänkte försöka fixa barnvakt nån timme så jag kan åka själv, det går bara inte att storhandla med Julia så är det bara... Hon är kanske inte tillräckligt uppfostrad vad vet jag?! Haha!

Har inte tid å sitta här nå mera ;-) Ska få på mej lite kläder å äta frulle! Min älskade dotter vaknade inte förrän 8.20 i dag! Hihi! Sjusovare! Superskönt! BAra vara lad så länge det varar!

Ha´re bra alla som läser!!! Kram!

Hittade en rolig lista!

Ditt namn? Anna Catarina Engman
Födelseår? 1981
Hur lång är du? 169cm
Spelar du något instrument? Nej.
Dina första tankar när du vaknar? Hur mycket är klockan?!
Är du hungrig? Nä inte speciellt
Vart befinner du dig just nu?På jobbet
Biter du på naglarna? Försöker låta bli
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Vita
Är du bra på? Är väl bra på mycket ;-)
Har du några husdjur? Nä inte just nu. Vår katt blev överkörd i vintras
Är du singel? Nej, sambo
Vad heter din farmor och farfar? Farmor hette Karin och farfar hette Jonas
Vem är snyggast? Hmm... Vet faktiskt inte
Vem vet mest om dig? Tror Göran vet mest! Sen vet nog Cissi en hel del oxå ;-)
Vad vill du ha just nu? Semester
Ditt mål i livet? Att hela min familj ska få må bra å vara friska
Rädd för? Ormar o björnar
Har du någon vän du känt i 10 år? Japp!
Har du körkort? Ja! Sen 991104
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Det fanns bara Catarina, har inte hört nåt annat
Pepsi eller Coca cola? Cola
McDonalds el. Burger King? McDonalds
Sjunger du? Ja, tills Julia säger åt mej å vara tyst.
Vad har du för skostorlek? 38
Vill du gifta dig? Ja!
Är du en hälsogeek? Nix
Kommer du överens med dina föräldrar? Ja oftast!
Din hårfärg och frisyr? ljsubrunt! Frisyr...? va e d för nåt?
Skorna du hade på dig idag? Foppatofflor
Grönan eller Liseberg? har faktidskt inte varit på nån utav dom..
Vad sover du i? Trosor
Kläder du hade på dig idag? trorsr, BH, trekvartsbyxor, o en röd/svart rutig tunika
Favoritfärg på kläder? Gillar rött
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Lite snygga mammakläder, helst ett par mamma jeans
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Nåra hundra, kanske 500kr
Har du rosa kamouflage-kläder? Nej
Tatueringar du har? Inga
Piercingar du har? 4 hål i öronen
Har du glasögon? Nej
Hur ser din plånbok ut? Beige o röd björn borg plånbok med alldeles för lite pengar i.
Din perfekta Pizza? Palermo från Hambogrillen! Prova!!!
Randigt, rutigt eller blommigt? Blommigt
Favoritårstid? Sommar
Favoritmat och dryck? Grillat
Favoritdjur? Katt
Favoritparfym? Min senaste tog slut typ i går det var en Puma, emn bara den luktar gott så!
Vad köpte du senast? Fil, flingor, pytt i panna, ägg, bananer, jordgubbar
Hur mycket pengar har du? Inte många hundralappar...
Hur svarar du i telefonen hemma? Catarina eller jaaaa!!! Beror på vem det är
Hur svarar du i mobilen? Se ovan!
Vem ringde du senast? Göran
Sov du ensam inatt? Nej
Vem sov du senast hos? VAr nog hos mamma å pappa! 
Vad gjorde du kl 08 imorse? Satt i bilen på väg till ockelbo
Vad gjorde du för 15 min sedan? Hjälpte en kund kanske
Det sista du sa högt? Tack o hej!
Det senaste någon sa till dig? Hej då!
Vad har du druckit idag? Juice o Cola
Vad var det senaste du åt? Ostbaguette
Vad är det för färg på din ytterdörr? Hmm.. Grön tror jag den är!
Vad är det för väder hos dig nu? Soligt
Godaste glassmaken? pecannör m cola
Sover du tungt? Fätt så, men Julia vaknar jag alltid av när hon ropar
Drömmer du mardrömmar? Nej inte speciellt ofta
Favoritklädsel? Myskläder
Vad ser du om du tittar till höger? Tipsmaskinen
Vad ska du göra härnäst? Jobba vidare
Humör just nu? Rätt glad men lite trött
Favoritgodis? Oj... Lösgodis i allmänhet
Sommarplaner? jobba o mysa med familjen!
Hur många kuddar sover du med?2 st
Morgon eller nattmänniska? Mer morgon än natt!
Har du dåligt morgonhumör? NÄ DÅ!
Är du kittlig? Jajamen!
Snarkar du? Näpp, bara när jag e förkyld å täppt
Stjärntecken? Lejon!
Stökigt el välstädat?  Helst välstädat men oftast stökigt!
Längtar du mest efter just nu? Semestern å Julia o att få träffa bebisen i höst!
Om du fick väcka någon från de döda, vem skulle det vara? Skulle vilja ha mormor tillbaka, hon doga lldeles för tidigt!
Vad väntar dig om 10 år? 2 barn 10 o 14 år! Spännande!
Vad luktar det just nu om du sniffar lite? Hmm.. Känner ingen speciell doft
Saknar du någon nu? Ja julia o Göran saknar jag jämt när jag inte är med dom ;-)
Snus eller cigaretter? Inget tack!
Vill du ha barn? JAaa! Har ju ett å en till på väg!
Hur ofta loggar du in på helgon? Aldrig!
Längtar du till din nästa födelsedag? Tja, alltid kul å fylla år!
Är du snäll? Ja
Är du blyg? Nej, har jag aldrig varit
Tycker du att du har fin dialekt? haha! Nä inte riktigt!
Favoritfärg? Röd
Har du spytt i någons knä? Nej
Syskon och deras ålder?Björn 30 o Rickard 20
Klädaffär? Du och jag i ockelbo! Har allt till hela familejn
Senaste skola? Bessemerskolan i sandviken
Klass? Hotell o restaurang
Tycker folk du är snygg? Haha! Tror jag inte
Är du modig? Måste jag så är jag det!
Har du använt någon hårprodukt idag?Ja hårmousse
Har du bråkat med någon idag? Nej
Vad har du för planer till helgen? Midsommarafton hos svärmor o midsommardagen i flugbo hos svärfar. Mamma o pappa är med på båda grejorna
Är du sugen på något nu? Börjar bli hungrig nu så mat e jag sugen på
Har du kvar dina barndomsskivor? Nej
Brukar du bada i sjöar om somrarna? Japp, har redan premiärbadat
En film? Beck e bra
Vem får en kram? Alla som jag känner
Brukar du läsa horoskop? det händer
Kan du baka bullar? Ja
Bläck eller blyerts? Bläck
Katt eller råtta? Katt
Hund eller katt? Katt
Sängstorlek? Dubbelsäng 160 cm
Müsli eller corn flakes? Corn flakes
Hur ser du ut idag? Som vanligt
Vad såg du senast på tv? kollade på tv senast i lärdags på fotboll
Tycker du om din pappa? Självklart
Vem i din släkt pratade du senast med? Lillebror å berättade att jag hade en matdos med


Slödag!!!

Har inte gjort många knop i dag... Började dagen med sovmorgon till kl 8, tack stumpan!!! Satte på Bolibompa till Jullan sen gick jag ner till svärfars postlåda o lånade ljusnan.. Han är bortrest så då passade jag på att låna lite frukostläsning... Resten av dagen har bara varit slapp!!! Var upp till Boa å handlade lite mat annars har vi bara mest varit inne, har ju inte varit kanonväder precis! Jimmy var förbi en sväng, han hade lite problem med bilen så Göran hjälpte honom å då passade Jullan å jag på att gå ut å få lite frisk luft oxå! Fast hua vad ruggigt det är ute i dag!

Nu sover Julia å Göran stack till Tommy en sväng, så jag e solo! Skönt faktiskt!

Kollade på Sverige-spanien nu på kvällssidan, tuvärr så förlorde sverige med 1-2 Suck! Inge mer att säga om det ;-)

I morrn ska jag jobba... Har inte jobbat helg på hur länge som helst, men d ska nog gå bra. Det är ju bara sååå lungt på söndagarna på affärn så d blir nog en lååång dag!

Jättekul inlägg va! Har ingen inspiration just nu¨!

Jo en sak ska jag skriva!!! Är såååå LESS på dessa nya regler som dom duktiga politikerna i vår kommun kommit på angående barnomsorgen! Blir skitarg! 3 timmar/dag o ingen lunch till barnen som bara har 15 tim i veckan! Helst sjukt! Orkar inte skriva nåt mer om det nu, blir bara mer arg än vad jag redan är!!! Förstår dom inte hur mycket det kommer att förstöra för både barn å föräldrar???!!! Suck, pust å stön!!

Ha en fortsatt bra helg! Själv ska jag nog sova snart känns det som...

Sätter in lite bilder i stället...


Mormor å Julia

Badar i Lillvik



Vacker solnedgång i Flugbo!

En ledig vardag!!!

Det är inte ofta det händer men i dag blev d en sån... Ska nämligen jobba på söndag så då e jag ledig i dag! Ganska skönt med en ledig dag mitt i veckan! Tvättmaskin går för fullt! Ska tvätta sängkläder tänkte jag efter den här tvätten som e i e klar! Hoppas bara inte d blir regn så att jag kan hänga ute! Borde (eller SKA) dammsuga huset oxå! Törs inte tänka på när jag gjorde det sist... Ska ta å göra ett ryck snart ;-)
Julia å jag ska baka nåt gott i dag oxå, pappa Göran ville att vi skulle komma upp till verkstan halv 14 å fika med dom så det gör vi nog o då brukar man bli populär om man har lite fika med...

I går jobbade jag i Alfta å det gick bara bra som vanligt, men jag e sååå slut efter en dag där! Stå å gå hela dagen!

Dagmammorna hade stängt måndag o tisdag den här veckan så i måndags var J med farmor o i tisdags var hon med mormor! Vilken tur att dom finns så vi kan jobba!!! Ganska trist inlägg men har inte så mkt att skriva... Hmmm...
Jo bebben sparkar för fullt men Göran känner inga sparkar än! Han e ganska frustrerad över det! Tror det beror på att moderkakan ligger "fram" o tar emor liksom!
I tisdags köpte Julia å jag en liten liten mössa som bebisen kan ha när den e nyfödd så söt, plus att vi hittade på ett täcke som var jättegulligt! Kan behövas i vårt hus i vinter! Båda sakerna var på rea! Köpte dom på vår jättebraiga affär i ockelbo, Du &Jag heter den! Har barnkläder (name it bla.), tjejkäder (vero moda, only bla.), killkläder (jack & jones, blend bla.) Så e ni förbi ockelbo kika in där!!!!

Nä nu ska jag dra ut sänkläderna å vädra täcken å kuddarna lite!

På återseende!



Så här såg d ut i våras när vi bakade!
Lägg märke till alla tofsarna i håret! Kan ju säga att d inte va jag som ville att hon skulle ha så många ;-) Men visst e hon söt!

Äntligen lite bilder


Julia o jag på Järvzoo 1/6

Pappa å Julia på Järvzoo. Dagmamman Lisbeth på kanten...

Badar i Lillvik förra torsdagen

Hanna o Thea var oxå med :-)

Å sötast på stranden va ju såklart Linn!

Badbrudarna!



Äntligen har jag fått in lite bilder!



En gammal bild från i våras men jag gillar den ;-)


Jävla datorer!

Datorn klippte av halva mitt inlägg i går... Grrr! Det jag skulle skriva var att datorn inte var min bästa kompis i går kväll o jag lyckades bara få in ett kort! Ska lägga i lite fler en annan dag när jag har tid, nu e jag på jobbet å ska försöka jobba lite ;-) Ha en bra dag allihopa!

Äntligen en magbild! Om d e nån som vill se?! ;-)


Vecka 18+0

Tänkte lägga upp lite fler bilder nu när jag äntligen fått in alla kort på datan men datorn e inte min

Brännboll!

Har varit skönt att v arit lite långledig i helgen! Å va har hänt då! Jo d har ju varit såå attans varmt! Å jag ska inte klaga! Tycker verkligen om värmen, men i fredags var d verkligen jobbigt! Låg å pustade på en filt ute i skuggan! Hade bjudit hem mamma å pappa å svärfar på grillat på eftermiddagen å d tog typ hela dagen för att förbeberda, var tvungen att vila mellan varje moment jag gjorde... Marinera kött- vila 1 timme - skära sallad- vila 1 timme.. Så var det ungefär! Haha! Men när vi precis satt oss o ätit ett tag börjar d regna! Haha! Suck.. Bara att plocka in allt! Men efter regnet blev d ju jätteskönt!!! Vi var upp till Lillvik (vår lilla badplats här i hällbo) o svalkade oss! Det var kallt men skönt!

I går var d lite marknad uppe på hällboboa. Jag hade lovat att hjälpa till att sälja blomplantor så julia o jag stackt dit runt 9 o kom inte hem förrän vid halv 14. Det såldes lite allt möjligt där uppe, blommor, färg, bröd, loppisfejor mm. Var kul å träffa lite folk o så!

I går kväll hade vi (familjen Welstlen/hallberg/söderberg/engman/norgren) bestämt oss för att spela lite brännboll! Vi började med att grilla lite hos svärmor, sen stack vi upp till stenvallen (vår fotbollsplan här i hällbo) o spelade brännboll på liv å död Haha! Hade riktigt roligt, lite frustrearnde bara att jag inte vågade satsa fullt ut med min mage! JAg är tävlingsmänniska rakt igenom kan jag lova o ville ge allt! Men men! Tuvärr så förlorade vårt lag men d blir revanch sen!

Var attans trött i går kväll men nu doms senaste dagarna har jag sovit rätt dåligt, vet inte om d beror på värmen eller magen, men har svårt å hitta ngn skön sov ställning! Jag vill gärna sova på mage men d går inte så bra nu! Grr!

Nu skriker magen å vill ha frukost! Så lite rostat bröd går väl ner! Mmmm...

I dag i alla fall tror jag vi drar upp till svärfars stuga å badar lite! Härligt!

Hade bra allihopa å smörj in er så ni inte blir en röd kräfta! :-)


Finns d nå tråkigare???

Än att klippa gräsmattan alltså? Nä, de e så himla enformigt tycker jag men nu e d gjort å nu känner jag mig duktig! Har nyss vräkt i mig 2 äggmackor m kaviar på, ett till Måste ha begär! haha! Har mycket gott som jag bara måste ha nu förtiden!

Magen den växer å mår bra hoppas jag! Får mig lite småsparkar lite då å då å det är jättemysigt! Den (magen alltså) börjar se ut som en bebis mage nu! Å folk har börjat våga fråga om d e dax för en till bebis igen! Går in i v 19 i morgon så snart e d halvtid! Jihooo!!! Jätteskönt! Har lite mer gravidkrämpor denna gång men ska verkligen inte klaga! D e ju den där jävla ischiasen som spökar, så jag fick låna en vetekudde som jag värmde i går kväll! Tuvärr värmed jag den lite för varmt så d vart kokhett... Haha! Men efter ett tag så svalnade den lite å d var riktigt skönt! Ska försöka knäppa ett kort på fläskmagen i möre när jag går in i v 19, om d e nån som vill se! Haha!

Julia vår stora tjej pratar å pratar hon bara... Kommer nåt kul hela tiden! I fredags när vi var hos farmor så var hon o plockade blommor sen kom hon till mej å sa: - mamma! de här är hundkex va (visade mej blomman hundkex)
jag sa- Ja gumman det är hundkex, vad duktig du är som kunde det.
Sen gick det nån minut sen gick hon upp till farmor o visade blommorna å sa: - Farmor! Får hundarna (farmor har 2 st) äta dom här blommorna?

Haha! Visst e dom gulliga dom små med sina funderingar!

Nä nu ska jag sova så jag orkar jobba i morgon! Ska stå vid en spis å svettas hela dagen men tyck inte synd om mej ;-)

RSS 2.0