Ombesiktning, biltvätt, blomhandling o shopping!

I dag har Julia o jag varit till bollnäs gjort massa nytta! Började med ombesiktning på bilprovningen kl 8.20.. Gick utmärkt , hade ju lagat sakerna dom anmärkte på sist så vi var inte orolig, passade på att hälsa lite på min kompis Lotta som jobbar där oxå!
Sen bar d i väg till OK/Q8 å tvättade bilen! Den var så skitig så inte ens biltvätten hjälpte så mycket! Får ta å handtvätta den nån dag tror jag! Julia tyckte d var kul att sitta i bilen medans vi tvättade samtidigt som hon nog tyckte d va lite läskigt. Efter d åkte vi till Prix å kikade lite! Hittade ett par gympadojor till J som bara kostade 99kr! Bra! Nu har hon 2 par såna å d behövs nog i sommar. Köpte ett par skor till mej oxå ett par typ ballerina skor eller vad man ska säga. Hade lite beslutsångest vilken storlek jag skulle ta. tog 38 till slut. Den var lite tajt men 39 var för stor så jag sitter å försöker töja ut dem nu.. Hihi! Tror nog att jag ska lyckas!
Efter d åkte vi till mobackes å handlade lite penseer o kollade på fiskarna å sköldpaddorna. Julia blev kissnödig där inne å vart så lycklig när hon kom på att d var ju på mobackes dom har den där lilla barntoaletten ;-)
Nu närmade sig kl 10.00 å vi var redan hungrig så då blev d MAX! Å d e ju alltid såååå gott!
Sen var vi tvungen att ¨åka ner på stan en sväng å leta lite lekkläder åt julia. Hittade en vindoverall på intersport som jag tror blir kanon. Kostade 350 å d tyckte inte jag var så himla dyrt för att vara både jacka o byxa plus att den var från Lindbergs. Blev nöjd. Hittade även en mysdress åt mej för bara 190 kr! Behövs verkligen, har bara gammalt skit jag ;-)
Vad gjorde vi sen då? Jo sen åkte vi till hemköp å gjorde lite matinköp! Blev dyrt som vanligt! Köpte jordgubbar! Å d var riktigt gott kan jag säga!
Sen styrde vi kosan hem till hällbo å Julia slocknade rätt snabbt! Vi planterade lite blommor när vi kom hem! Blev jättefint å vårigt! Sen tog Julia sin cykel å jag gick efter å så gick vi upp till verkstan (görans jobb) o hälsade på en sväng å efter det så cyklade/gick vi upp till farmor å käkade lite glass!
Attans vad mycket vi har hunnit med i dag men så är vi trött både Jullan å jag som tokar, ska försöka låta bli att somna med henne i kväll när jag nattar, det gjorde jag nämligen i går å vad tokigt d blev. Somnade nog vid 21, vaknade vid 22 å gick ner å var sur på Göran för att han inte väckt mig... Stackarn! Tyckte väl att jag behövde sova... Men jag gick upp å la mig å somnade om å sov till strax före 7 i morse! Var nog behövigt!
I morgon ska jag jobba i Alfta o även på söndag! Så d blir inte mkt till helg för min del!
Nä nu ska jag gå ner å ge dottern lite kvällsfika!

Kram på er!

Vårkänslor!!!

Åhhh va härligt det är att våren äntligen kommit! Tog fram Julias vårjacka sen förra året å hoppades att hon skulle kunna ha den som lekjacka i år eftersom den var rätt stor i fjol, men tji fick jag! Hon kan ha den men den e rätt kort... Hmmm... Ska till söderhamn en sväng i dag så jag tänkte kika om d fanns nån billig jacka att få tag på. Köpte en ny Bamsejacka till henne för ett tag sen men den tänkte jag att hon inte skulle ha hos dagmamman!
Ska även åka till Linda i Mo som fick en liten William för en månad sen! Ska bli mysigt att få gosa lite med en bebis! Men jag kommer antagligen att längta ännu mera efter våran lilla bebbe efter jag varit där.

I kväll ska vi grilla hade jag tänkt. E sååå sugen på grillat, ska gå ner å lägga köttet i marinad nu innan jag drar till söderhamn hade jag tänkt!

Vill ni ha ett boktips så tipsar jag er om att läsa Camilla Läckbergs böcker.. Alltså dom e såå bra, jag kan bara inte sluta läsa. Lättlästa är dom oxå! Finns några stycken men ett tips är att man ska börja med den första hon skrev (isprinsessan tror jag, inte säker) för dom följer liksom varandra i nästan en serie! Å dom e verkligen jättebra! Läser en bok som heter Tyskungen nu å den e skitbra!

Nä, nu ska jag marinera kött!
Ha en bra å solig dag mina vänner!
image35
Julia för snart 2år sen... Tänk vad fort tiden går!!!

På Köksoffan...

...ligger jag å latar mig! Sååå skönt kan jag säga! Julia å jag är hemma hos mormor o morfar, vi åkte hit i går o sov över... Rätt skönt att komma hem till ockelbo i bland!
I går så jobbade jag på affärn å mamma hade Julia, då passade dom på å gå å köpa en ny cykel till Julia! Julia var ju så klart överlycklig kan jag säga! En jättefin röd cykel med stödhjul o cykelkorg (som man skulle ha fika i sa Julia)... Så hon cyklade rätt mycket i går kan jag säga! Och ramlade en del gånger oxå, hon tramar alldeles för fort.. hihi!

I dag har vi inte gjort så mkt alls! Cyklade till mormor affär en sväng å köpte lite lrdagsgodis o nu så har vi nyss ätit lunch å nu ligger jag här med datan på kökssoffan å vilar, Julia å morfar kollar på Lotta på bråkmakargatan! Mormor o morfar får skjutsa hem oss sen, har ingen vidare lust att åka tåg med unge, cykel, vagn å väskor! Haha! Lägger in bild på cykeln senare!

Måste ta å kolla på deklarationen oxå! Jag ska få tillbaka pengar i alla fall å d e ju alltid bra! Plus att jag ska dra av för resor... Måste komma i håg o fixa d snart å inte va ute i sista sekunden!

I morgon blir de en lugn dag, ska nog försöka städa lite, ser ut som en bomb slagit ner hemma hos oss! Dammigt e d oxå å julias rum ska vi inte prata om.. Saker precis överallt!

Ha en bra dag allihopa! :-)

I dag....

.... har jag jobbat i alfta! Har gjort kalops o bacon låda med ris om d e nån som vill veta! ;-) Baconlådan blev riktigt god! mumsigt med bacon tycker jag!

Har ju varit kanonväder i dag så man har liksom inte riktigt velat jobba... Men hoppas d blir fint i helgen oxå!!!!

Ska faktiskt gå ner å hoppa in i duschen å¨duscha av mig lite matos... Man luktar inte direkt smaskens efter en dag i köket... Sen ska jag kolla på rent hus o efter det blir d barnmorskorna, borde inte kolla på barnmorskorna egentligen men kan inte låta bli..., Man vet ju vad man ska göra om en sisådär 6 månader.. Gaaaa! Vad har jag gett mig in på igen!!! Men d e värt all smärta, fast dsäger man inte precis när man ligger där på förlossningen! Hihi!

Ha d bra allihopa!

image33
Stolt tjej på sin cykel!!!!

Ny mobiltelefon!!!

I går var vi upp till bollnäs hela familjen! Skulle köpa lite nya kläder åt julia å så blev det oxå! Lite trosor o strumpor, en klänning, dragkedjströja o en mössa blev det! Fika på krokanen blev det oxå! Mums! Älskar deras Hamburgertallrik! Göran o Julia fick i sig glass till efterrätt dom oxå men d skippade jag ;-)
Sen åkte vi runt å kikade på mobiltelefoner, vi (göran å jag) behöver en varsin ny... Å sagt å gjort det blev d oxå! Vi köpte lika telefoner *fniss*... D var faktiskt så att vi blev förtjust i samma! Haha! Men jag köpte en som var lite röd på sidorna å Görans var blå...
Nokia 5310
så ser min ut! Jättenöjd faktiskt! Var jättebra kamera på den oxå, o så var d mp 3!
Köpte telefonerna på Håkans radio o tv (expert) som ligger på Ren.. Var jättetrevlig personal som var jättehjälpsam å d uppskattade vi verkligen!!!

Sen bar d iväg hemmåt, stannade till hos svärmor på hemvägen o som vanligt när vi kommer dit så blir vi kvar halva dagen... Å så blev d i dag oxå! Grillade med dom o Rogers familj.. Jättemysigt å gott så klart!!!

På kvällen blev d tidig kväll för Julia, hon somnade halv 8!  I morse vaknade hon 5.40... Suck! Försökte få henne att somna om men hon har en envis hosta som inte hostmedecinen hjälper på... Nån som har nå förslag på nån bra medecin mot hosta...

Ska nog ta å gå ut en sväng snart! Julia ville cykla så då gör vi nog det! Ser faktiskt ut att det är uppehåll just nu oxå!

I morgon e d jobb i alfta som gäller o d ska väl gå bra hoppas jag!

See yaa!

Vart tar tiden vägen?!

Har tänkt skriva inlägg i bloggen hela veckan men har verkligen inte haft tid...   Tycker jag bara sover,skjutsar till dagmamman, jobbar, nattar Julia, tittar lite på tv, sen sova igen... Pust! Men d e ju bra att jobba oxå, speciellt så märks d i plånboken... Åsså slipper man ju arbetsförmedlingens tjat!!! Å d e nog bäst av allt!

Har ju som sagt jobbat hela veckan så d har liksom inte hänt så mycket förutom det! O helgen blir nog oxå rätt lugn! Ska försöka röja här hemma, e sååå rörigt å tvätt finns d hur mycket som helst av! Nog med gnäll nu!!!

Har gått in i v 12 nu å d känns skönt! Å illamåendet har så gott som försvunnit! Så nu väntar jag bara på att magen ska växa! :-) Eller ja, mage med bilringar hade jag redan innan men nu längtar jag efter bebismagen!!

I morgon ska julia å jag (kanske Göran) åka upp på stan å shoppa lite kläder till julia, mest trosor o strumpor var d tänkt! Å fika på krokanen hade jag tänkt mej!

Det här vita skiten som ligger ute på marken e jag jätteless på!! Som alla andra antar jag! Var väl fruktansvärt onödigt! Kladdigt å skitit blev d oxå! Suck! Nä nu gnäller jag så där jättemycket igen! Sorry!

Nu har jag skrivit ett litet inlägg i alla fall! Ha d bra allihopa!

Sprungit efter cykel hela helgen!

Ja d e väl d jag gjort i helgen! Haha! Julia hittade på sin cykel med stödhjul i går... Hon cyklade nästan inget alls på den i fjol för hon fixade inte riktigt att trampa då, men nu har hon lärt sig o attans vad fort d går.... Hihi! Å hon e så mallig!
Annars har helgen varit lugn... I lördags var vi upp på Motorrevyn en sväng å tittade men vi blev inte långvarig... Julia röjde ju på som vanligt tills man blev alldeles svettig!
E sååå himlans trött nu så jag måste nog gå å sova snart känns d som för att jag ska orka jobba i morgon, ska va i Alfta i möre å då blir d full fart som vanligt! Trivs hemskt bra där!

Skriver mer en annan dag! Kram på er alla!

Barnmorskebesök o bilprovning!

I dag har d varit en del på schemat fast jag e ledig... Jobbar ju ganska mkt nu förtiden när jag fått jobba extra på Alfta Wärdshus + att jag e kvar hos mamma nere i ockelbo... Var tvungen att ställa klockan på 6 i morse för att vi skulle hinna upp till bollnäs till kl 7.20 för då hade jag tid för v70:n för besiktning. Gick så där... En spindelled o en styrled var glapp så jag är tvungen att komma tillbaka för ombesiktning... Men men d e ju så med bilar... Vi blev väl en 2000 kr fattigare antar jag..

Efter besiktningen bar d i väg hemåt för jag skulle lämna Julia hos farmor o hämta upp Göran från jobbet... Sen åkte vi ner till bollnäs igen (himla farande) för nu var d dax för inskrivning hos barnmorskan! Det blev blodprovstagning, som inte e min favorit men det gick bra! Görn tyckte att jag inte verkade lika rädd den här gången än förra graviditeten! Sen fick vi en massa frågor av barnmorskan å så pratade vi lite allmänt om hur jag mår o sånt... Fick även tid för ultraljud! Den 22 maj ska vi få se vår lilla filur i magen å så ska Julia oxå få följa med hade vi tänkt! Längtar dit! Fick ställa mig på vågen oxå... Hade gått ner 1 kg! haha!   När vi var klara vid stax före 10 så åkte vi till max å käkade hamburgare! Sååååå mumsigt! Kan inte få nog av hamburgare jag ;-)

Nu sitter jag här å skriver medans julia sitter brevid å ritar... Hon har blivit så duktig på å ritar, ritar riktigt fina "gubbar" med ögonfransar å allt! Hon kan skriva sitt namn oxå men blandar runt bostäverna i namnet o skriver dom upp å ner oxå!

Ska ta tag i kvällsmaten snart! Kycklingen ligger i ugnen å grillas för fullt känner jag på lukten, sen blir d ris å currysås till! Mums d med!


Ha d bra alla som läser! Kram på er i ruskvädret!

RSS 2.0