Gobitarna mina!


Trött kille som somnat på filten på golvet... ( kortet är 3 v gammalt)

O min galna dotter! Haha!!!

Bloggtorka!

Har inget roligt eller vettigt att skriva... Händer inte mycket här om dagarna! I går var i alla fall Anki o jag ute å gick med barnvagnarna... Nå mkt mer hände inte här i går ;-)

Sitter å gruvar mej för morgondagen då jag ska till tandläkaren å laga för första gången i mitt liv! VILL INTE!!!! Mamma ska va barnvakt åt Hugo medans, hon får alltså följa med upp till bollnäs å ha Hugo i vagnen o gå runt å kika lite, törs inte lämna dem hemma utifall han skulle bli hungrig... Å jag bara orkar inte pumpa ur massa mjölk... Men mamma följer snällt med hon... Hon kommer upp redan i kväll, för vi ska på städparty hos svärmor i kväll!

Hugo ligger ute o sover han, har sovit sen kl halv 9 tror jag! Duktiga killen min!!! Fast han börjar bli lite krångligare å lägga på kvällen nu, förr var det bara å lägga honom i sängen på kvällen å vips så sov han men nu behöver han lite hjälp... I går var han galen, ville inte ha mat å vill inte bli buren å ville inte sova.. Vad gör man då? Jo tar av blöjan! Vips så flinar man?! Karlar?! Sen fick jag vagga han lite å tillslut så somnade han! Å när han väl somnat så sover han 4-5 tim innan han vill ha mat å så somnar han om åsså går vi upp runt halv 8. Så han är snäll om nätterna det är själva insomnandet som e lite strulig nu!

Nu vettetusan vad jag ska hitta på, tror jag ska gå ut å leta reda på lite spolarvätska, var tydligen slut me sånt i min bil så då måste jag väl fylla på! Attans va händig jag e! Haha!

Åsså vill jag säga STORT GRATTIS till Anna & Anders till er söte son Jacob! Å GRATTIS till ISAK som blivit storebror!!!

Lördag!

Händer inte mycket här i stugan för tillfället! Det blev ingen ockelboresa i helgen, Julia fick ju feber i torsdags, så hon blev hemma! Mamma kom upp på torsdagkväll o sen åkte hon tåget hem igen mitt på dan i går, hon han mysa lite med sina barnbarn i alla fall, sen så lyckades hon få Hugo å skratta riktigt för förat gången oxå, så då var hon ju extranöjd! Gon ser nog bra roligt ut min mamma ;-)

Nu är Jullan feberfri i alla fall men hon har hosta å är inte riktigt 100 tror jag! Så vår helg blir lugn! Hugo ligger å gnölar i sin säng nu! Vill ha sällskap tror jag!
I morse bajsade Hugo i alla fall! Han har hållt uppe i 9 dagar den rackarn!!! Men nu kom  det ett rejält lass till mammas stora glädje!

Å vilken rolig bloggläsning d blev ;-)

Ha d bra allihopa! Å rösta på HANNA i kväll!

jahapp...

Då var det våran tur då... Eller i alla fall Julias! Hon har feber ( 38,9 grader) å ligger däckad i soffan, orkade inte äta glass själv ens, så jag fick mata henne ( antar att hon utnyttjar situationen lite ;-) ) ... Å hon som skulle följa med mormor hem å sova över i morgon, jaja vi får väl se hur d blir med den saken! Mamma kommer upp i kväll i alla fall så får vi se om hon får åka själv hem i morgon eller inte! Nu ska jag gå ner å kolla hur min princessa mår!


torsdag!

I dag är Julia ledig, men inte blev d nå sovmorgon inte, i o försig så vaknade hon inte förräns kl 8 så jag är nöjd! Ska inte klaga alls! + att lilleman sov mellan 23.00-04.45 så underbart skönt, gjorde lika i går natt oxå å gud va pigg man känner sig, då vill han ha mat å sen somnar han snällt om! Vilken kille va?!! Såå skönt mot för det helvete ( kan man nog säga) vi hade med Julia! Hon sov jättedåligt på nätterna, skrek o skrek! Antagligen var det kolik! Så jag känner att vi var verkligen värd ett snällt barn nu! Det är klart att det kan vända men jag är nöjd så länge det varar!!

Ringde Anneli på BVC i morse, våran lilla prins har nämligen inte bajsat på 1 vecka! Men fiser gör han som en riktig karl å luktar fasen :-)... Men det var normalt att bebisar bajsar från 15ggr per dag till att dom inte bajsar på 2 veckor. O Hugo verkar inte vara nå berörd av det heller, äter å sover som vanligt tycker jag! Men har han inte bajsat tills på måndag så skulle jag få komma ner till BVC med honom så skulle Anneli ge han lite lavermang! Vilka problem va?! ;-)

I tisdags var jag & Hugo upp till Bollnäs å var ute å promenerade i typ 2 timmar med Anki & Maximilian! Jätteskönt å jobbigt!!! Men det är ju så mycket roligare att ut å gå när man har sällskap!!!! Ska försöka gå en sväng Anki o jag nästa vecka oxå hade vi tänkt! Eller hur Anki?! :-)

I går var jag till Cissi o hälsade på lite medans Jullan var hos dagmamman! Alltid lika trevligt att få prata va sig lite!

Å i dag har vi skottat lite snö, bytt gardiner i J:s rum o fikat i verkstan... Nå mer skoj händer inte här i dag...

Jo visst ja! Mamma kommer upp med tåget kl 20 i kväll. Hon ska sova över sen tar hon med sig Julia hem på fredag å så ska hon sova över där. Jag, Hugo och ev. Göran åker ner på Lördag!

Nä nu ska jag ner å skala potatis till kvällsmaten, lika bra å förbereda innan H vaknar för då hinner man ingenting!

Utmanad av Emma

Har blivit utmanad å sånt här tycker jag e lite kul!!!

4 av
mina favorit program på tv
1. Bygglov
2. Körslaget ( Heja HANNA)
3. Antikrundan ( japp jag är knäpp!)
4. Let´s dance

4 saker som jag gjorde igår
1. Ammade
2. Promenerade m Anki
3. Eldade
4. Sjöng en sång för Julia

4 saker som jag längtar till
1.Sommaren

2. Den dagen jag blir miljonär ;-)

3. Tills Göran kommer hem
4. Till helgen när jag ska åka hem till ockelbo

4 favorit restauranger
1. Spicy cow
2. Take Off

3. Ringvägens restaurang ( hemma hos mor & far)

4. Hambo grillen! Mums!
4 saker på min önskelista
1. Att min familj å nära får vara friska!
2. Hoppas fortfarande på att bli miljonär
3. En ny garderob m kläder
4. Fred på jorden ( klychigt men sant!)

4 personer som jag utmanar
Cissi
Frida ( grannen)
Marajsan
Kusin Emma


Första mötet!

Satt å tittade på lite kort å hittade det här på Julia å Hugo när dem träffades för första gången! 

Monday!!!

Yes my friends to day it´s monday and i´m bored... The baby is sleeping in he´s öhh... Vagn! Haha! Så lång gick det att skriva på engelska, å jag som fick VG på gymnasiet, galen tant vi hade som lärare kan jag säga! Hihi!

Ja här är det lungt just nu! Hugo sover, Jullan är på lokalen o jag sitter här! Ska ta å märka lite kläder som jag ska åka med till Boels i morgon! Måste bli av med en massa så Hugo kan få sitt rum i ordninggjort nån gång. Inte för att han ska sova där men jag vill att man ska kunna vara där inne i alla faall o det går inte nu, kartonger med käder å julgrejor överallt!

I går var det kalas på shemat å det var skoj! Julia hade kul å lekte så hon var alldeles svettig! Å vi fikade så nu borde man ut å röra sig! På kvällssidan kom mamma å pappa upp! Pappa kom med IKEA grejorna så nu är det fint i jullans rum! Å mamma hade lånat hem lite kläder från min favvoaffär i Ockelbo åt mej! SÅ nu har jag fixat dopkläder till mej o det var ju behövligt. Ska ner till Ockelbo till helgen så då får jag gå in på DU&JAG å betala kalaset! Hugo har oxå dopkläderna fixat. Han ska ha dopklänning såklart under dopcermonin, men efteråt så ska ha ha mörkblå velourbyxor, ljusblå body o en rutig slipover! Skitsnyggt! Det har han fått av gammelmorfar! Nu kanske ni tror att vi ska ha dop typ nästa helg men det är en hel månad kvar, men jag som är en planeringsmänniska så det dundrar om det har börjat fixa å dona redan! Hihi!

I morgon ska jag & Anki upp å promenera med våra guyldklimpar ( förhoppningsvis) sovandes i vagnarna! Ska bli skönt å komma ut å röra på sig lite! Åsså få prata lite är ju inte heller dumt ;-)

Nä, märka kläder var det jag skulle göra... See you later!

Lördag!!!

Äntligen helg, men för mej gör det inte så mycket skillnad! Är ju ledig jämt, i o för sig så e ju Göran ledig i dag, men han är inte hemma... Han är å lagar "min" bil ( i alla fall den bil som jag kör mest!), avgassystemet sitter löst å rasslar å låter en hel del, så det är verkligen på tiden att det blir fixat! Så vi 3 andra är bara hemma! Har varit upp till Hällboboa å köpt godis o julia köpte en tidning ( barbie) som hon lade undan häromdagen, nekade henne att köpa den förut o sa att den fick hon köpa på lördag så då flörtade hon med Eva ( på boa) så hon lovade att lägga undan den åt henne tills i dag, så inte den tidningen skulle ta slut!

Hugo ligger ute i vagnen å sover! O förhoppningsvis så sover han några timmar så han är pigg å glad sen!
Har börjat tagit in vagnen oxå så han sover i den inne oxå, har även en korg i rotting i köket som han sovit hemskt mycket i också, men han gillar inte den så mycket nå mera, har blivit lite svårare att få honom att somna nu så då är vagnen lättare så man kan vagna honom till sömns! Så jag funderar på å försöka sälja i väg korgen... Nån som e intresserad?! Har inte plats för allt i vårt lilla hus ;-)
Men han somnar fortfarande jättebra ( peppar peppar) i sin säng på kvällen! På dagarna vill han inte nå gärna ligga i sängen å somna själv, men på kvällarna går det galant! Så skönt å få sova "själv" i några timmar innan han vaknar för nattmål för efter han ätit så somnar han om i vår säng!

I går kväll fick vi oväntat besök o det var självklart jätteskoj! Michael o Helena kom förbi å drack lite kaffe!

Nu ska jag surfa runt lite innan jag ska gå ner å förbereda lite käk!

I morrn e d ju som tidigare skrivet kalas i Fly för Hanna, o på kvällssidan kommer mamma & pappa upp å hälsar på. Pappa var på IKEA å handlade åt mej i går. Julia ska få lite bättre förvaring, hon har en hylla, en sån här
:
EXPEDIT Bokhylla
Å så finns det lådor till den nu så han köpte 2 st sådana som hon kan ha barbie dockor o sånt i, så här ser lådorna ut:
LEKMAN LådaSå det tror jag blir jättebra! kostade 99:- st o det var ju inte så farligt dyrt.

Sen så köpte han sådana här att ha pennor o grejor i:
BYGEL burk för jag hade en sån här stånghemma som jag tänkte sätta uppBYGEL stång
                                      ovanför julia "skrivbord" så hon kan ha sina prylar i! Visst blir det bra?!
( Tack Cissi för tipsen!!!)

Nä nu ska jag försöka göra nå nytta i dag oxå! Borde börja med lite mat!

Bvc o Prix

ja det har Hugo o jag hunnit med på morgonen o förmiddagen! Min "lilla" prins väger nu 6300g o är 61.5cm lång! Börjar bli lite knubbig nu han ;-) Allt såg bara bra ut tyckte Anneli så då e jag nöjd oxå!
Efter vi var på bvc så blev hugo akut hungrig så han fick lite mat innan vi åkte å storhandlade! Hua va mycket mat o pengar det blev!!!Men nu har vi så vi klarar oss ett tag! Nu är vi hemma igen å eldar för fulla muggar både i kamin o vedspisen!

I alla fall så har vi en ny data nu! Å det är jätteskönt! Stor å fin skärm om man jämför med bärbara datan!

I helgen blir det lungt som vanligt! I morrn har vi nog inget alls inplanerat, men det brukar alltid komma upp nåt ändå! På söndag ska vi på 9 års kalas! Hanna ( Thea & Linns storasyster) fyller år!
Klicka för större bild Så ser Hanna ut! Bilden är från Ljusnan!

Nu ska jag ner å röja lite innan jag ska hämta Jullan om drygt 1 timme!

-22 grader!

Burra vad kallt det är ute... Å snart ska jag lämna Jullan hos dagmamman å Hugo o jag ska dra ner till Bollnäs till Bvc! Hoppas bilen startar bara!!! Men det borde pärlan göra, men bara för att jag skriver så nu så gör den säkert inte det ;-)

Skriver mer senare! Kram på er å glöm inte mössan i dag hörrni! Min kommer att sitta långt ner över öronen! Hihi!

Sötast!

Äntligen lite Bilder!


Lite suddig kanske...

familjen Westlén/Engman... Ser roliga ut allihopa ;-) Åsså kollar vi in i en annan kanera...

Snygging i slips å allt!

Pepparkaksbak...

julia på Julafton!

Hugo å pappa

julia myser i mormor o morfars säng på julaftonskvällen

Julia i sin snögrotta ( som håller på å tina bort nu)

Trött grabb!

Myspys!

Storasyster å lillebror! Så söta!

Å förrästen...

Ingen som har en fleaceoverall eller jacka & byxa i stl 68??? Som ni vill sälja! Har letat men hittar inget som jag riktigt fastnat för! En ren chansning! Min lilla kille växer ju så d knakar... Fast än så länge kan han ha 62 men hur länge?!

Phu... Pust!!!

Är alldeles svettig! Å nä jag har inte varit ute o motionerat, fast jag verkligen borde, men jag har förhoppningsvis gjort av med lite i alla fall... Gissa vad jag gjort.....

Jag har städat Julias rum! Å rejält oxå! Slängt n sopsäck med trasiga saker å massa rammel, men det märks inte att det försvunnit nåt, tuvärr, men det blev lite mera ordning i alla fall + att jag röjt i en garderob i lillhallen uppe åsså har jag lagt in massa spel o pussel o lite andra leksaker som inte används så ofta. Så nu ör jag stolt över mig själv! Hihi! Sen dammsög jag hela övervåningen å bäddade rent i J:s säng. Ska ta våran säng sen, Hugo fick nytt i sin säng för nån dag sen han!
Så nu tycker Julia att det är jättekul att leka sitt rum igen å nu ska hon försöka lära sig att städa upp efter sig oxå! Ska skicka in min pappa på IKEA nån dag här i veckan så han får köpa lite lådor så blir det ännu bättre! KAn lova att det är bra med en pappa som jobbar i Valbo...

Lilleman ligger ute på bron å sover i vagnen! Han sover verkligen bäst i den, somnar ju inne oxå men då sover han inte så länge max 1 timme eller nåt, i vagnen kan han sova 3-4 timmar så det är ju bra! Han är så mysig Hugo nu, pratar o flinar o är verkligen "med". Vill helst ligga naken på skötbordet eller ligga med syrran framför tv:n på ett täcke, då trivs han! Å Julia är en exemplarisk barnvakt ;-)

Helgen som var så var Julia, jag & Hugo ( pappa G var å lekte med Tommy) ner till Fly å hälsade på Cissi å brudarna! Var jättekul å komma hemifrån lite! Å vilket snyggt Vardagsrum dom fått! Inte nå avis alls ;-)

I går så kom Lotta ( min barndomskompis) upp å hälsade på! Hon är gravid i v.31 tror jag det var! Å så fin mage hon har, saknar min bebismage bara lite! På eftermiddagen var vi till svärmor o hälsade på lite oxå!
Sen har det ju varit lite tv tittande i helgen oxå.
fredag = lets dance, Åååå vad jag diggar Morgan Alling! Så frän!!!
Lördag= Körslaget= Kul att Hanna fick vara kvar men jag tror Wells sopar mattan med allihopa innan det är klart!

Nä nu ska jag gå ner o kika om H sover fortfarande, sen ska jag nog ta mej an våran säng oxå så den får lite rena sängkläder!

Å vet ni!!!! I dag får vi vår NYA dator! Jihhoooooo!!!! Så nu kommer det att bli lite kort i bloggen snart igen! Promise!

Ha de bra mina vänner !Kram!!!!

Äntligen Vardag!!

Visst är det skönt med ledighet å att hela familjen är hemma, men det mesta blir bara tok... Mattider o sovtider blir fel å typ godis o dricka varje dag! Julia har batat sig igenom hela jul o nyår, har ätit skitdåligt! men nu e de slut med det! I går var det dagmamman som gällde o lika i dag så nu börjar allt bli som vanligt igen!

I går var jag på efterkontroll hos barnmorskan! Allt såg bra ut! Alla värden o sånt! Hon tyckte jag skulle knipa lite oftare bara... Mamma följde med å var barnvakt åt hugo, sen var vi ner på stan lite å kikade, köpte födelsedagspresent till Hanna som fyller 9 år snart! Blev lite fika på krokanen oxå! Mums!

O i går blev min lilla skrutt 2 mån! Längtar efter vår nya data nu så jag kan lägga in kort så ni får se honom! Han börjar bli sååå stor! Pratar o flinar mest hela tiden! Å han är så snäll! fattar inte hur vi kan ha fått en så snäll kille! I alla fall hittills! Är hemskt sällan ledsen å när han är det så vill han ha mat eller ny blöja! Somnar i sin säng på kvällen, äter 2-3 gånger under natten men somnar om på en gång så jag känner mej rätt pigg faktiskt!!! Älskar att sova i vagnen gör han oxå! Kan sova 2-3 timmar! Å det är oxå skönt så man kan va ute med Julia å leka lite!

Vi har börjat elda lite i vår vedspis som vi har i köket, ( har en kamin i v-rummet oxå som vi eldar i varje dag) o det är så mysigt! Blir så skönt där inne! Å i går så lagade jag mat på vedspisen oxå! Gick finemang! I och för sig så värmde jag bara upp lite makaroner o köttfärs i en kastrull, men i alla fall! Spar lite på elen i alla fall!

Nä nu ska jag nog byta en bajsblöja lät det som!




2009... Nyårslöfte?!

Nä, nåt sånt ska jag då inte ha... Dom är bara till för å brytas.. Hehe! Men jag ska försöka gå ner i vikt, det har jag lovat mej själv... Minst 5 kg borde bort, helst 10, o snart är allt julgodis å sånt slut så då ni!!! Måste ut å promenera mera! Vill komma i mina brallor igen!!!
 
I går var vi på sjön å grillade korv o det var jättemysigt, Göran å roger var ute å åkte med sina bilar å sladdade lite ( dom har plogat en bana som dom åker på) å då passade vi ( halva släkten) på å umgås lite å grilla korv å barna åkte lite bob...
Kanske blir att vi går ut på sjön i morrn oxå, ett helt gäng skulle tydligen ut då oxå å det är ju rätt kul å titta, brossan min skulle oxå upp... Ringde pappa å sa att om han inte hade nå för sig så kanske kan oxå ville komma ( så jag får lite hjälp med barnen eftersom göran ska köra) men vi får se hur han gör. Hugo sov i vagnen i 3 timmar i går när vi var ute så han skötte sig exemplariskt! Hoppas han gör det i morrn oxå!

Nu sitter han här i babysittern brevid mej o är lite halvt missnöjd! Får inte den uppmärksamhet han vill ha antar jag ;-)
Har fortfarande en lånad data, men vi skulle troligtvis få låna den tills vår gamla är tillbaka! Hoppas!!!

Nä nu har Hugo tröttnat! Skriver mer en annan dag!

Ha det bra allihopa!


DATAKRÅNGEL!!!

Jo vi lever allihopa! Men det gör inte vår dator.... Klappat i hop å är inne på lagning! Sitter nu vid svärfars som vi lånat... Har varit utan data i över 1 vecka å jag har haft abstinens kan jag lova! ;-)

Jul å nyår har varit kanon å barnen har fått mycket julklappar!!!

Hugo växer å blir stor... Vägen 5.8 kg nu å är 60cm lång... Vart är min lilla bebis?!

Julia härjar på som vanligt å är bara lugn när hon sover, knappt då heller!

Konstigt å kort inlägg, jag vet... Men ville bara skriva å säga att jag inte försvunnit eller nåt! Kommer uppdatering snart! Promise! Å nu måste jag bara sova!

STOR kram på er

RSS 2.0