Vilken härlig dag!

I dag har det varit riktigt skönt!!! På förmiddagen satte jag Hugo i vagnen å Julia hoppade på cykeln åsså gick/cyklade vi upp till Nina & Edla å hälsade på! Fick gott fika å Julia röjde runt som vanligt!!! Trevligt med lite pratsällskap!

Edla blir så stor! Snart e hon i kapp Hugo... Julia la av en fin komentar som vanligt: Tänk om Edla å Hugo blir kära i varandra sen när dom blir större ( typ så sa hon).. Å ja Nina de kanske är bäst å hålla ögonen öppna för om sisådär 15 år så kommer han väl på moppen! Hihi!

Julia fick oxå mysa lite med Edla!

På eftermiddagen så planterade jag lite blommor, hängde tvätt och lagade lite mat... Å nu är jag ensam hemma ( ungarna sover). Göran drog till Bollnäs en sväng! Rätt skönt å va lite själv i bland ;-)

I går vart det långnäs & stan med Anki, Nathalie & Maxen. trots att det var rätt kallt & en del regn så var det en mysig dag!

Julia gungar!

Å Nathalie gungade oxå ;-)

Brudarna tyckte det var lite skoj att dem hade lika jackor...

Hugo leker!

Lite sysselsättning i väntan på krubb!

Mmm...

Maxen!!!

Sen i går eftermiddag drog vi till söderhamn å köpte en ny dock vagn till Julia! Hon tycker det är mysigt att gå ut på promenad med mej när jag har Hugo i vagnen å då vill hon ju oxå ha en bebis med sig! Köpte 2 leksaker till Hugo oxå! Sen så blev det mc donalds oxå! Brukar bli så när Göran ska laga mat ;-)

Nä nu ska jag sova! I morrn är det loppis på Hällboboa som gäller! Julia ska sälja lite leksaker!

Oj vad dagarna springer i väg...

Hinner inte med... Dagarna går så fort å det är fullt upp hela tiden! Hugo har haft feber några dagar å varit gnällig o vill bli road hela tiden så man hinner inte så mycket annat... Vet inte varför han har feber, inte förkyld annars eller så... Kanske tänder som spökar igen... Än har det inte kikat fram några! Annars rullar allt på här hemma! Har inte så mycket skoj å berätta så jag slänger in lite bilder i stället! Håll till godo!


Julia på upptäcksfärd!


Gillar verkligen å sitta i vagnen!


Stora killen som sitter själv!


Rita är nog bland det bästa som finns!


Tokunge! Så här gör han mest hela tiden!



Dax för matlista igen...

Måndag: Korv o makaroner ( väldigt invecklat)
Tisdag: potatisgratäng med kassler i.
Onsdag: Spagetti & Köttfärssås
Torsdag: ost & skinksallad med pasta
Fredag: Grillad picnicbog med pommes o bea

SÅÅÅ SÖTA!



http://www.alskadehjartegryn.blogspot.com/
ÅÅÅ vad jag skulle vilja vinna dessa supersöta byxor! Tävla ni med!!!

Snurrig...

Blir så dagvill när det är helgdagar mitt i veckan... I går kändes det som typ lördag o i dag vet jag inte vad det känns som, måndag kanske. Mest för att Göran jobbar, samtidigt känns det som söndag för mamma & pappa kommer upp i dag å det brukar dom göra på söndagar.. Ja jag blir helt snurrig. Ja i alla fall så kommer dem med tåget mitt på dagen, så vi ska ner till Kilafors å hämta dem ( brossan har deras bil för hans blev det skrot av och han letar nu en annan bil)! Sen hem å grilla lite tänkte jag! Gott!!!!

I går var det full rulle här hemma men samtidigt lungt å skönt! Morgonen började vid 6. Envisa Hugo som vill upp då! Så bara gilla läget å upp å göra gröt :-)
Sen så kom brossan o hans tjej som vi inte hunnit träffa förut! Julia blev blyg men var hemskt imponerad av hennes långa svarta hår... Hihi! När dem klev ur bilen sa hon: Mamma nu kommer dom, å Sara har svart hår!
Göran var inte hemma när dem kom utan kom en stund senare o bara han kom in på gården ropade hon: pappa pappa, Rickard & Sara är här och hon har SVART hår!
Efter dem åkt så ringde Cissi å undrade vad vi gjorde, dem ville hemifrån all renovering en stund så dem kom å fikade lite! Kul!!!

Mellan allt främmande så har jag rensat halva hallonhäcken ( eller vad man säger) o så har jag flytta en rabarberbuske som satt i hallonhäcken till ett annat ställe. Har också rensat ur min pallkrage på massa ogräs, ska så nytt där, sallad, lök & morötter blir det! Julia letade mask hon! Fanns rätt många i pallkragen kan jag säga, även 2 sniglar som hon la i en hink, men när hon tog en paus å gick in en stund smet dem rackarna :-)

Nu ska jag gå ner å ge lillen lite gröt innan det är dags för lite förmiddags sovning!




Borde inte....

Egentligen ska jag inte skriva det här men... NU ÄR HUGO ÄNTLIGEN FRISK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Pigg, glad, äter, sover, skiter... Ja allt är som det ska!!!
Lite lite hosta har han kvar men det är knappt märkbart!

Han kan sitta nu min lilla prins oxå! Sååå duktig!

I går var vi på bvc. Nu väger han 8848g och är 70.5cm lång...
När Julia var lika gammal vägde hon 10800g och var 68 lång! Så det är lite skillnad på dem!
Allt såg bara bra ut i alla fall!!! Skönt!
Innan vi var på Bvc var vi å hälsade på Anki & Maxen och fick gott fika! Alltid lika trevligt! Tog oss en promenad inna vi frossade i fika så vi inte fick lika mycket ågren efteråt... Hahaha!!!

Nu tror jag att jag ska sätta sonen i vagnen å så ska vi gå upp till Boa å handla lite...

Ha en bra dag!

Sötisarna mina


Titta vad jag kan!!!


MATLISTA!!!!!

Måndag: Hemgjord potatismos med köttbullar
Tisdag: Baconsås med spagetti
Onsdag: Tunnbröd rulle
Torsdag: Fläskfile av något slag
Fredag: Hamburgare med pommes

Helgen har jag inte planerat ännu... Men eftersom det är en röd dag mitt i veckan så lyxade vi till det lite då med fläskfile.. Vad det blir av fläskfilen beror lite på vad det är för väder. Lyser solen så blir det garnaterat grillad... Annars ugnstekt kanske!

Lägger ut receptet på världens godaste baconsås!!!

3 paket bacon som klippes i bitar,
bryn dem tillsammans med 1 lök ( röd, gul eller en bit purjo, det kvittar).
 Pudra på mjöl  o blanda i tomatpure.
Späd med 1 matlagningsgrädde o 1 burk cremefraiche.
 Låt puttra lite...
Krydda med lite soya & ev lite peppar,
 blir det lite för lite "sås" så späd med lite mjölk o ev red av om såsen blir tunn...
 Servera tillsammans med pasta av något slag!
Riktigt gott tycker i alla fall min familj!!!

Onsdag...

Natten har varit skaplig... Hugo somnade vid 20.00 ungefär, vaknade en stund senare o hostade, tog med mej honom ner o satt i soffan o vaggade honom, somnade om på direkten o sov i min famn i ca 30 minuter, gick upp med honom o sen sov han till 24. Vaknade o var hungrig, gav han medecin oxå vilket inte var populärt, var skitförbannade... Han somnade om rätt snabbt efter vällingen i alla fall, sov till kvart i 5 o ville ha mer mat. Åt o bökade runt lite i sängen men sen somnade han om å sov till strax före 8. Så det verkar som om medecinen hjälper skapligt i alla fall! Han har blivit lite täppt i näsan oxå... Så vi har gett han näsdroppar och det var heller inte uppskattat... Inte lät å va liten å förkyld inte...

Nu går tvättmaskin för andra gången i dag! Ska försöka baka nåt gott i dag oxå tänkte jag. Jocke ( G:s kusins man) kommer å fäller några träd hos oss i kväll och då vill dom antagligen ha nå gott fika antar jag, så då får jag väl fixa det ;-)

I morgon drar vi nog ner till Ockelbo jag & kidsen! Ska bli kul å träffa mamma & pappa lite!

Kram på er allihopa :-)

Phu! Ingen astma!!!

Det var vad doktorn trodde i alla fall o jag hoppas hon har rätt! Fick en annan medecin nu. Ventoline hette den o den kunde jag kombinera med mollepect... Sååå Hoppas att det hjälper! Visar sig säkerligen i natt!!! Han har fått en envis förkylning helt enkelt trodde läkaren!

Doktorn snart...

Ja nu på eftermiddagen ska vi till doktorn med H igen... I går kväll var det samma visa igen. Hugo somnade o sov ca 30 minuter innan han började hacka o hosta.Hade gett honom hostmedecin tidigre på kvällen men den hjälpte tydligen inte eftersom han vaknade med hostattack så jag gav honom kortisontabletterna. Han somnade om efter en flaska välling o sov till 2. Åt välling som jag trodde skulle komma upp igen men det gjorde den inte! JIPPI! Han sov sen till morgonen utan nån hosta alls.
Ringde Annelie på Bvc i morse o hon tror att det är förkylningsastma han har...  Jag frågade om man kunde få fler kortisontabletter utskrivna men de gavs bara i akuta fall sa hon. Så hon bokade en tid på Hc åt mej o så ska jag bråka för att få en remiss till barn så dom kan kolla upp honom ordentligt! HOPPAS verkligen att det blir ett slut på det här nu. Inte för att jag hoppas på att han har förkylningsastma men jag vill att han ska få må bra min lilla kille! Svider så förbannat i hjärtat när man ser att han har det jobbigt!!!
Sen så är ju inte humöret på topp heller när han är dålig så då har jag dåligt samvete för att Julia får höra mig förbannad o arg lite väl ofta. Min stackars lilla tjej! Tur att hon har dagmamman hon får komma till o koppla bort jobbiga morsan!! Hihi!

Mycket sjukdom var det nu, men det är så det ser ut här nu...
Nu ska jag gå ner å göra mej i ordning innan Hugo vaknar så jag ser anständig ut om vi ska träffa tant doktorn i dag! ( fick en kvinnlig doktorn!!! Som ska vara bra!!! )

Hoppas hoppas vi får nå svar i dag på vad det är för tok med den här sötaste killen!

Matlista

Måndag: pasta & köttfärsröra
Tisdag: korvstroganoff o ris
Onsdag: Ugnstekt lax m potatis o hollandaise sås
Torsdag: Drar vi till ockelbo, G får äta rester
Fredag: Korv & pommes frites

Akuten i går kväll....

Gud vad jag skulle betala bra för att Hugo ska slippa denna JÄVLA hosta! Han har haft den till och från nu i 1½ månad. Å i lördagskväll märkte jag på honom att den kommit tillbaka "på¨riktigt" igen! Tuvärr hade jag mer än rätt... Hostade o hackade hela natten o sov sååå dåligt! Vaknade å var hungrig vid 3. Slukade en flaska välling o det dröjde inte många sekunder innan den kom upp igen!!! Fyyyy!
I går kväll så var han fortfarnade riktigt rosslig o hade feber. Somnade vid kl 21. Sov typ 30 min. Sen vaknade han å rosslade & väste . Blev riktigt rädd så vi gick ut med honom på bron så han fick frisk luft. Blev lite bättre i luftrören då. Jag rinde i alla fall till sjukvårdsrådgivningen o vi fick åka upp till bollnäs & akuten. Fick träffa sååå underbart bra människor där som gullade å pratade med Hugo jättemycket. Till o med doktorn tog i hand på honom å presenterade sig för Hugo! Gulligt!!!
I alla fall så togs tempen ( 38.5) & stick i fingret. Sen fick han andras in adrenalin i en mask. Å så fick han mollipect ( hostmedecin) & även kortisontabletter upplösta i vatten. Dokotrn lyssnade på honom oxå o allt lät bra! SKÖNT!!! Han har väl åkt på en envis jäkla förkylning. Vid 24-tiden var vi hemma i alla fall igen! Å både Hugo å jag somnade o sov till 7.30 ( han vaknade vid 2 å åt en flaska välling). Å han hostade inget på hela natten!!!

Nu på morgonen har vi varit till apoteket o tagit ut hostmedecin på  recept så nu håller jag alla tummar å tår på att det hjälper!!!!

Annars rullar allt på som vanligt! Var ut till Fly en sväng i går för middag så Thea o Julia lekte lite. På eftermiddagen var vi till farfar i flugbo å fikade lite!

I dag är Julia hos dagmamma. O jag tvättar å försöker röja lite!


Nä nu vill sonen ha uppmärksamhet!!!

HUGO 6 MÅNADER!

I dag blir vår stora lilla kille 6 månader! Går sjukt fort!!!



Humöret är det inget fel på!


Avslutar med en blid som togs i förrgår! Första mötet med en majskrok! LYCKA!

30 minuter

Nu sover Hugo ute i vagnen. han somnade vid halv 10 ungefär, sen kan man ställa klockan efter honom, för exakt 30 minuter efter vaknar han! VARFÖR????? Men i dag var jag envisare, för jag vet att han inte är pigg då, bara grinig o gnällig, så vi gick en vända, tog typ 15 minuter så somnade han om. Får se hur länge han sover nu... Man hinner ju inte göra nåt på dom där 30 minuterna juh!
O det komiska i alltihopa var att Julia var exakt likadan när hon var i Hugos ålder. Kan nån förklara varför?! Haha! Hoppas han följer hennes spår sen oxå. För när hon blev lite äldre så sov hon längre! tack å lov!

I dag händer det inte mycket. Julia är hos dagmamman, jag tvättar å har skurat golvet ( det var det enda jag hann på 30 minuter typ) i köket å diskat lite nappflaskor!

Längtar till i morgon för då ska vi på Bvc, sen så ska jag & Anki luncha på stan! Var evigheter sen jag åt lunch på stan så det ska bli mysigt! Ska även kika efter lite kläder till H. Han växer så det knakar å nu är stl 68 ett minne blott ;-)
Ha en bra dag! KRAM!!!



Veckans mat!!!

Måndag: Kassler & pasta gratäng

Tisdag:Ungstekt faluforv med klyftpotatis

Onsdag: Vårrullar med ris & champinjonsås ( Blev inte att jag lagade det härom veckan så vi tar det igen)

Torsdag: Pannkaka med sylt & grädde

Fredag: Grillad kycklingfilé med pommes frites

Lördag: ?

Söndag:?

Vilken helg!!!

Oj vad fort helgen gått, men samtidigt har vi fått en del gjort känns det som!!! Skönt! Grejat mycket här hemma på tomten i finvädret. har målat lekstugan invändigt!! Vart riktigt bra!

I går drog vi till coop på E-center å tänkte köpa en gräsklippare, men ingen föll oss i smaken så då blev det en tripp till bollnäs oxå å där hittade vi en på karlssons som det blev att vi köpte, Så nu är vår gräsmatta nyklippt!
Mamma & pappa kom upp en sväng på kvällssidan! Julia & Hugo tyckte det var skoj!

Hugos tänder lyser med sin frånvaro... Han sover bra om nätterna nu i alla fall ( peppar peppar), men i går bajsade han 8 gånger tror jag ( om det inte var fler?!). Så nu hoppas jag verkligen att dom där tandsingarna kikar fram snart!

I dag blir det en LUGN dag! Bara jag skrivit klart det här måste jag ner i köket å röja å ävan vardagsrummet behövs det städas i. Har inte blivit att man gjort så mycket invändigt nu i helgen när det varit kanonväder men i dag har jag ingen ursäkt. Regnet öser ner å det är faktiskt rätt skönt med en sån dag oxå!

Lite kort kan jag bjuda på i alla fall!


Ute på filten i finvädret förra helgen!

Gofian min!

Hugo försöker äta upp plastnallen! ( pappa Görans gamla från -79, de ni ;-) )

Julia fick hostatack mitt i fotograferingen! Haha!!!

Trötter!


Hugo & Fia ( som vi hälsade på i onsdags) tokar sig!

Fias tokiga dotter Moa!

Linda & William var oxå med!

Hugo posar i sin nya solhatt som vi köpte i går!


Tävling!

JÄTTESÖTA BYXOR KAN MAN VINNA!!!!  TÄVLA NI MED!

http://alskadehjartegryn.blogspot.com/


RSS 2.0