Storhandling, matlista & farthållare!

Har nyss kommit hem från bollnäs! Har varit å storhandlat för veckan! Känns skönt, slipper man tänka på sånt på ett tag! Har även skrivit en matlista för veckan!

Måndag: Göran ville upp till Bollnäs en sväng å han tyckte vi skulle käka på MAX... Jag är inte svårövertalad ;)
Tisdag: Hemgjord pytt i panna med ägg
Onsdag: Mos & hamburgare ( jag jobbar sent så Göran får fixa...)
Torsdag: Ris & köttfärs gratäng
Fredag: Kyckling wraps

Lördag & Söndag vet jag inte vad vi äter... Jag ska jobba så då frå Göran fixa käk ;)

På hemvägen kom jag på en briljant idé! Jag är verkligen LIVRÄDD för att åka dit för fortkörning! Polisen har stått efter Hällbo vägen mycket den senaste tiden och jag vill verkligen inte åka dit, har inte råd med böter å verkligen vill verkligen INTE bli av med körkortet. Bli av med körkortet funkar liksom inte när man bor så här ute på landet!!!! Så när jag åkte hem så kom jag ju på att min pärla till bil är utrustad med farthållare! Så nu ¨åkte jag lagligt HELA vägen hem från bollnäs! Det har jag nog aldrig gjort!!! Så det blir till å använda farthållare fler gånger kan jag säga!

Nä nu ska jag gå ner å plocka i och ur diskmaskinen när Hugo sover, går inte att göra det när han är vaken för då har jag hjälp kan jag säga ;)

Ha det så bra allihopa! Puss å kram!

I LÖÖÖÖV THEM!!!


Söndag!

Sitter här å ser i kors känns det som men jag tänkte jag skulle knåpa i hop ett inlägg ändå...

Har varit full rulle dem senaste dagarna... Lite kort sammanfattning!

Torsdag: Drog ner till Ockelbo... Stannade i Lingbo på vägen ner å hälsade på Lotta & Axel. Mös ute vid deras nya grill plats å grillade korv, äpplen & marschmallows! Sen åkte vi vidare ner till mamma & pappa! Min snälla pappa tvättade min bil på kvällen & jag dammsög den. Blev som ny min pärla!

Fredag: Jag, mamma, Sara ( lillebrors flickvän), Julia & Hugo drog till Valbo å shoppade loss... Blåste för mycket pengar som vanligt! Men fick även med mej mycket bra saker hem som både hemmet & barnen behövde. Köpte även ett par jeansleggings ( superduper sköna) till mig och även en svart tunika! Tunikan var på barnavdelningen ... Hehe! Tjockisen jag kan ha kläder från barnavdelningen!
Var in på IKEA oxå å då blev jag å mamma mäkta förvånad på Julia... Hon ville vara i det där lekrummet för barnen på IKEA. Alltså bli lämnad å att jag kom å hämtade henne senare... Frågade både en å två gånger om hon verkligen ville det. Hon som är en sån mammagris å rätt blyg för nya människor. Men inga problem, hon var där 1 timme ( får inte vara där längre.) Gissa om jag var stolt över henne!!!
Efter mycket shopping bar det av hemmåt igen! Julia stannade kvar en natt till hos mormor & morfar medans jag å Hugo åkte hem till Göran.

Lördag: Var upp på stan en sväng å kikade på förmiddagen. Sen drog vi ner till Guckbacken å fikade där ( mari hade fyllt år). Fick mumsigt fika! Bla en riktigt god cheesecake! Å jag ( eller Hugo) hade turen att få låna lite skor till Hugo! Kanonsnällt!!!
På eftermiddagen kom mamma, pappa & Julia upp till oss, mamma & pappa skulle vara barnvakt på kvällen för jag & Göran åkte till Gävle med Nina & Torbjörn! Vi gick ut å åt god mat & fikade & avslutade med en bio! Blev nya Beck filmen. Riktigt bra kan jag säga! Jag älsklar svenska filmer å jag älskar Beck filmerna ( mest Gunvald & grannen). Blev rätt sent innan vi kom hem!

Söndag, i dag alltså: Har varit i koma i dag. Hugo vaknade vid 3 i natt å vägrade somna om, provade med det mesta ( vatten, vaggning, sång osv). Tillslut var det bara mat kvar på listan å han slurpade en flaska välling ( jag som trodde han hade slutat med natt målet) och sen somnade han om i vår säng. Å han har varit som en propeller i vår säng... Hihi! Tur att han är så söt så man inte kan bli förbannad på honom.
Cissi & tjejerna kom förbi vid 11-tiden å undrade om Julia fick följa med hem å leka å det ville hon ju självklart! Så hon har varit i Fly hela eftermiddagen! Hämtade henne vid halv 5 tror jag!

Nu sover båda barnen å jag ska gå ner å lägga mej i soffan å läsa en tidning jag köpte nu i kväll! Sen blir det nog sängen rätt tidigt i kväll känns det som!


Go o glá!

Så känns det i dag! Har sovit riktigt bra i natt! Lilleman somnade halv 8 i går kväll å sov ända till 6.45 i morse! Underbart!!! Å när både han å jag sovit så är båda så goa å glada! Julia sover oftast jättebra å lika i natt så hon var oxå piggelin i morse!

Dagen blir lugn! Har lagt in rena kläder från typ 4 maskiner i garderober o byrålådor, å snart ska jag fortsätta plocka så det ser skapligt ut här hemma! I morgon drar jag & kidsen till ockelbo! Först blir det troligtvis ett stopp i lingbo för att hälsa på Lotta & Axel lite sen drar vi vidare ner till mamma & pappa! Sover över där tills på fredag, då drar mamma & jag + ungarna till Valbo för lite shopping :-) Ska bli skoj! Måste ha lite nytt till hösten å vintern!

Slänger in lite kort innan jag fortsätter med allt jag ska göra! Puss & Kram

Julia har fiskat å fått en liten firre! Mört tror jag det var!

Hugo älskar att krypa runt å smaka på kottar & stenar...

Ute på flotten i lördags!

Hugo fiskar!

Goungarna!

Tisdag!

I dag känner jag mej inte på topp! Hugo har sovit med oss halva natten å det är inte så värst bekvämt! Började med att skalla mej så både han å jag såg stjärnor... Men men... Nu är han supergnällig fast han nyss sovit lite. Sov bara en halvtimme å det är på tok för lite... Tror jag ska smälla i honom lite lunch om ett tag å sen åka ner på stan å uträtta lite ärenden! Måste på apoteket, såfin & Boels.. Ja så får det bli! Måste nog fräscha till mej lite först så jag törs visa mig bland folk! Hehe!

Tidig måndag morgon!

Ja i dag var det en sån där tidig dag... Kl 6 slog lilleman upp sina blå, å tänk om han kunde ligga å mysa lite med sin mamma en stund då, närå...  Han vill absolut inte vara kvar i spjälsängen utan han klättrar å far runt så man måste bli klarvaken på en gång så att han inte ramlar ur våran säng...
Men nu är man uppe i alla fall å det är bara å gilla läget!

I dag ska Julia på lokalen och det ser hon framemot! Har ju varit uppehåll över sommaren men nu är det dax igen! Å jag & Hugo ska åka ner till Cissi å surra lite å käka lite frulle där! Mumsigt å mysigt!

Helgen som var har varit rätt lugn! I lördags tog vi en minisemester i Flugobo hos farfar. Käkade god mat å var ute med flotten å fiskade lite! Sen sov vi över hos dem! Myspys!

Nä nu kommer lill-ligisten! Dax å sätta fart!
Ha en bra dag allihopa!

Sömntuta


Julia & jag är uppe vi medans den här lilla sömntutan bestämde sig för att ta sovmorgon!

I dag blir det storhandling, städning & tvättning här hemma!

Ha en bra dag! Kram kram

Härlig dag!

I dag har det varit en skön dag! Har kommit hemmifrån å det var behövligt, blir lite lätt rastlös här hemma i bland. Har varit till stora staden bollnäs och träffat Anki & Maxen. Tog en promenad ner på stan, fikade lite o fönstershoppade... Är rätt fattig så här dagen innan barnbidrag. Men köpte i alla fall ett par mockasiner åt Hugo. Var även in på Boels ( 2.a hands affär på gärdet) å kikade om jag sålt nåt av mina grejor jag lämnat in o ja hade sålt för 90:-. Det var ju bra. Men jag hittade 2 par brallor till Hugo å en body till honom. Byxorna var fodrade o perfekt att ha här hemma på gräsmattan å krypa runt i! Hittade även ett par tuffa höstskor till Julia! Riktigt fina å knappt använda. Hon tyckte dem var jättefina och coola!
Så innan det var klart fick jag betala 40:- efter mina 90:- dragits av... Bra affär det där ;)

Nu sover lilleman en snabbis å jag ska ner å vispa grädde till kvällmaten... Blir våfflor i kväll! Mums!!!

Senare blir det nog lite utelek i finvädret å jag ska nog ta å dejta gräsklipparen lite tror jag! Alltid lika skönt att ta på sig hörselskydden å bara gå fram å tillbaka lite å rensa hjärnan! Hihi!


Kollar in mammas grönsaker

Intressant värre...

Styr kosan mot lekstugan

har inga problem med att komma upp på lekstugebron inte...

Å han fick faktiskt till o med komma in i lekstugan! ( haha, Julia har lite gällivarehäng)

Syskonkärlek

Snygg posé´

Kvällsmys i soffan...

Nu känns det bättre!

Både jag o Hugo blev på bättre humör framåt eftermiddagen. Cissi, Thea & Linn hälsade på å det var skönt att ha nån att umgås lite med en stund, i bland känner man sig lite ensammen om dagarna... Sen var jag ju barnvakt en stund åt tjejerna å det gick bra å Hugo tyckte nog oxå det var kul tror jag! Mest förtjust är han i Cissi ;) Blir alldeles sprallig när hon kommer! Är så kul å se att han känner igen "folk" nu! Även dem han inte träffar allt för ofta! Nu sover Hugo och Julia ligger å tittar på film å jag ska nog gå ner å kika på lite friidrott.

I morgon ska jag & Hugo ut å promenera med Anki & Maxen medans Julia är hos dagmamman. Ska bli kul! Alltid kul att träffa dem!


Låg o nere!

Känner mig så i dag! Inte kul alls! Dagen började skit! Hugo har helt klart vaknat på fel sida. Började dagen med att grina... Vid frukosten spottade han ut gröten. Jag hällde ut mitt juice glas över hela bordet, i smöret, på osten å på Julia macka så hon vägrade äta den å jag fick göra en ny. Sen att jag känner att troligen är en förkylning på gång gör ju inte saken bättre... Har lust å lägga mej under täcket i dag å bara sova... Men... Det går ju bara inte...
Hugo har nyss vaknat från en blixsovning och är fortfarande lika gring! Jippi!
Tur att Cissi & barnen kommer å hälsar på en sväng lite senare så jag får lite sällskap! Ska även vara barnvakt till Thea & Linn en stund medans Cissi ska upp till bollnäs å uträtta lite ärenden!

Nä... Ta hand om grinig son nu å göra barnmat! Å detta jävla skitväder gör ju inte saken bättre heller! GRRRR!!!

Försöker städa...

Det går så där... Göran har nyss städat badrummet men så ringde Tommy å behövde hjälp så då smet han... O jag har väl försökt få lie ordning i Hugos rum... Gick riktigt bra, plockade i hop allt duplolego i en "låda" med lock... Tills jag hör hur det rasslar till o Julia har hällt ut alltihopa! Är en hel del kan jag säga, men det fick hon snällt plocka i hop igen! Under mycket suck o stön... Fattar mej inte på henne... Hon orkar ingenting å är såååå trött HELA tiden säger hon!
Nu står det en gring liten son här nedanför datorstolen å gnäller å säger mamma... Blir nog inte så mycket mer städning i dag, ska röja lite i köket å så ska det bakas nåt gott eftersom
mormor å morfar kommer på eftermiddagen...

Mina sötsnören... Dålig bild oxå ser jag! VILL HA EN NY KAMERA!!!

Måste ta å beställa/köpa lite nya kläder åt ungarna oxå... Hugo skulle behöva ha nå allvädersbyxor som inte är så hala som han kan krypa i ute så han inte blir blöt o kall! Han älskar att vara ute på gräsmattan å krypa runt o då skulle det behövas nå byxor som tål lite, nån som har nå tips?!

Hallon/daim glass

Sitter å mumsar på hemmagjord glass, eller inte riktigt hemmagjord men ändå... Tog vaniljvisp ( sån på tetra) och vispade upp den riktigt tjockt och sen i med hackad daim och frysta hallon å in i frysen! Vet inte riktigt hur länge men skulle tippa på att det behövs 4-5 timmar...

I dag började dagen så där tidigt igen. 6.20 var klockan i dag...Men strax innan 7 somnade han faktiskt om!!! Men då var redan Julia vaken å så hade vi bestämt med cissi att vi skulle upp å leka på långnäs på förmiddagen så jag gick upp vi 7.30 å gjorde mej i ordning! Blev inte kvar på långnäs så länge men tjejerna fick leka lite å Hugo fick gunga! Gillades skarpt!!!
Sen har resten av dagen varit lugn! Klippt klart gräsmattan som jag började på i går medans Hugo sov middag.

Har gjort lite barnmat nu i kväll oxå! Förästen!!! Är det nån som har nå bra tips på vad man kan hitta på å göra för barnmat?! Har idetorka just nu! Det jag brukar göra är bla...
# Kalvfrikadeller ( finns på burk) med potatis och ärtor majs o paprika ( Hugo älskar det) kryddad med lite basilika
# Ris & korvstroganoff
#Kyckling & Cous cous
# Stuvade makaroner & falukorv
# Sylta & potatis
# Sej i sås & potatis

Har lite svårt å hitta på vad man kan krydda med å så... Nån kanske har nån bra sida som har barnmatsrecept?! Tacksam för svar ;-)

Nä nu ska jag natta nästa! Dax för storasyster! Lillebror sover redan!

Puss å kram

VARFÖR?!

Vet att det är rätt värdsliga problem om man jämför med allt annat tok som finns i världen men... VARFÖR ska Hugo alltid vakna runt 6?! Skulle betala riktigt bra om man i alla fall kunde sova till 7! Dagen blir så jäkla lång när han bestämmer sig för att gå upp då... Å jag blir ett vrak hela dagen som inte har världens bästa humör kan jag säga... Å till på köpet så sover ju Julia så sött så om den lilla skitungen till son oxå kunde sova lite längre hade jag varit överlycklig! Spelar liksom ingen roll när han somnar på kvällen heller. Klockan 6 har han sin inbyggda väckarklocka! Så är det bara! I o för sig har natten varit riktigt bra! Han har inte sovit något med oss, han vaknade vid 3 men då fick han välling i sin säng och somnade snällt om.... Å bara så ni vet så ÄLSKAR jag våran son hur mycket som helst men måste bara få gnälla av mej lite!!! ;)

I dag kommer i alla fall Anki, Nathalie & Maxen å leker å det ska bli jättekul!!! Nä nu är det nog dax å ge den morgonpiggaste lite gröt!

Sonen just nu! Leker för fullt å käkar duplogubbe ;) Söt som socker å tur är väl det!


Grattis LINN!

I dag fyller sötaste 2 åringen men oxå den envisaste 2 åringen år! Den här bruden har verkligen en vilja av stål ;) å får hon inte som hon vill blir hon riktigt förbannad! Men där emellan är hon så himla söt o go!

Hon var här hemma i måndags å testade Hugos leksaker!

Härliga miner får hon då till!

Vi knäppte ett antal ( 100kort) kort för cissi skulle låna våran data för att sätta in henne i Ljusnan... Men det var rätt svårt å få ett bra kort på en tjej som inte ville göra som vi sa...

Linn provar Julias cykel...

Ja i kväll blir det kalas igen! Ska då ner till Fly å gratta Linn... Mycket kalasande nu...
I går var vi till Julia & Hugos tremänning Emma som fyllde 6 år...

Men efter i dag blir det lungt på kalas fronten ett tag... Bra på ett vis så man har chans att kanske tappa nåt kilo! Skulle verkligen behöva det!!! Usch! Den här sommaren har vi bara ätit massa skit känns det som!

I dag på dagen blir det lungt. Hugo sover just nu, han vaknade strax efter 6 i morse efter att ha bökat HELA natten! Tog över han till oss vid 1 nån gång å efter det har han bara bökat i våran säng.. Vi 4.45 lessnade jag å gikc ner å gjorde välling å la honom i hans säng, då somnade han snällt om men sov inte längre än till 6.20... Suck.. Undra om det är dax att han får börja sova i sitt rum tro?! Om det kanske är vi som stör honom på något sätt?!  Jag har ju trots allt hans säng alldeles brevid min...
Det är så frustrerande att han inte kan sova lite längre... Julia fick jag väcka i morse... Hon är duktig hon ;)

Hugo har i alla fall börjat leka mycket mera själv nu... Brukar sätta in honom i sitt rum lite titt som tätt och han håller på å poar där inne länge å väl... Måste föröka få lite ordning där inne så det blir lite mysigare, just nu är det bara en massa leksaker på golvet... Skulle behövas tapetseras om oxå. Har en urtjusig lila fondvägg i hans rum... ME NOT LIKE! Men tills vi har tid att tapetsera om får jag väl göra det så bra som möjligt!

Goungen!

Grönsaker är gott... ;)

Åsså en bild på min stora, söta, trotsiga och helt underbara tjej!


Bvc

På schemat i dag stod BVC! Alltid lika kul att åka dit tycker jag och Hugo är ju glad åt det mesta! Allt gick bra! Han väger nu 10.5 kg och är 75 lång. Stora killen!!! Pratade lite om ditten o datten med anneli sen drog vi å handlade å åkte hemåt igen. Har bakat lite i dag, vi får finfrämmande från Fly i kväll å då måste man ju ha något att bjuda på... Var ju så illa tvungen att baka rulltårta med äppelmos i åt Cissi annars hade hon väl vänt i dörren om hon inte fått nån sån ;)

Och just ja!!! I lördags kom det en ny liten familjemedlem till familjen Westlén/Norgren! GRATTIS ROGER & CICCI till SONEN och GRATTIS MORGAN som blivit storebror!!! Längtar efter att få åka å kika på lillkillen!!!

Nä nu ska jag dra å hämta Jullan!

Hej svejs!


I kväll kommer dem här brudarna på besök... Å Julia får leka lite!


Å så här mallig är Hugo att han kan stå i badkaret medans mamman är skräckslagen ;)

Lördag

Snart sov dax men tänkte ta en snabb uppdatering innan! Har varit i ockelbo några dagar å bara haft det bra! Jag o barnen åkte ner i torsdags, började med att hälsa på Sofia, Moa & Edwin. Sååå söt lillkillen!!! Julia å Moa lekte en massa å hade kul!
Annars har vi bara tagit det lungt nere hos mamma å pappa, har ju varit riktigt fin väder så vi har passat på att bada en del! Å när barnen somnat har mamma, pappa & jag njutit på altan med en cider! Riktigt härligt har jag haft det medans stackars gubben min jobbat ;)
Slänger upp lite bilder!

Julia är verkligen en riktig badälskare!

Å lillebror älskar oxå vattnet!!!

Sötnosarna mina!

I går blev ju vår lille kille 9 månade oxå!

han är en riktig lite vilde nu, är precis överallt samtidigt o riktigt charmig och kan säga mamma, pappa & lampa ( även fast pappa å lampa låter väldigt lika, men när han säger lampa tittar han i taket)
En tand håller på å komma upp i underkäken oxå!
På måndag ska vi på bvc å det ska bli kul å se hur måttena ser ut!!!

Nä! Nu ska jag sova! Natti natti!


Tisdag!

Ja i går var det ju födelsedagskalas för hela slanten! Hugo var inte så samarbetsvillig i går utan jäklades rätt mycket med sin mamma... Julia var hos dagmamman och jag hade tänkt hinna mycket medans Hugo sov, bla göra tårta, paj, dammsuga m.m. Men min lilla älskade son ville bara sova småskvättar i går o tiden han var vaken stod han å drog i mina byxben... Med rätt mycket envishet så blev jag i alla fall klar med allt jag skulle göra så vi kunde ha kalas... På eftermiddagen sov H i alla fall 1½ timme i sträck så jag fick fixa det sista. Vi satt ute i trädgården å mös hela kvällen! Var ju verkligen kanonväder! Fick så himla mycket fina presenter! TACK! Fick bla. 2 böcker, 1 film, ljus o ljusfat, pengar, en top och en dragkjedströja, lotter,vantar, fönsterskrapa från Enjo, parfym och armband o halsband, kombinerad mixer-elvisp-matberedare! Allt var verkligen kanongrejer som jag önskat mig! TACK IGEN! Även Julia & Hugo fick presenter av mormor o morfar! Massa kläder mamma köpt på rea! TUSEN TACK! Nu kommer lite bilder!

halsband som Julia köpt

Och armbandet hon köpt ( dålig bild)

Mamma, morfar och Håkan

Hugo cyklar ;)

Kusinerna BUS blåser bubblor

bara älskar den här bilden!!! Så fin på morbror Rickard & Hugo

Arne, farmor, Hugo & Ronny

Julia provkör Mickes bil

Å på Mickes bil får man sitta på taket! Skoj!

Har massa bilder från furuvik förra veckan men dem spar jag till nån annan dag!

Gäsp...

Nu har min lilla ligist till son vaknat vid 6 hur många mornar som helst å mamman är i koma känns det som... Hade han sovit hela natten till klockan 6 så hade det väl varit rätt lungt men han somnar oftast runt 8 sen vaknar han mist 1 gång å är hungrig... Han som varit så duktig förr å slutade med nattmaten, undra om han har nån sån där tillväxt fas nu igen?!

Just ja... Fyller ju år i dag! Gammal tant blir jag 28år... Hua... Om 2 år fyller jag 30... Shit vad gammal jag blir... men det är väl bara å gilla läget?! Blir lite kalas i dag, den som är mest uppspelt är nog Julia ;) Har fått paket nu på morgonen, en parfym ( som jag valt ut själv) och så fick jag ett fjärilshalsband och ett rött armband som Julia köpt o valt själv...

Nä dax å sätta fart... Julia ska till dagmamman i dag några timmar, både hon å jag känner att det är på tiden nu ;) Julia har varit rätt rastlös dem sista dagarna...


Ser ni nå rynkor??? Å inga gråa hårstrån heller va??? Men det har ju en bra förklaring... Hårfärg...

RSS 2.0