Äntligen helg...

Fick helg redan i dag!!! Härligt! Måste va ledig i dag för d kommer nån från Fortum i dag å ska installera en ny elmätare hos oss så då måste man vara hemma mellan 8-12... lite trist men så e d ju....

Veckan annars så??? Jo... Hmmm... I måndags jobbade jag som vanligt, på kvällen var vi på kalas för  Julias farbror Håkan fyllde10 år... Så  då blev d tårta mumms!!

I tisdags var vi lediga Julia å jag å då blev d inte mkt gjort... Var ute en del tills d började regna/snöa. På kvällen var Cissi o jag ut å prromenerade!

Onsdags jobbade jag o Julia var hos sin dagmamma. På kvällen tittade göran å jag på ett äckligt program! Rent hus på 4.an! Blääää va äckligt!

I går var d jobb igen å sen när jag kom hem gjorde vi ingenting! Kollade på antikrundan! Gillar d programmet jag! Haha!

Vilken innehållsrik vecka! Men d e ju så d ser ut ganska ofta!

I helgen e d vintermarknad i ockelbo o vi ska ner till mamma o pappa å sova där då! Mammas affär som jag jobbar i ligger mitt i där markanden ska vara så förhoppningsvis blir d lite extra folk där oxå! Ska väl egentligen inte jobba men kanske hjälper till lite grann!
Å Julia ser framemot marknaden så hon får åka lite karusell!
De e alltid skönt å komma hem till ockelbo i bland å ta d lungt en helg! Är man hemma i Hällbo o e ledig kan man ju inte låta bli att städa eller nåt men i Ockelbo kopplar man verkligen av o vilar så d ska bli skönt! Å så får ju Julia träffa mommo o moffa o morbror Rickard!

Ha en bra helg allihopa!!!

Sommarmarknaden
i fjolsommar!image28
Julia i mormors affär hösten 07

Vår eller?!

Vilken härlig dag... Trallalala! Haha! I dag har d ju för tusan varit vårvärme! Vi har varit ute en hel del! Fick även vårkänslor å dog ut alla mattor på undervåningen å dammsög o skurade! O i morse bakade jag bullar, skulle egentligen gjort d i går men d blev i dag i stället! Attans va duktig jag känner mig... Å till på köpet lagade jag en jättegod middag oxå! Hemgjorda klyftpotatisar me fläskfile & champinjonsås! Mums blev d i alla fall! Så dagen har varit lyckad!

I går spenderade vi lite pengar på stan! Köpte vårjacka åt Julia å ett par nya Jeans! Hon fick även en baddräkt på rean... Hon har redan provat den i badkaret i dag :-)
Fikade på krokanen å d va ju inte helt fel! Sen till d bästa... Jag fick ett par nya promenadskor av mitt hjärta! Tack! Behöver verkligen ett par såna, speciellt nu när jag o cissi börjat ut å promenera lite... Hittade i alla fall dom på rean så dom blev inte så dyra!

På eftermiddagen var Magnus å Axel hit å lekte lite, o på kvällen var vi bjuden på mat till Jimmy. Vi fick strips, fläskfile och bearnaise sås... Mumsigt värre! E ju såååå gott o bli bjusen på mat!!

Så i går hände d ganska mycket!

Nu i kväll har vi tittat på den nya Disney filmen Råttatouille! Gamnska bra enligt mig som inte e så förtjust i tecknat!

O Typ nu var d meningen att jag å Cissi skulle vara ute å gå men när Göran tittade ut för en stund sen så regnade det... Suck va tråkigt! Får ta det en annan dag i stället!
Får väl titta på tv i stället!

Ha d bra allihopa!

ÄNTLIGEN helg!

Åhh i dag fick man sovmorgon!!! Till 7.20! Julia vaknade först halv 6 men då var hon o jag upp å kissade sen gick vi å la oss å jag höll tummarna för att hon skulle somna om å d gjorde hon! Jippi!!!

I dag ska vi åka till bollnäs å gå lite på stan! Kul... Var ett tag sen! Å så tänkte vi att vi skulle fika på stan å ha lite mysigt! Annars hände d inte så mkt i helgen! Ska på Me & I party i morgon till sofie bara annars e d lungt å d e ju skönt!

Just ja! Har ju lovat svärmor att baka bullar för hennes yngste son fyller år på måndag! Tänkte baka blåbärsbullar! Dom e ju sååå goda! Svärmor har hjälpt mig att sy massa gardiner så då tänkte jag att jag kunde ge nåt i gentjänst å dåblev d bullbak å d tycker jag e kul!

Nu hörde jag att julia hittade de godis som var kvar sen i går kväll! Hmmm... Bra frukost... Men d var nog bara några bitar kvar! D e ju trots allt lördag ;-) Verkar bli en fin dag i dag om jag kikar ut genom fönstret men det blåser säkert som attans! Det gjorde d ju i går natt! Trodde taket skulle blåsa av! Tycker d e lite obehagligt me blåsten jag!

I går kväll var görans kusin Jimmy hit en sväng på kvällen å vi tittade på lets dance! Tycker d e ganska kul å titta på det! Tänk om man kunde dansa som dom! Haha! Jag e har absolut ingen taktkänsla alls jag! Hihi!

Nu ska jag nog gå ner å börja me bullbaket tror jag!
 

Kram på er å ha en fin dag!

Haha!

Hittade den här hos familjenlinden o tyckte den var så kul!

YOUR ROCK STAR NAME: (first pet & current car):
Pelle Volvo

YOUR GANGSTA NAME: (fav ice cream flavor, favorite cookie):
Tip top singoalla

OUR "FLY Guy/Girl" NAME: (first initial of first name, first three letters of your last name):
Caeng

YOUR DETECTIVE NAME: (favorite color, favorite animal):
red cat

YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, city where you were born):
Anna Gävle

YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first)
Engca

SUPERHERO NAME: (2nd favorite color, favorite drink put "The" first):
The caribean black

STRIPPER NAME: (the name of your favorite perfume/cologne, favorite candy):
Puma heta läppar

WITNESS PROTECTION NAME: (mother's & father's middle names ):
Elisabeth Birger


Om du känner dig utmanad att också göra listan - bara kör på!


Lekdag me Thea!

I dag har vi varit hos Thea, Linn & Cissi o lekt nästan hela dagen! Kom dit vid nio o kom hem nyss! Å som vanligt me Thea o Julia så var dom i luven med varandra dom första timmarna sen hade dom jättekul påslutet alldeles innan man ska åka hem. Vi gick även till Hällboboa allihopa å köpte lite hamburgare m bröd som vi fixade till hemma hos dom! Mumsigt värre! Tack för sällskapet i dag tjejer!!!

om en stund ska jag skjutsa i väg Julia till farmor, hon ska få va där en stund medans Göran å jag ska ner till Kilafors o uträtta lite ärenden! Tänkte hon skulle få slippa följa med o hon gillar ju så mycket att vara hos farmor o Arne!

I dag e d 4 natten Jullan e utan blöja på natten! Duktig som attans! Det som e lite tråkigt bara e att hon brukar vakna runt halv 6 å va kissnödig o efter det så somnar hon inte om... Gäsp! Va trött man e då!

Nä nu ska jag gå ner å röja lite i köket innan d e dax å fara i väg igen!

image23
Så här ser vårt hus ut! Kortet e taget i somras alldeles efter vi flyttat in! Trivs som fisken i vattnet!

duktiga tjejen våran!!!

Äntligen säger jag bara! Hoppas att det håller i sig!!!!! Julia har varit utan nattblöja i två nätter nu!!! Å d har gått jättebra! Har ju så klart lagt i plastad frotte under lakanet för att slippa försöka göra ren madrassen om d skulle hända ngn olycka men d har det inte gjort än!! Första natten somnade hon halv 8 o var upp å kissade vid halv 4 o i går kväll somnade hon oxå halv 8 o i morse vaknade hon kvart i 6 o var upp o kissade men sen vägrade hon o somna om! Men visst e hon duktig!! Märks det att jag e stolt ??? ;-)

Så här har vi varit vaken sen kvart i 6 men Göran var snäll o körde i gång tv:n så jag fick ligga dra mej en stund till!


I dag blir d en lugn dag... Som vanligt när vi e lediga! Ska väl gå ut en sväng i alla fall har jag tänkt annars klättrar väl Julia på väggarna innan dagen e slut!

Ha en bra dag!

image22
Julia som åker spark i början på januari!

Pimpling!!!!

I går var vi tvungen att ställa klockan för vi skulle ut på sjön å pimpla med halva släkten! Julia som annars vaknar före sju fick vi väcka tjugo över sju! Det är så typiskt när man ska i väg på nåt då måste man väcka henne! Men men! Vid kl 9 var vi uppe vid svärfars stuga i flugbo! Packade ur all matsäck å gick ut en bra bit på sjön där Micke å Henken hade satt upp en massa angeldon! Tuvärr så blåste det en del, men d va mysigt ändå å Julia hade jättekul med sin tremänning Emma! Det blev korvgrillning och en massa bus! En del gäddor fick vi upp oxå! Den största var på över 5 kg! Efter 3 timmar på sjön var vi ganska frusna så då gick vi in i stugan å myste å fikade!

På kvällen kom Jimmy hit å käkade med oss o efter maten så åkte göran o jimmt ner till bollnäs å hyrde film så efter Julia somnat så kollade vi på en läbbig skräckfil "vacancy" eller nåt hette den, inte så värst bra enligt mej men fullt sevärd!

Nu sitter jag här o funderar på vad vi ska hitta på i dag men d blir nog rätt lungt, ska ner till bollnäs å lämna tillbaka filmen å d blir nog en runda på dollar store oxå! Men annars blir d lungt!

Kram på er allihopa!

Alla hjärtans dag!!!

JA i dag e d alla hjärtansdag, Julia upplyste mig om d i morse, dom har nog pratat om det hos dagmamman och gjort lite teckningar och sånt, hon sa även att på lördag var det hennes namnsdag! Å då skulle jag ge henne en kram, gohjärtat mitt! Hon har koll på allt!

I dag ska vi på kalas till Sofie i kilafors som fyller år... Julia o jag åker dit mitt på dagen nån gång tänkte vi! GRATTIS SOFIE!!!

Vet inte om vi ska göra nåt speciellt i kväll, det blir nog lungt, har ingen vidare lust å åka till bollnäs å äta mat, fixar nog nåt mysigt här hemma i stället tror jag! Men vad???

I går kväll var Cissi och jag ute å promenerade våran vanliga runda å det var skönt trots att det blåste en hel del! Tur att man har en promenad kompis, vill inte tänka på hur det ska bli när dom flyttar ner till Kilafors... Snyft ;-)

Nu ska jag ta å gå ner å käka frukost!

Caio

GRATTIS JENNY

I dag fyller Julias faster Jenny 23 år! Grattis! Synd bara att hon bor nere i Strängnäs så man kan ju inte direkt åka dit å äta tårta tyvärr! Vet inte om jag får sätta ut kort på henne här så det är nog bäst att låta bli!

Nu börjar dagen lida mot kväll o dagen har varit mysig! Julia å jag tog en ganska lång promenad på fm, sen skulle vi gå hem å äta korv me bröd till lunch, men korven som låg i kylskåpet var gammal så d fick bli köttbullar i korvbröd i stället, å har ni inte provat det så gör det!!! Det är jättemumsigt! Extra gott om man har räksallad till! Efter maten gjorde vi negerbollar, jag gjorde smeten å Julia rullade bollar som vi sedan tog med oss upp till verkstan o bjöd pappa, farfar o Sverker på! Å d var uppskatttat!
Nu har vi nyss varit till Hällboboa å handlat lite, vilken tur att den affären finns så man slipper åka ända ner till kilafors för att handla lite! Nu sitter eller rättare sagt ligger Julia å tittar på tv i vårt "lillrum". Är det sovrum som e tomt just nu... Är väl tänkt till ett framtida syskon förhoppningsvis!

I kväll blir det skinksås m bandspagetti på vårt middagsbord! Mumsigt tycker jag!

Hare bra!image21

Vad ska vi hitta på i da' då???

Tisdag betyder ledig för min del! Är ledig oftast både tisdag å torsdag! Julia vaknade halv 7 samma tid som vi går upp när vi ska till dagmamman å jobbet så d blev inte nå sovmorgon i dag inte! Hann i alla fall säga hej då till göran innan han åkte i väg till jobbet!

Helgen har varit bra! Lördagen var d en hel ute dag! Jätteskönt! Grillade korv å röjde i ladan...
Söndagen började vi med en promenad till julias farmor! Skulle gå dit å fika en sväng... Men vi blev kvar hela dagen å kom inte hem förrän kl halv fem! Görans lillebror roger å hans familj kom oxå dit.. Det blev även så att vi beställde pizza å de e ju alltid gott... Vid kl 18 kom min mamma å pappa upp från ockelbo o då blev d varma mackor och vi bjöd även över farfar och Toy! alla åkte hem strax före 8 o en helt utmattat Julia somnade fem över 8! Ha ha!
Så då hann jag kolla på i en annan del av köping i lugn å ro! Tycker dom är så härliga å roliga att titta på! Bäst är Tobbe som svär å dricker kaffe mest hela tiden!

I går kväll så var jag å cissi ute å gick en sväng.. Vi har kommit i gång å börjat gått ca 5-6 km (skulle jag tro att det är) ungefär 2 gånger i veckan o d e sååå skönt å komma ut en sväng å ännu bättre när man har sällskap å kan prata en massa ostört!

O som sagt e jullan å jag lediga i dag å har ingen som helst aning om vad vi ska hitta på i dag??? Men vi får väl försöka gå ut en sväng i alla fall. Skulle behövt städa oxå men d e ju mindre roligt!

Have a nice day! See U!image20

Mina älsklingar! En sover på riktigt o en inte! Ni får själva gissa vem?!! Haha

Lördag!

Äntligen helg! Sååå skönt! Å helgen blir lugn! Fick ett stort lass med ved hemkört i tisdags så vi måste försöka göra i ordning i vedboden så vi får in alltihopa! Så nu behöver vi inte tänka på att vi ska köpa ved på ett tag!

I kväll e vi bjuden på mat till svärfar å hans fru! Mums! Älskar att få gå bort å äta mat! Å d brukar alltid bli så gott hos dom! Mumms!

Blev ett kort inlägg i dag! Har inte så mycket att skriva! gårdagkvällen var lugn den oxå! Kollade på lets dance o kälkade casewnötter (min nya last!)
Sen låg jag å läste halva natten! Haha! Har lånat en sååå bra bok! När Livet stannar tror jag den hette! Det är en Kvinna som förlorade 2 barn o man i tsunamin i thailand... Hur bra som helst! Rekomenderar den!

Ha en bra dag Allihopa om d e nån som läser???!!!!

Diesel är död!

I går morse ca kvart i 8 så blev vår söta lilla katt Diesel påkörd av en bil o dog! Han blev ca 8 månader!
Det var en granne som ringde till Göran på jobbet å sa att han trodde att hon hittat Diesel påkörd o så var det! Göran o hans pappa åkte dit o hämtade honom. Jag var på väg till jobbet när Göran ringde mig och berättade...  Trodde inte att  man kunde bli så fäst vid ett husdjur men d kan man!

Gick hela dagen å tänkte på HUR vi skulle berätta för Julia att hennes älskade katt dött!

På kvällen när vi alla var hemma så satt vi oss i vardagsrummet å göran sa till Julia: du vet att man inte får vara på vägen för då kan bilarna komma å köra på en... I morse så var Diesel på vägen å då kom en bil å körde på honom så att han dog...
Jag sa: Diesel är nu i himlen om han kommer inte tillbaka något mer...
julia funderade lite o sa inte så mycket...
Men en stund senare blev hon ledsen o gick ut å ropade efter honom... Så sorgligt! Sen frågade hon om d fanns mat till honom i himlen... O d trodde jag att det fanns sa jag...
Sen under hela kvällen i går så sa hon att diesel är i himlen och inte kommer tillbaka någe mer... Vi gick till farfar en stund för att få henne på andra tankar å d hjälpte, hon blev glad å lekte en massa där, men sa lite då och då att Diesel var i himlen å att en bil kört på honom!

Jaja! Livet har sin gilla gång men det är jobbigt när det händer! Fast vi visste att det skulle kunna hända eftersom vi bor alldeles brevid vägen å bilarna kör inte så värst sakta förbi här!

Ha en bra dag allihopa!


Så här såg Julia ut när hon var liten! Ca 8-9 månader! Söt va!?

image14

Fan va jag e duktig!

Är rätt värdelös jag på d här me datorer men nu har jag till och med förstått hur man lägger in bilder på bloggen! Ja skratta ni! Haha! Men d e ganska duktigt för en så oteknisk tjej som jag! Kan tilläga att mina två bröder e jätteduktig på sånt här o jag blev dottern som absolut har tummen mitt i handen när d gäller datorer! Men d tar sig!!!!

Tänk om d vore sommar igen!

image12

Puh!!!!

image2


Har nyss ätit lunch efter att Julia o jag varit ute å åkt spark!!!! Å d va jobbigt kan jag säga... Åkte upp till svärmor/farmor som bor 2 km från oss, där fikade vi lite MUMS! Sen bar d i väg hemmåt igen, stannade till på hällboboa å handlade semlor som vi ska mumsa på i kväll! Det är ju trots allt semeldagen i dag!!!

I morse så kom d en taktor m släpvagn hit.... Gissa vad som va på flaket??? Ja massa ved!!! Pust! Nu vet ju vi vad vi ska pyssla me i helgen!!! Lasta in ved i vedbon! Men d blir varm å skönt i alla fall! Vi har ju en öppenspis i vardagsrummet me en sån där insatskamin i som vi eldar i varje dag! Så nu har vi nog ved så vi klarar oss ett tag!

Om en stund kommer Thea, Linn och Cissi o hälsar på! Ska gå ner i köket å sno ihop ngt gott tänkte jag! Hmmmm.... Undra vad!??? Blir nog en socker kaka tror jag!

Nä... Dax å göra nån nytta! Tvätten skriker på mig i från tvättkorgen.... :-)

 

Vräker ner snö!!!!!

Vaknade i morse för en timme sen ungefär å d verkligen vräker ner snö! Jippie tänkte nog både Julia å jag!
Men tuvärr så e d blöt snö! Å d blir ju supertungt att skotta men men... D blir ljust å fint i alla fall å så kan man ju åka bob! Det är nog det om står på schemat  i dag å så ska vi väl köpa lite lördagsgodis oxå! Mumsigt! Tycker vi nog alla 3!

Vi får se om min storebror kommer å hälsar på i dag Han bor i boden annars men e nu hemma hos mamma å pappa i Ockelbo å hälsar på å d lät som om han ville komma å hälsa på lite å fota Julia lite, han hade nämligen köpt e systemkamera å tänkte testa lite på Jullan! Men jag vet inte om han får åka hit när d e sånt snöväder för mig! Är väl vidrigt före på vägen kan jag tänka mig!

Nä nu e d dax för frukost! ha en bra dag allihopa!

RSS 2.0