Vilken härlig dag!!!

I dag så har d varit helt jättehärligt väder! Göran som har ägnat hela helgen i verkstan för att få ordning på sin bil gick dit som vanligt i morse, så Julia å jag tog bilen till farmor o hälsade på lite! Vi var  ute å åkte pulka, lekte i snön, Julia åkte lite skoter m farbror Ronny o sen så grillade vi korv! En HELT underbart mysig dag! Å Julia lekte som tusan! Å vi andra satt i solen mot husväggen å mådde prima! :-)

På em så lagde jag lite påskmat, jansson o lite prinskorv, ägg, köttbullar å sånt! Mumsigt! Jo tjena! Tills jag satt mej å skulle äta... Får i mig minimalt lute mat! Blir såååå arg! Jag som älskar mat! Allt står sig upp i halsen på mig! Men vad gör man inte... Haha! Ska bli såååå mysigt med en lite bebis igen! Längtar så hemskt mycket! 

Appropå bebis! Linda en gammal klasskompis från gymnasiet i sandviken som numer bor i regnsjö nån stans.. Tror jag! Hon har nyss flyttat dit i alla fall! Kommer från bollnäs från början! Skitsamma! I alla fall så blev hon å hennes Johan föräldrar i natt till en liten kille som heter William! Grattis till er! Blev så glad när jag fick sms i dag!!!

Nu ska jag gå ner å kolla på Bingo lotto! Fick en sån lott av mamma å pappa i går så då tänkte jag spela för en gångs skull!
Julia har redan somnat hon så då kan jag sitta i lugn å ro! Hon var så trött nu i kväll! Jobbigt att va ute å leka, d som e lite tråkigt att hon somnade så tidigt är ju att hon troligen vaknar kl 6 i morgon bitti, men får väl köra på en film åt henne då! Lånade Ronja Rövardotter av farmor å d var en riktig favorit kan jag säga!

Ha en bra kväll allihopa! Soffan kallar på mig nu!

Påskafton

Nu e påsken här å snart förbi! D går ju så fort när d e långhelg! Kom nyss hem från svärfar, har varit där å fikat lite nu på kvällen, min mamma å pappa var oxå med för dom kom hit på eftermiddagen å åt mat med oss. Julia slocknade alldeles nyss i vår säng, hon var sååå trött o hon fick sova me oss i natt för då får vi förhoppningsvis sovmorgon i morgon, av nån konstig anledning så sover hon längre med oss än i sin egen säng! O när d e helg så spelar d inte sån stor roll att hon ligger i vår säng! D e ju lite mysigt oxå, men d blir nog lite trängre senare när d kommer en till liten som oxå vill sova med oss.. Hihi! Men finns d hjärterum så finns d stjärterum!

I går (långfredagen) så åkte vi upp till flugbo på morgonen å var på sjön å anglade... Grillade korv å hade d mysigt, trots d konstiga vädret! Ena minuten så sken solen å d va blå himmel o nästa minut så toksnöade det! Vi var väl där i 2 timmar sen åkte vi hem.
På em kom Cissi o morgan (Julias kusin) å lekte lite me oss medans papporna grejade i verkstan!

På kvällen var vi bjuden på mat till Tommy, Mela; Felix å Mathilda! Var jättegod mat kan jag lova! Julia hade jättekul me barnen o fick leka på deras rum trots att dom e så mkt äldre än henne (8 och 10 år) så hon var helnöjd! :-)

Slocknade alla 3 vid halv 22 när vi kom hem!

Nu ska jag oxå gå å krypa ner brevid Julia! E såååå trött! Hoppas verkligen den här tröttheten försvinner snart så jag blir som en normal människa snart! Skulle behöva sova middag jag en stund varje dag men d tillåter ju inte Julia! Haha!

Hon var lite kul i dag... I dag när jag stod i duschen innan mamma å pappa skulle komma så kom hon instormande, drog bort duschdraperiet å sa: men mamma! Jag måste ju oxå duscha så jag blir ren tills mormor kommer! Å fort som attans så var hon i badkaret hon oxå! Å hon som aldrig brukar vilja duscha! Haha!

Nä nu MÅSTE jag gå å sova! Natti natti!

Proppmätt!

Precis så känner jag mig! Urk! Hade liksom förträngt hur d e att va gravid! Haha! E lite illamående å mornarna men bara så där obehagligt inte så jag behöver spy men d kanske kommer d oxå! Måste trycka i mig en macka direkt nästan så går d över, sen kommer d igen runt lunch å då tvingar jag i mig mat fast jag absolut inte e hungrig! O samma sak på kvällen! I dag så åt jag min kvällsmat i två omgångar! Göran hade gjort parisare m bröd! Mumsigt tänkte jag tills jag satte mig vid bordet! Tvingade i mig en... Åt en till några timmar senare... Haha! Hoppas att d går över snart å att d inte ska behöva bli som med Julia att jag spydde ett X antal gånger! Intressant fakta va?!

Annars har d varit fullt upp hela veckan! Har börjat ett nytt jobb som jag ska ha paralellt med jobbet nere i ockelbo. Jobbar som kock på Alfta Värdshus å d e jättekul! Har ju jobbat som kock förut i 4 år o nu så frågade en gammal jobbarkompis o görans lådsas syrra om jag ville komma å jobba lite extra hos dom! Jätteskoj o hemskt välkommet i pengakassan! Å d har gått jättebra! Hoppas dom tyckte d oxå så jag får fortsätta! Hihi!

Men nu e d ÄNTLIGEN långhelg! Ledig i 4 dagar! Ska bli så skönt! Blir en rätt lugn påsk... I morgon ska vi upp till Flugbo o angla... Eller rättare sagt mest grilla korv på isen! mysigt!
På kvällen är vi bjuden på mat till Tommy o Mela i granbo! Ska bli jättekul!
På påskafton kommer mamma o pappa upp å käkar med oss! Annars ska vi bara vara hemma å mysa!

Nu ska jag gå å sova! E så trött! Göran e inte hemma än... Han e i verkstan å skruvar på bilen! Så jag har fått haft fjärrkontrollen för mig själv i kväll o d gillar jag ;-) Julia somnade halv 8 så d har varit hemskt lungt å skönt faktiskt!

Kram på er å Gla Påsk

Så fint skrivet!!!!

Just den här morgonen ska jag låta dig välja precis vad du vill ha på dig, skratta och berömma dig och säga att du ser fantastisk ut.

Just den här dagen ska jag strunta i tvätten och istället tillbringa extra lång tid i parken med dig.

Just den här dagen kommer jag även strunta i disken och låta dig lära mig hur man sätter ihop det där svåra nya pusslet du har fått.

Just den här eftermiddagen kommer jag att dra ur telefonjacket och låta bli att sätta mig framför datorn, och istället vara ute med dig och blåsa såpbubblor.

Just denna eftermiddag kommer jag inte att skrika på dig en enda gång, inte ens muttra irriterat när du gnäller och tjatar om glass, och om glassbilen kommer förbi får du välja en hel låda av din älsklingssort.

Just denna eftermiddag ska jag inte oroa mig för vad du ska bli när du blir stor, eller ha dåligt samvete för att jag på något sätt inte är tillräcklig som förälder.

Just denna dag ska jag låta dig baka dina egna kakor, och inte hänga över dig och göra kakorna åt dig.

Just denna kväll ska jag hålla om dig länge och berätta en saga om hur du föddes och hur mycket jag älskar dig.

Just denna kväll ska jag låta dig plaska vilt i badet och inte bli sur för att hela huset blir blött.

Just denna kväll ska du få vara uppe så länge du vill, och jag ska hjälpa dig att räkna alla stjärnorna på himlen.

Just denna kväll ska jag ligga bredvid dig när du somnar och strunta i om jag missar mitt favoritprogram på TV.

Just denna sena kväll ska jag stryka dig över håret och bara vara tacksam för att jag fått den största gåvan av dem alla, dig.

Bebis i oktober!!!

Jajamen! Vi ska ha ett till litet troll i slutet på oktober om allt går som d ska å det hoppas vi verkligen!
Jag går in i vecka 8 i dag å d ska bli så spännande tycker vi alla 3! Julia tycker bebisen ska komma ut nu snart, har förklarat för henne att först ska det bli sommar å sen kommer hösten å då kommer vår bebis! Mår utomordentligt bra men e trött o skulle kunna somna när Julia nattas vi sju, halv åtta tiden... Hoppas jag slipper illamåendet som jag hade med Julia! Har inte kännt av nåt ännu!

Annars e allt som vanligt... Blev lite less i morse när jag såg vilket skitväder d var ute! Söslask! O jag som skulle åka bil ända ner till ockelbo! Å d va inget bra väg lag kan jag säga.. Jättespårigt o slaskigt! Men det gick trots allt bra! Hade god tid på mig o jag åkte sakta, blev nog en medelhastighet på 50 km/h tror jag!

Här på affärn e d lungt i dag å då blir jag sååå trött! Ska ta å röja å städa lite senare på eftermiddagen, skulle behöva skura lite oxå så d ska jag försöka hinna med! Jobbar heldag i morgon oxå 9-19, på lördag e jag äntligen ledig! Sååå skönt! Men på söndag ska jag jobba igen, behöver verkligen jobba så mycket som möjligt nu så jag får upp föräldrapenningen lite! '

Nä nu ska jag ta å göra nå nyttigt! Städa lite kanske!?

Ha d bra allihopa å kör försiktigt där ut på slaskvägarna!

Loppis!

Om lite drygt 2 veckor så ska jag, cissi, hennes mamma, min mamma, min svärmor o en till Cissi ha loppis! Närmare bestämt den 29 mars! Loppisen ska vi ha i Hällbo Klubbstuga! ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!!
Kommer vara allt möjligt som vi sälger billigt! Bla barnkläder (mest flickkläder), leksaker, gardiner, dukar, porslinssaker, kläder (för vuxna)! Vi har även liten fikaservering!
Nu nog med reklam ;-)

I går så skulle sotarn komma å besiktiga våra två skorstenar... Dom skulle komma mellan 13-15 så vi blev hemma mer eller mindre hela dagen, enda utflykten blev till hällboboa! Men tro på fan när kl var 15.10 ringer dom å säger att dom inte hinner komma till oss nå den dagen... Va fasen vi som hållit oss hemma bara för det... Grr...
Men vi hade en rätt mysig dag ändå Jullan å jag! Vi var ute på upptäcksfärd runt vår tom å hittade en gammal död näbbmus som drunknat i en gammal bytta m vatten... Uscha!  Å så gungade vi tills Julia fick ont i armen! Hihi! Sen så åt vi mellis ute på bron! Å d va sååå härligt! Vädret var ju inte det bästa men d brydde sig inte vi oss i! Julia "fiskade" i en vattenpöl oxå men d blev inge napp ;-) Men hon provade å lägga sig lite i den oxå och regnkläderna höll tätt till min stora förtjusning! Vi bakade oxå en strösselkaka tillsammans som vi bjöd pappa på när han kom hem, hon berättade d för honom precis när han kom  innanför dörren men man måste äta mat först sa hon strängt å hytte m fingret! Gogumman våran!

Trots att vi var lediga å bara var hemma så tyckte nog Julia att d va en rätt jobbig dag för hon somnade som en stock kl 19... Å sov till halv 7 i morse då jag väckte henne... Sen bar d i väg till Lisbeth för lek m kompisarna å jag åkte til jobbet å där sitter jag fortfarande... Har bara 2.5 tim kvar nu å ska ta å röja undan lite å städa tror jag!

Hej svejs på er allihopa!

han e sååå bra!

http://www.youtube.com/watch?v=9szm1bo9G20&feature=related titta på den här! Är såå bra!

På jobbet!

Sitter på jobbet å d e sååå lungt så jag tänkte skriva ett inlägg!
Mamsen å pappsen har dragit till kanarieöarna en vecka så då får jag jobba exra mycket, brukar annars inte jobba helg men d blev så nu å d gör ju inte så mycket å man tjänar ju lite extra då oxå. O så e d ju ganska bra att vi har en data här med internet! ¨Så man har nåt att fördriva tiden med när man gjort allt som ska göras!

Jaja! Helgen har varit lugn... Jobbade till kl 19 o sen tar d nästan en timme att åka hem så vid åtta var jag hemma! hann gosa lite me jullan innan d va dax för henne att sova.. Både Göran å Julia somnade i hennes säng! Så där satt jag själv å tittade på tv. La mej vid 22 tror jag.

På lördagen vaknade jag vid 6 av att Julia kom in till oss o upplyste oss om att d va morgon för nu var d minnsan ljust ute! Grrr! Måste köpa rullgardiner till våra sovrum!!! Sen var d inte så värst trevlig väder ute heller... Det snöade... Fan vilket skitväder sa jag å tittade ut... Härmapan julia sa: Fan vilket fitväder å drämde handen i fönstret... Hihi! Man får passa sig med vad man säger nu....
Åkte i alla fall till jobbet å d gick bra trots snöväder...

Göran å Julia var till Torbjörn på kalas å Julia ville aldrig åka hem... Hon lekte o hade så kul me Torbjörns flickvän !Nina!

När jag kom hem vid 18 åkte vi på nästa kalas. Till Cissi som fyller 25 på måndag men hon hade kalas i går i stället! Välkommen in i Tant klubben vännen! Hihi! Hade jättekul å åt go smörgås tårta... En del chips å godis slank oxå ner! Julia å Thea lkte som tusan fast dom va lite ovänner i början som vanligt! Å när vi skulle åka hem så ville inte julia! Efter lite puss å kram så gick hon med på att åka hem å sova tillslut!
Tittade i alla fall på andra chansen hos cissi å peter å jag blev så glad att Nordman gick vidare å inte Carola o johnson! Tyckte nordman var så mycket bättre!

I morse vaknade Julia strax efter 6 igen! Blir GALEN! Fast hon somnade efter 22 i går så va hon liksom pigg! Å trots att jag försökt att möklägga både hennes å vårt sovrum m filtar så tji fick jag! Nu var d morgon! Hob hämtade sin pippisevis å bjöd oss på kaffe vid halv7 en söndag morgon! Jippi! Gissa om vi var nöjda...

Nu sitter jag i alla fall här på jobbet å ska ta å läsa lite kvällstidningar å ta mig en cholkadbit tänkte jag! Vissa förmåner ska man väl ha om man jobbar en söndag va???!!!

Ha de bra allihopa!!!

Mamma väck mig nu!!!

Julia e rolig hon! Härom morgonen ropade hon vid kl 6 : mamma kom å väck mig nu! Då ropade jag tillbaka: jamn du e väl redan vaken. Julia svarade : Jo men kom å väck mig.. Haha! Tokfia!
I natt vid halv 2 ropade hon samma sak! Å då ropade göran tillbaka att klockan var halv 2 å att hon skulle fortsätta sova å d gjorde hon! Hihi! Tokigt va?

I dag har vi varit lediga å Julia har varit hos farmor en sväng på förmiddagen medans jag åkte ner till bollnäs å storhandlade! Skönt att handla själv så man kan tänka riktigt!

I tisdags var Sofia o hennes lilla söta Moa upp till oss å hälsade på! Dom e från ockelbo. Fia å jag gick både högstadiet å gymnasiet tillsammans! De var jättekul me lite sällskap tyckte vi.

I går jobbade jag o på kvällen var jag på städparty till svärmor! jättebra grejor men attans så dyra. Köpte i alla fall en badrums handske att göra ren vårt badkar å kaklet i badrummet med. Göran å Julia var hemma å myste å kollade på film å käkade chips mitt i veckan! Julia tyckte d va jättemysigt!

Nu ska jag ta å gå ner å hänga tvätt! Inte kul men nödvändigt!

I helgen ska jag jobba! Mamma (som äger affären jag jobbar på ) å pappa åker utomlands i morgon så nu blir d en hel del jobb för min del å d e ju jättebra! Så man får tjäna lite pengar!

Hare bra allihopa!
image30

Usch vad jag längtar till sommaren!!! Fast kanske inte till gräsklippningen... Tur att d finns andra som fixar den saken!

Solsken!

Sitter å funderar vad Julia å jag ska hitta på idag! Det är ju världens finväder ute å man borde vara ute hela dagen i dag å få lite sol på sig så man blir lite piggare! Men än så länge sitter jag bara i morgonrock o innan vi kommit i kläder o så så har väl d blivit mulet igen!

Helgen som var var vi i Ockelbo hos mamma å pappa! De var ju marknad där nere i helgen. Men d snö/regnade hela helgen så d var inte så trvligt att gå där då! Men Julia hann med att åka lite karusell o jag köpte strumpor, men sen blev d inte så mycket mera. Men d var skönt att komma hemmifrån o bara slappa en helg.

På söndagen när vi kom hem så var farfar o Micke hit å åt tacos me oss! Å d e ju bara för gott tyckte vi allihop!
Å lite senare på kvällen kom farmor me familj hit å fikade. Julia slocknade kl 19, var en jobbig helg för henne! Sen sov hon till halv 7 morgonen efter, fick väcka henne för att hon skulle hinna till lokalen på västansjö skolan! Julia älskar verkligen att vara där!

Ni kanske undrar hur d går på natten utan blöjan!? Å d går riktigt bra! Har varit 2 st bakslag då hon kissade i sängen... Men d var nog mest vårt fel. Ena gången så glömde vi säga åt henne att kissa aldeles innan hon skulle sova å andra gången hade hon nog fåttt för mycket att dricka på kvällen... Men annars har d gått jättebra å hon e så duktig!!! Det är ju sååå skönt att slippa tänka på d där blöjorna!

I går kväll var cissi o jag ute å promenerade å d var jätteskönt... När jag kom hem så hade jag satans om i benen! Antagligen hade jag gått å spänt mig för att d var halt ute å fått träningsvärk eller nåt... Hmm..

Nä som sagt! Ska försöka komma i väg ut innan det blir mulet igen.. Hihi!

Ha en fin dag allihopa!
image29
Testa att ha i badskum i ett bubbelbadkar! Det blir tokmycke bubblor då! Haha!!!!

RSS 2.0