Så har man lyckats igen då ;)

Jag är då expert på å göra bort mej... Eller egentligen är det väl inte så farligt men ändå rätt kul så jag tänkte berätta vad jag gjort..¨

Vi ( hela familjen) är nere i ockelbo några dagar å i går kväll best'ämde vi oss för att åka å hyra en film. Vi gör det aldrig hemma eftersom vi har typ 2 mil in till bollnäs åsså måste man ju åka ner med den dagen efter så det blir aldrig av att vi hyr nåt... Men i går skulle vi göra det eftersom OK ligger alldeles i närheten. Jag å julia drog i väg, hade lovat att hon skulle få hyra en oxå som hon kunde kolla på på sin bärbara dvd. Ringde även lillebror å frågade om han hade nåt filmtips, han tipsade om den nya Clint eastwood filmen ( kommer ej i håg va den hette). I alla fall så fanns filmen brossan tipsade om kvar å jag tog den direkt, Julia hade lite svårare att välja, men valde tillslut en barbiefilm ( otippat ;) ). Sen åkte vi hem till mor o far igen å jag la Hugo å bäddade ner Julia med sin film å så satte vi i våran... Men det funkade inte... Blev smått förbannad... NO DISC stod det på tv:n när vi sätte igång skivan... Efter ett tag så kikade jag på fodralet å uptäcktefelet... Hae hyrt en blueray skiva... Ja det är då jag i ett nöt skal... Har så himla bråttom i blnad å kollade inte vad jag tog för film... Efter en del svordomar drog jag i väg till OK med svansen mellan benen å bytte till en vanlig dvd skiva... Som tur var fanns samma film kvar, personalen flinade lite åt mej!
  Å filmen var riktigt bra!!! Clintan är då bara FÖÖR skön!

Ha en bra dag!

GRATTIS ANKI!!!

Glömde ju bort att det är ju en brutta som fyller år i dag juh!!! Grattis gumman!!!
Skriver inte ut hur gammal hon blir, man ska ju inte prata om damers ålder men hon är yngre än mej i alla fall!!!
Å inget pinsamt kort har jag på henne heller... SYND ;)

Ännu en bebis :-)

Å nu är det min kusin Frida & hennes Tomas som fått en pojke! Underverket föddes i natt 00:00.
STORT GRATTIS TILL ER!!!

Man blir sååå himla bebis sjuk nu när alla får småbebisar igen... Känslan när man ligger på förlossningen å nyss fått upp sitt lilla knyte på bröstet är ju oslagbart!!!! Nu har 2 av 5 bebisar fötts ( som jag väntat på), nu är Cicci & Rogers bebbe som ska komma i slutet av augusti kvar åsså har jag min barndomskompis Erika som ska ha i november och in på 2010 kommer Kusin Emmas bebis! Å va härligt med massa bebisar... Min bebis blir ju sååå stor nu! Hua! Men nu har jag ju ett gäng bebbar som jag kan låna å snusa på!

Ha en bra dag! Kramar

EDWIN!!!

Nu har min älskade kompis Sofia fått sitt andra barn! En liten kille!!! STORT grattis till er Sofia & Patrik och ett grattis till Moa som blivit storasyster!!!

Bilden lånad från lg.se

Fick ett mms i morse som berättade den glada nyheten å så visade jag Julia kortet å hon ville åka å hälsa på Fia på en gång, men vi får allt vänta ett tag... Men jag längtar!


Fiskis

Så heter vår nya familjemedlem... Julia har fått en guldfisk av sin farmor och huvudansvaret har pappan i huset ( det var han som lovade att hon skulle få en).. Vägrar hålla på å göra ren en glasskål stup i kvarten ;)

farmor å julia var ner till mobackes i dag å inhandlade lite grejor + fisk. Skål å lampa hade jag sen tidigare...

I dag har vi ( cissi & jag å ungarna) haft loppis här hemma i ladan. Kom mer folk än vi trott faktiskt men vi har ju mest barngrejor o mestadels var det lite äldre folk som kom så vi sålde inte så värst mkt, men i morgon ska vi stå på marknaden uppe på stenvallen, hoppas på lite mer fart där...

Göran är nere på cruising i bollnäs, hade oxå velat åka men orkar inte dra med mej en Hugo ner på stan och han skulle antagligen vara rätt sur som inte fick ligga å sova hemma i sin säng så jag stannade hemma i stället å nu regnar det här så antagligen är det inte så mysigt nere på stan... Inbillar mig det i alla fall ;)
Julia hade det inte varit några problem att ha med sig på cruising men hon fick oxå vara hemma. Vi har gjort negerbollar ( det är "nån" som blir äldre snart) och nu ligger hon i sin säng å kikar på dvd:n å äter banan...



Ska gå ner å ta reda på lite tvätt nu tror jag... Inte kul men det måste ju göras ändå ;)


TÄVLING!

Vill ni oxå vinna!? Kika in på denna sida!
http://alskadehjartegryn.blogspot.com/


Supersöta mössor kan man vinna!!!

Pizza & besök i guckbacken!

Så har våran dag sett ut! Dagen började rätt tidigt, Hugo bestämde sig för att gå upp kl 7 i morse, det ville inte min kropp... Så slut i kroppen som bara ville sova. Men Hugo var HUNGRIG så det var bara å gå upp å göra gröt. Smällde i sig en portion gröt om efter det åt han nästan en hel limpmacka oxå, matvraket mitt! Hihi! Är sååå otroligt skönt nu när han inte äter om nätterna å äter på regelbundna tider på dagarna, oftast ser en dag ut så här nu:'
Vaknar runt 7-7.30
Mellan 7.30-8 gröt & smörgås
              10-11.30 Sovning
             11.30-12 Lunch mat som jag gör själv, han vägrar annat + fruktpure efteråt
               14.30-15 sovning
              15.30-16 Kvällsmat min mat igen + efterrätt
              19.30-20 Välling i sängen

Vid 13 åkte vi ner till Mari & Mattias + barn å sen drog vi vidare till nya pizzerian å käkade pizza, riktigt goda faktiskt!
Sen åkte vi hem till dem igen å Mari & jag lade dem minsta i vagnarna så dom skulle få sova en sväng o gick en promenad, välbehövligt efter pizzan!

Vid 16 åkte vi hemåt, var in på konsum å gjorde av med lite pengar...

Nu på kvällsidan, kom farmor å hämtade Julia som ska sova där i natt... Dom ska net till Mobackes i morgon å inhandla en guldfisk... Jag är lite skeptisk till det... Men Göran har lovat att ta hand om den å göra ren skålen den ska vara i... Så det får han ta hand om... Har haft guldfiskar förr o den historien slutade i toastolen... ( dem dog alltså i skålen, jag spolade inte ner dem levande).

Just nu sover min lilla son och min sambo är i bollnäs med en kompis o grejar men min bil! Å julia är som sagt hos farmor så här är det tyst å tomt... Inte ens Cissi var hemma så jag kunde surra i telefon lite :-(

Nu ska ni få lite bilder i stället:

På väg till stockholm å båten! G käkar choklad

Vi kom ner till Sthlm tidigt så vi kikade runt lite.. Kolla denna galning! Hua! Var livrädd att han skulle trilla men han kom ner helskinnad!

Nu sitter vi på båten å väntar på att vi ska få hytterna!

Sitter i hytten å käkar chips å dricker gott!

Våran hytt

Rkitigt fin hytt!
Blev inte så mkt kort från båtresan men kul hade vi!

Mina hjärtan

Ställer sig upp mot allt!

Syns det att jag drack mkt cola när jag var gravid med H eller?!

Tungan rätt i munnen!

Toknissen våran!

Loppis!

I morgon lördag ska jag och Cissi ha Loppis här hemma hos mig i ladan! Kom GÄRNA å kika!!! Har mestadels barngrejor som vi säljer men även massa annat!!!

Nu har vi återgått till "vardagen" igen här hemma! Vi hade det kanonbra på kryssningen. Allt var perfekt, sällskapet, maten, vädret & drickat så klart!!! Lägger in lite bilder senare... Barnen hade haft det bra hos mormor & morfar å allt hade gått bra förutom att Hugo har haft en gnällperiod nu ett tag å tyvärr så var den nu när han skulle sova borta, men han sov bra men var lite gnällig om dagarna...

Usch vilket trökväder det är då!!! Regn regn och så lite regn känns det som... Blir lite tråkigt i längden!

Hugo är mer vild än tam just nu å har en del bulor på huvudet... Klättrar på ALLT!!! Och han har även släpptn taget å stått själv några sekunder... Var ska detta sluta?! Vill inte att han går för tidigt ;) Å just det... Han har inte ätit på natten på en vecka nu! Jippi!!! Fast han vaknar dock en gång å kommer över till oss... Men det är skönt att slippa gå upp å värma mat!

Nä nu är det nog en bajsblöja som ska bytas...

Ha det så bra allihopa i regnvädret å kom gärna på LOPPIS!!!
Öppnar runt 10

Fälgar säljes!

Kom ju på att vi håller på å försöker sälja 4 st fälgar med däck, 16" är det på dem å dem har suttit på en v70...

http://www.blocket.se/gavleborg/16__falgar_22582349.htm?ca=5&w=1


Lördag!

Nu är snart lördagen slut å i morgon är det ju söndag... Ska lämna i från mig mina 2 älsklingar hos mormor & morfar i morgon... G & jag ska åka i väg på kryssning på måndag morgon! Ska bli jättekul att få komma i väg utan barn samtidigt som det känns SKITjobbigt rent ut sagt. Känner mej som en värdelös mamma som lämnar bort min 8 månaders kille i 2 nätter. Men samtidigt så vet jag att han har det bra hos mormor... Men tänk om han tror att jag övergett honom?! Usch, hemska tanke... Tur att han har världens bästa storasyster med sig!!!

I går skruvade vi i hop Julias nya säng, åh vad nöjd hon blev, ser ut som en bomb slagit ner där inne, för den här sängen var ganska mycket större än den andra så vi var tvugna att flytta undan lite saker för att den skulle få plats, ska ta mej en funderar hur vi ska ha det därinne hos henne så hon kan utnyttja rummet på bästa sätt, men än så länge är det hemskt stökigt, men ni ska få se en bild i alla fall på sängen!

Hon ser så liten ut i den här sängen... Är lika gavel fast lite lägre i fotändan. Ska byta sänglampa oxå, den passar liksom inte in + att sängbordet ska målas vitt...

I dag har vi inte gjort så mycket, varit hemma å tagit det lungt, packat inför resan... Är ju mycket att packa när både J & H ska sova borta, speciellt eftersom man byter tröja på Hugo typ 3 gånger per dag eftersom han dregglar så mkt...
Vi gjorde hemlagad pizza i kväll. Skitagod blev den... Smakade (nästan) lika gott som på Hambogrillen!


Julia "målar" sin pizza

Julias pizza innan den åker in i ugnen, tuvärr glömde jag knäppa kort när den var färdiggräddad...

Oxå klätterkusen, detta är favoritplatsen...

Undrar hur han ska ta sig upp..

Kan hålla sig med en hand oxå! Coolt va ;)
Lite senare avancerade han å hade händerna på tredje trappsteget, informerade pappan om det å han ska sätta upp grinden snarast...

Nä nu ska jag gå å raka benen... Tråkigt men välbehövligt!


Ny säng!

I går eftermiddag åkte vi till söderhamn, mest för att vi skulle köpa grind till trappen...
På vägen till barnens hus så åker man ju förbi MIO, har aldrig varit in där förut så jag tyckte vi kunde gå in å kika lite, det var ju trots allt REA där nu... Å vilken stor affär!!! Julia tyckte det var jättekul å gå där å titta & Hugo fick sitta i en lånesulky som fanns där så han var oxå helnöjd. I alla fall så hittade vi en säng till Julia där, en svart smides säng! Jihooo! Precis vad vi ville ha till henne å hon tyckte den var jättefin! Å billig var den med trots att det inte var på rea. 890:- 
Ska hämta den senare i dag för den fick inte plats i volvon. 
Sen drog vi vidare till barnens hus å inhandlade grindar ( en till oss & en till farfar). Sen gick vi in på Jysk å hittade en resårmadrass till Julias säng... Det ska oxå hämtas i dag! Så nu får Julias gamla säng (som morfar gjorde åt min storebror och som även jag & lillebrossan sovit i) ställas undan till Hugo. Den har varit kanonbra men nu tyckte både Julia & vi att hon börjar bli för stor för den!

Så ser den gamla ut... Den nya får ni se sen när den kommit på plats! Ska även måla det gamla nattduksbordet ni ser i vitt tänkte jag å så ska jag byta knopp på den...

Å sen till en annan sak som  jag inte vet om jag borde skriva för då så blir det väl inte så i natt antagligen...
Ähh.. Skitsamma! Hugo har inte ätit nå natt mål på 3 nätter nu! Jippie!!! Å sen så sov han hela natten i natt oxå!!! Hoppas det håller i sig!!!

Ni fattar varför vi köpt grind va?! Grabben med tungan rät i mun, sen gör det ju inte saken bättre att storsyster sitter lite längre upp i trappen heller ;-)

Hörs å syns!


Mormor, jag vill ha nåt...

Mormor var ju barnvakt häromdagen till våra 2 juveler. Å Julia hade sagt till mormor ungefär så här....
- Mormor jag vill ha något...
- Vill du ha en kram?!
- Nä inte nåt sånt...
- Men vill du ha en puss då?!
- Näää inte det heller...
- Men vad vill du ha då?!
-Vet inte riktigt ( Julia skruvar på sig...)
- Vill du ha en glass då kanske?!
- Ja! Precis vad jag tänkte på...

Hmm... Vet precis hur man ska linda mormor runt lillfingret...

Just nu är det riktigt tyst i huset! SKÖNT så länge det varar... Hugo är lite bökig å vaknar nåra gånger per natt å vill helst sova med mamma, helst jättenära... Så själv sover man rätt kasst men samtidigt är det lite mysigt oxå...

I dag har vi ( jag & barnen) varit till Anki + barn. Tjejerna har badat i pool & grabbarna klättrat på varnandra typ ;-) Å mammorna pratat! Riktigt trevligt, till o med så trevligt att min kära dotter fick ett raseri utbrott när vi skulle hem för att hon INTE ville åka hem... Så kan det vara..

Nu i kväll har Hugo för första gången testat att sitta i cykelsitsen bakom mig, tror han gillade det, han sa inte så mycket...
Å Julia har tränat att cykla utan stödhjul, går rätt bra förutom att hon har noll tålamod... Lika som sina föräldrar...

Är det förästen nån som beställt möbler på postorder nån gång?! Funderar på å skicka efter en säng åt Julia på ellos... Vet nån om deras möbler motsvarar det man ser i katalogen å på internet?! Eller nån som har nåt bra å billigt ställe som man kan köpa på förutom Jysk & IKEA... Hittar inte nån som vi fastnat för där...

Nä nu är det sängen för Engman som gäller...


Gillar det här kortet mycket! Å gud vad liten Hugo var...


Klättermusen!

I dag har jag å Göran varit lite barnlediga... Vi drog ner till Ockelbo i går å sov över å i morse åkte vi till IKEA å lämnade barnen hemma med mormor, dessvärre hittade vi inte det vi letade.. Letade en gring att ha nere i hallen vid trappen... Det är så att vår lilla klättermus i familjen lärt sig ställa sig upp mot saker nu... Men massa annat skrot kom vi hem med ;-)
Så vi måste väl ut till Barnens Hus någon dag för där borde dom väl nån grind  hoppas jag!

Annars är det semester tider här hemma! Göran har semester å det är skönt å ha sällskap här hemma!

I lördags hade vi familjen Blom ( i alla fall halva familjen) här å vi grillade! Sen sov dom i tält på gården & även Julia & Göran sov i ett tält, trodde aldrig Julia skulle lyckas somna men det gjorde hon å sov ända till halv 6, då hade hon vaknat å kollat på bärbara dvd:n en stund men när batterierna tog slut så hade hon somnat om å sov till 9! Var nog skönt där i tältet!

Hugo har blivit så strulig på kvällarna nu, bökig att få i vällingen å sen när han somnar vaknar han efter en stund å har svårt att somna om igen! Jobbigt! På natten strular han oxå med vällingen, men när han väl börjar äta så äter han upp hlea flaskan å somnar om på en gång... Kanske är en fas dem ska igenom, men tycker bara man fått in en "bra" rutin med honom så blir det nå strul igen...
Så det känns rätt skönt att få komma hemifrån nästa vecka på båtresa men samtidigt känns det jobbigt att lämna bort H 2 nätter när han strular... Men samtidigt så vet jag att mamma fixar det galant!
Julia är jag inte ett dugg orolig för, hon trivs så bra med mormor & morfar...

Nu är det sängen som gäller för mig!
Natti natti!

Min lilla skitunge

Å min stora skitunge med smultronskörden!


Leksand!

Ja som sagt så åkte vi ( Göran, jag, Julia, Hugo & Jimmy) till leksand i lördags! Vi har bott i stuga på camping i 2 nätter å bara haft det bra! Å vi var inte ens in på sommarland trots att det är så nära... Anledningen till att vi aldrig gick in var att vi inte tyckte att det var så "bra" där förra året vi var där och Julia är än så länge för liten för de mesta roliga vattengrejorna där. + att det kostar 250:- per man att gå in... Så vi myste på campingen! Fanns bad där oxå, både i sjön å i pool & vattenrutchkana. Lekparker fanns det oxå så Julia var helnöjd! Var riktigt skönt å komma hemmifrån lite. Hann med en blixt visit på kupolen på hemvägen oxå!

Lägger in en del bilder!

På väg till leksand, stannat för matpaus för lilleman!

Å glass paus oxå ;-)

Framme i leksand å dax för ett dopp!

Kallt var det 19 grader bara, men det brydde sig inte Julia i...

Hugo fick snällt sitta vid vattnet å titta

Fick bada i diskhon i stugan i stället

Julia kikar på bärbara dvd:n

Fastnade på bild jag oxå!

Göran & Julia åker!!!

Hittade på en rosa pålle inne i leksand!

Hugo fick smaka glass!

Ja det var lite bilder från vår lilla semester det...

Å i går blev vår lilla vilde här hemma 8 månader!


Dreggelkillen våran!!!

Nä nu är klockan så där himla mycket igen! Usch!
Dax på sova lite kanske!
Go natt!

Hemma!

Ja i går kom vi hem ifrån vår mini tripp till leksand...

Skriver mer i morrn!
Nu ska jag sova!
Natti!

Very svettig!

Känns som om man kommit i klimakteriet eller nåt... Helt genomsvettig fast jag knappt har nå kläder på mig! Har nyss  packat allt vi ska ha med oss inför vår leksandsresa i morgon! Ska va borta 2 nätter men det ser ut som att det blir typ 2 veckor på packningen! Haha!

I går var vi på BVC med stor killen! Siffrorna blev 9835g och 72.5 lång! Växer som han ska å så visade han att han kunde krypa oxå å Annelie tyckte han var så duktig! Värmer så klart ett mammahjärta!!!

Nä nu ska jag gå å göra lite mat till mina 2 älsklingar men innan ska ni få se lite härliga badbilder!

Julia med sin nya badkompis!

Helt galen i vattnet!

Han riktigt njöt när han fick svalka av sig lite!

Smilfinken!

Nu har vi fått börja på att barnsäkra riktigt här hemma ;-)

Onsdag!

Ja i dag händer det då ingenting här hemma! Eller det beror väl mest på att jag orkar ingenting! Värmen tar kol på en, men samtidigt så gillar jag värmen... I natt har det varit rätt varmt här inne trots att vi körde luftvärmepumpen på kyla i går kväll innan vi la oss. Lilleman har i alla fall sovit HELA natten i natt! Helt otroligt! Han somnade vid 21.15 i går o vaknade vid 6.30 i morse, tog över honom till oss sen sov han vidare till kl 7.30! Skönt! Han har inte ätit på hela natten! HOPPAS det håller i sig men det är antagligen ett önske tänkande! Kanske var skönt att sova med öppet fönster så det blir nog så i natt med!

I morgon bär det av till bollnäs på fm, ska på BVC! Spännande å se om min kluns har gått upp nå mera i vikt!
Ska även in på systemet en sväng tänkte jag! Är ju inte dumt med nån kall cider så här i värmen! Mums! Sen tänkte jag även kika om det fanns nån rolig badleksak som Julia kunde ha när vi badar... Så det blir nog Rusta eller dollar en sväng å titta på det oxå!

På Lördag drar vi till Leksand några nätter, har hyrt stuga så det ska bli mysigt! Känns rätt bra att det ska bli lite svalare väder till helgen när man ska sitta i bilen några timmar, tänker mest på mina stackars barn, tur att man kan stanna efter vägen å bada!!!

Nä nu ska jag gå ner å plocka undan lite medans Hugo sover!


Julia med sina älskade Winx dockor!

Ätit med hela kroppen!

RSS 2.0