Koppar eller hormon spiral?!

Är efter typ 13 år av p-piller ätande ( shit vad gammal jag är) less på det! Funderar på att sätta in en spiral av något slag... Men kan inte så mycket om det... Har fått för mej att jag blir rätt sur å grinig av p-piller + att jag tycker att det är rätt drygt att komma i håg at ta dem.. Å eftersom det inte finns några fler syskon inplanerade så känns spiral som ett bra p-medel... Har ni några tips eller råd?!


Kommentarer
Postat av: cissi

Kom du å tänka på spriral i går efter du varit här hahaha:-D

2010-10-19 @ 13:37:50
URL: http://cillaz.blogg.se/
Postat av: Maria

Ha, ha... där fick du in en bra kommentar Cissi. Jag hade aldrig satt in en spiral. Men det är jag det :) Här ska inte finnas några konstiga saker där nere. Jag har haft p-stav förut och det funkade kanon. Så det blir kanske en sån för mig igen när bäbis är ute, vem vet?



Lycka till med vad du än väljer i alla fall



/M

2010-10-19 @ 20:43:49
URL: http://www.familjenlinden.se/wp
Postat av: Anna

Jag har provat koppar spiralen men den fungerade inte alls för mig. fick störtblödningar, mellan blödningar jätte flytningar osv.. ska prova hormonspiral nu men först måste jag få en mens som inte inträffar fredag till måndag.. BM sa att dom gärna sätter in den under mensen så..



Jag klarar inte hormoner igentligen men BM sa att en hormonspiral kunnde liknas med 2-3 mini piller i veckan i hormonpåverkan så jag ska iaf prova sen får jag väl se hur det går =)



Lycka till !!

2010-10-20 @ 13:44:07
URL: http://www.familjenbrolin.se
Postat av: Linda

Jag har satt in kopparspiral och det gjorde inte speciellt ont att sätta in den men har haft mer mensvärk än innan men blödningarna är lika eller lite mindre än annars så jag är nöjd :)

2010-10-20 @ 14:11:12
URL: http://lindbergmasalin.blogg.se/
Postat av: Marion

Tack för den fina kommentaren..:)



Jag har personligen ingen som helst erfarenhet av andra preventivmedel än p-piller och p-ring, och p-ringen har jag ju skrivit om en del i min blogg. Är toknöjd med den, var MYCKET "sämre" i mitt humör när jag käkade p-piller. Första året med p-ring så kändes det som att hela mitt inre var fullt med solljus och blommor (vet iofs inte om det var p-ringen det berodde på, men det var det enda jag kunde sammankoppla mitt goda mående med).



Har mest hört negativt om spiral (ont att sätta i den, BM (är det en sån som sätter i den!?) har satt den fel så man måste in och sätta om den, rikliga blödningar och massa smärta. Men som med allt som är negativt så är det det som hörs, det finns säkert tusen och tusen kvinnor som är så nöjda med sin spiral att de inte tänker på att tala om den.



Vill du läsa lite mer om p-ringen så heter den Nuvaring. Vet inte om det är ett alternativ för dig. Du sätter in den samma dag som du börjar på en ny p-piller karta, och den dag du börjar/ska börja med sockerpillren så tar du ut ringen, och har den ute i en vecka..



Hoppas att det löser sig för dig, och jag beklagar att detta blev en halv bibel!



Kram

2010-10-20 @ 16:59:17
Postat av: Marion

Usch, vad fel det lät... Du tar ut ringen, KASTAR den, och sätter in en NY när veckan gått..



Pröjsar 330:-/tre månader tror jag, blir runt en hundring i månaden.. Har ofta övervägt att byta pga jag tycker att det är lite mycket pengar, men samtidigt mår jag bra, så då får det kosta :)

2010-10-20 @ 17:01:18
Postat av: Carina Nordgren

Jag har haft kopparspiral och det funkade inte för mig,hade mellanblödningar titt som tätt :-(

Jag äter p-piller igen men skulle annars ha valt hormonspiral! Jag skulle aldrig välja p-stav eller p-sprutor.

2010-10-20 @ 19:12:49
URL: http://carinasliv.wordpress.com
Postat av: Kusin Emma

Hm, hormoner har inte fungerat nått vidare för mig heller, var grinig som en gammal gubbe varje dag när jag gick på p-piller =P Med minipiller (cerazette) blev humöret lite bättre och jag slapp mensen helt men fick psykbryt på hur lång tid det tog för kroppen att återhämta sig till normalt när jag slutade med dem för att försöka bli med barn... Testade kopparspiralen nu efter Alma, för att slippa hormoner, men plockade ut den igen efter 6 månader eftersom jag blödde två veckor var tredje vecka och fick sån grym menssmärta!

Nu kör vi med gummi ett tag tror jag och sen får vi se vad det blir =) Är lite inne på att testa hormonspiral sen eftersom jag hört att hormonerna i dem bara påverkar kroppen lokalt "där nere"?

Lycka till med valet i af/ Massa kramar

2010-10-20 @ 19:47:20
Postat av: emma

va himla precis att du skriver om detta... är inne på sista kartan av mina p-piller (Yaz) och måste ringa bm, men funderar lite hur jag ska göra om jag ska fortsätta med p-piller eller om jag ska sätta in spiral, blir isåf kopparspiral då jag är lite rädd att hormonerna ska ställa till det för mig med hormonspiral. Hade mini piller (cerazette) efter att jag fick Elton och det fungerade inte alls, fick panikångest attacker och mådde skit dåligt!! P-pillrena jag har nu funkar bra men då blir jag lite snål ist...

Svårt det här med preventivmedel, alla tycker så olika så de är nog helt individuellt vad som funkar bra o inte..

2010-10-21 @ 09:44:34
URL: http://www.hansson-linden.se/WP
Postat av: Anki

Jag ringde bm idag för jag har tänkt byta prev medel. Så jag ska dit till veckan. :) Har ju plåster idag men det är fan inte kul att ha blödningar 3 veckor av 4. Ringarna var ju lämplig men jag fick ont av dom. Jag funderar på p-stav. Eller sterilisering men det är sån jäkla process. ;) hihi. Kram!

2010-10-21 @ 22:38:44
Postat av: emma

kommit fram till nåt hur du ska göra ? själv va jag å satte in en kopparspiral idag så nu är det bara å vänta å se hur kroppen reagerar!

2010-10-29 @ 11:58:06
URL: http://www.hansson-linden.se/WP
Postat av: EliN

svarar sent jag: Jag har aldrig haft nått preventivmedel tidigare, efter Max föddes valde jag kopparspiral. Vill inte ha några hormoner i mej. tvillingsyrran åt p-piller i yngre dar å hon blev så himla kännslig å grinig så då tror jag att jag blir det å så nej tack. Men jag kan inte säga att jag gillar kopparspiralen. På syrran funkar det bra men inte på mej. jag har mega blödning i typ två dagar, sen ytte pytte blödning i två veckor, efter det riktiga flytningar i två veckor sen är det dags för mens igen. Kan säga att sambon inte gillar det heller. haha

2010-11-16 @ 12:45:17
URL: http://elingranath.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0